WSW weet De Valken veteranen 1 te verschalken

In de derby tegen WSW hebben de veteranen 1 behoorlijke averij opgelopen. De Wijdenessers gooiden veel vechtlust in de strijd en De Valken wist zich geen raad met deze aanpak.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Op een lage voorzet van Axel Meissen, die van de veteranen 2 werd geleend, scoorde Joris Groot de 0-1 in de verre hoek laag binnen.

Sjaak Laan had even later de score kunnen uitbouwen en had de keeper al omspeeld, maar zijn inzet werd nog voor de lijn gered. Uit een corner wist Chris Water van WSW de verrassende gelijkmaker binnen te schieten. Deze tegenvaller voor De Valken was achteraf gezien een voorbode.

Toch hoefde het eigenlijk niet zover te komen, want er was een droomkans voor Joris Groot die in plaats van direct te knallen de keeper eerst passeerde en daarna vergat te scoren, dit na uitstekend voorbereidend werk van Frank Hand. Er waren verder nog kansen voor Axel Meissen met een diagonaal schot voorlangs en Frank Hand die een afzwaaier produceerde.

Voor rust was er nog een gele kaart en dus een tijdstraf voor Frits Greuter die vastberaden aan de noodrem trok, hetgeen merkwaardig overkwam na een email aan het team van de boosdoener over gewenst sportief gedrag korte tijd geleden. Overigens moest Frank Groot van WSW er ook terecht even uit na een te harde charge op Joris groot.

Vermeldenswaardig is nog de droge afstandsknal van Ruud Hofland van WSW die daarmee zijn broer Theo Hofland op de proef stelde.

Na rust wist De Valken niet in zijn spel te komen. De spoeling is ook dun in de eerder zo ruime selectie en dat begint tot kwaliteitsproblemen te leiden. Joris Groot had nog een schot voorlangs na een goeie steekpass van Gerard Laan. Daarna volgde uit een verdwaalde aanval van WSW de 3-1 door Arno Sunnotel, die wel heel vrij richting Valkendoel mocht oprukken en die buitenkans op waarde wist te schatten.

De Valken kon er nog een inzet van Sjaak Laan tegenover zetten maar WSW-goalie Rene Bakker redde prima in de korte hoek. In de slotfase poeierde Sander Groot de bal nog snoeihard hoog over en het missen van deze kans stond ter afsluiting symbool voor de verloren strijd van de veteranen 1 in de derby tegen WSW.

Aangezien concurrent SEW wel overtuigend won dit weekend, ligt de strijd om de bovenste plek helemaal open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken