De Valken veteranen 1 winnen bekerduel van Purmerland

De Valken veteranen speelden nog een bekerwedstrijd tegen Purmerland zonder dat ‘doorbekeren’ nog mogelijk was na het verlies tegen Zaanlandia vorige week. Er kon bovendien maar net aan een elftal op de been worden gebracht. Door vooral blessures is er geen sprake meer van de zeer ruime selectie die bij aanvang van het seizoen was gevormd. Dank zij Eddy Bakker kon De Valken met 12 man aan de slag, zodat er in ieder geval een reserve was. Die twaalfde man moest al snel aantreden, omdat Jan Koster vroeg in de wedstrijd geblesseerd uitviel.

De wedstrijd tegen Purmerland werd desondanks gewonnen. het werd 4-2 voor De Valken. De doelpunten kwamen in de eerste helft van Joris Groot en Sjaak Laan, nadat Purmerland verrassend een voorsprong had genomen. De Valken was veel beter maar het verschil werd niet in doelpunten uitgedrukt.

In de tweede helft bleef dat zo doorgaan. De Valken was de bovenliggende partij en de veteranen kwamen nog twee keer tot scoren. Uit een vrije trap knalde Marco Bakker de bal achter de goede doelman van Purmerland en later was Sjaak Laan nogmaals succesvol. Van de kant van Purmerland volgde nog een prachtig doelpunt, waarbij de bal loepzuiver over de goalie Theo Hofland heen werd gemikt.

Helaas was ondertussen sprake geworden van een niet gemoedelijk duel. Verbaal en fysiek waren er teleurstellende fases in de wedstrijd en de lol raakte er zelfs wel vanaf. Het blijft vanaf de zijlijn toch een merkwaardig gezicht als mannen op leeftijd niet voor hun lol lijken te spelen, al vraag je je af wat dan wel de drijfveer is. Zoals altijd geldt ook nu dat deze kritiek zeker niet voor iedereen geldt.

Hoe dan ook: winst voor De Valken veteranen 1 in hun eerste duel vanuit de nieuwe kleedkamers, voor diverse spelers al hun derde Valken-gebouw dus dan hebben we het wel over echte veteranen.