40 minuten: inderdaad 5 minuten te lang voor de helden

Het laatste bekerduel voor de helden bracht de Veteranen 2 bij één van de vele voetbalclubs in Zaandam. We speelden tegen Hercules Zaandam met de heerlijke cacao-geuren waaiend over het complex. Hercules is een jonge fusieclub (P.C.S.K. en VZV) uit 2010 met een prachtig complex waaronder 2 kunstgrasvelden en een mooie tribune. Tot zover de overbodige informatie, dan de formatie. Uiteraard vandaag ook weer een aantal afwezigen: Erwin L, Marc, Dennis Dup, Axel, Edwin en Niels waren niet aanwezig. Vandaag dus ‘maar’ 2 wissels: Doelman en Arthur in het eerste bedrijf en Richard, Erwin, Michel en Jaap losten in het 2e bedrijf elkaar af.

Hercules speelt in de regio Zaandam in een “gesloten competitie”. Eén en ander betekent onder meer dat ze normaal gesproken 2×45 minuten spelen, tegen wij 2×35. De gulden middenweg wordt gekozen: 2×40 minuten.

Op het kunstgrashoofdveld komen we goed voor de dag, wat een verschil met vorige week in Wijdenes zeg! Verdedigend staan we goed, de 2 betere spelers van Hercules (de aanvoerder en rechtsvoor) worden door de verdediging keurig in bedwang gehouden. Aan de andere kant zorgen de spitsen Dennis, Martin en Erwin door de vele positiewisselingen voor veel verwarring bij de Zaandammer-defensie.

Hercules komt na 15 minuten ietwat gelukkig op voorsprong. Een steekbal vanuit het midden lijkt door Peter e/o Ivo simpel opgepakt te kunnen worden. Helaas missen beiden de bal. Als Rob niet de goal uitkomt kan de linksvoor simpel binnen schieten.

De helden laten zich niet kennen en gaan door met wat ze al deden: met goed positiespel de vrije man zoeken en aanval na aanval op zetten. Eén zo’n aanval over de linkskant leidt tot de gelijkmaker. Dennis in een mooi duel met zijn tegenstander haalt de achterlijn. Hij kan voorzetten, voorstopper mist de bal volledig en de inkomende Mark heeft de hoek voor het uitkiezen. Hij kiest de linker.

Daarna is het Valken wat de klok slaat. Helaas worden we menigmaal afgefloten voor buitenspel, zelfs als de grensrechter niet vlagt. Als we dan een x niet buitenspel kunnen Erwin en Martin samen richting de goal. Erwin gaat alleen op de keeper af, maar deze redt bekwaam. Een hoekschop resteert. Deze wordt door Richard in eerste instantie niet helemaal goed ingekopt. Bij de tweede paal wordt ie teruggebracht en Richard frommelt hem tussen keeper en laatste man achter de lijn. De voorsprong wordt tot rust goed verdedigd.

Na rust is het spelbeeld aan beide zijden niet meer zo verzorgd als in het eerste bedrijf. Valken komt niet heel erg veel aan goede aanvallen toe. Het gevaarlijkst zijn we met afstandsschoten. De keeper is niet klemvast, maar de spitsen zijn niet alert genoeg om daar op te reageren.

Toch komt Valken halverwege de tweede helft op rozen te zitten. Ivo is na de wissel Michel voor Erwin rechtsvoor komen te staan. Met zijn snelheid haalt ie de achterlijn en geeft strak voor. Bij de eerste paal komt Martin binnen lopen en die schiet het leer beheerst in de kruising: 1-3.

Vlak daarna kan het allemaal nog mooier worden. Opnieuwe een voorzet van rechts. Martin krijgt de bal in de zestien en wordt naar beneden getrokken. Scheidsrechter laat doorspelen ivm voordeel. Dennis’ schot voor open goal gaat echter hoog over.

Nog 5 minuten op de klok, voor ons is de wedstrijd dus eigenlijk al af. En helaas: die 5 minuten luiden de eerste nederlaag voor het 2e veteranenteam in. Valken weet het even niet meer en via een mooie aanval over rechts kan de linksvoor zomaar simpel binnen tikken. Valken is de weg even kwijt en moet alle zeilen bijzetten om niet alsnog te verliezen.
Helaas, dat gebeurt wel. De verdediging staat er niet meer. Een hoge dwarrelbal kan door de rechtsvoor zomaar binnen geschoten worden en direct daarna wordt er door de leidsman afgeloten.

Zo, het bekeravontuur is ten einde, de avondwedstrijden zitten er voor ons niet in. Wat rest in 2013 zijn drie thuiswedstrijden op rij, te beginnen met de kraker tegen
ons eerste Veteranenteam. Voor volgende week met dezelfde inzet (prima wedstrijd van o.a. Rens, Mark en Jaap) en ietwat meer vanuit je eigen positie moeten we het Ve.1 lastig zien te maken. De aanvang onder leiding van de altijd objectieve scheidsrechter Theo Visser is 10:30.

Topschutters 13/14:
Martin: 10
Dennis de W.: 6
Jeroen: 3
Doelman: 2
Michel: 2
Nick: 2
Jaap-Jan: 1
Edwin: 1
Mark: 1
Niels: 1
Marc: 1
Dennis D.: 1
Richard: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken