Valken verliest burenruzie in Westwoud

Op papier was de wedstrijd tussen Woudia en de Valken een topper, een onvervalste derby. Helaas was de werkelijkheid anders. In een pover duel trok Woudia uiteindelijk aan het langste eind, met wel een minimale score, maar dat is ook genoeg voor 3 punten. Daar waar Valken minimaal een punt verdiende, was het Woudia dat zegevierde.

We gaan even 20 uur terug. Jongsleden zaterdag werd het nieuwe clubgebouw feestelijk geopend. Onder grote belangstelling werden de kleedkamers en kantine ingezegend. Werkelijk een geweldig nieuw onderkomen voor de rood-groenen. Prachtige kleedkamers en een meesterlijk grote kantine, nogmaals een dik compliment aan degene die dit prachtige bouwwerk tot stand hebben gebracht. Onder het genot van een hapje en drankje en de muzikale klanken van onze eigen huis-DJ, Kemmep Koos was het feest compleet.

Zondag 12:15 uur. Het was even wennen, niet meer de trap op naar de bestuurskamer, maar een gelijkvloers onderkomen. Doordat de A-junioren vrij hadden, konden Mike Hoffer en Cor Mantel aanschuiven bij 1. Onze trainer vertelde dat we moesten laten zien dat het optreden van vorige week een incident bleek te zijn. Snel handelen en duels willen winnen. Zo werd Kees even duidelijk gemaakt dat hij bij Valken 2 nog vaak bij de aanname een rondje om zijn as kan lopen, het veld kan verlaten om een sanitaire stop te maken, om vervolgens terug te komen en het spel te hervatten. Cor werd verteld dat hij lekker onbevangen moest gaan voetballen en niet te veel naar zijn collega spits in de voorhoede moest kijken. Volgens de trainer is dat een heipaal waar extra wapening en grind is in gestort en dat Cor zich daar voorlopig niet mee moet meten.

De wedstrijd begon met een minuut stilte, vanwege het tragische overlijden van een Woudia lid. Bij deze veel sterkte gewenst aan de nabestaanden. De wedstrijd dan, Woudia begon fel, drukte Valken aardig terug en vaak werden de vleugels gevonden. Dit leidde echter niet tot kansen voor de heren uit Westwoud. Na een kwartiertje kwam Valken meer uit haar schulp. Dit leidde tot mogelijkheden voor Lennart maar tot 2 keer toe redde de Woudia-doelman knap op een kopbal van de spits. Bij een mooie aanval over rechts stond Cor in een keer oog in oog met de doelman, durfde niet voor eigen succes te gaan, maar hij schonk de bal aan Erik, die zijn inzet geblokt zag worden met de hand, maar de leidsman wilde dit niet zien. Uit de aanval hierna kreeg Woudia een corner. Bij de tweede paal werd de geheel vrijstaande middenvelder geen veldbreedte in de weg gelegd, om zo de 1-0 op het bord aan te tekenen. Ietwat tegen de verhouding, maar dat telt niet, ging Valken opzoek naar de gelijkmaker. In de resterende minuten bleef Valken de bovenliggende partij en was Woudia vooral slordig achterin, jammer dat daar niet van werd geprofiteerd. Rust.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op en bleef het vuurwerk waarop gehoopt werd uit. Het vuurwerk kon voor woudia tot 2 maal toe bijna worden afgestoken. Na een aanval van Woudia over rechts werd de boomlange spits in stelling gebracht om alleen op de Valken-doelman af te komen. Zijn inzet werd gepakt door de goalie, maar nog geen 2 minuten later was het weer bijna raak. Deze keer redde Paul met de voeten. Even later moest de Valken-doelman zich laten vervangen, nadat hij na een uittrap een naar de hamstring greep. Een geluk bij een ongeluk, want gelukkig was Mike er om zijn plek in te nemen en hopelijk voor Paul valt de schade mee.

De wedstrijd ging verder, maar gebeurde er in de resterende tijd niet veel meer. Na een vrije trap van Lennart op de lat was het niemand die de bal vanuit de rebound tegen de touwen joeg. En zo was ook de derde nederlaag van de Valken een feit. Het positieve is dat Valken vandaag wel veel inzet toonde en niet voor Woudia onder deed. Laten we dit vooral meenemen naar de volgende belangrijke weken. Aankomende week geen competitie in verband met bekervoetbal. Over 2 weken komt Strandvogels op bezoek, dan mag Valken ook zijn nieuwe onderkomen in gebruik gaan nemen. Laten we dit nieuwe tijdperk positief inluiden, door de aankomende weken weer eens lekker te winnen. Komt dat zien en hopelijk zien wij u terug in de mooiste skybox van Hem.