Valken wint beladen oefenwedstrijd!

Je hebt van die vriendschappelijke wedstrijden waar iets extra’s bij komt kijken en die van vandaag was er zo één!

Uit tegen Always Forward 2, de ploeg die het vorig seizoen net niet redde om te promoveren, daar waar wij het wel voor elkaar kregen en tel daarbij op de laatste confrontatie die ruim in ons voordeel beslecht werd en je hebt een heerlijke (revanche) oefenwedstrijd!

Zij staan op dit moment met 33 punten uit 11 wedstrijden fier bovenaan in de 4e klasse en de trainer (voor mij een bekende) gaf vooraf ook aan gewoon een hele goede ploeg te hebben.

Maar goed, die hebben wij ook dus kon de strijd beginnen.
Aan onze zijde deed Roan (na langdurige blessure) vanaf de start mee en was Koos ook mee om een halfje mee te doen.

Grote afwezige was Opa Dalmulder die vanwege lichamelijke klachten niet in staat was om op kunstgras zijn kunsten te vertonen.
Verdraaid jammer vond ook hun trainer Bert Spaan en enige oud spelers van het vroegere Always waar Jos nog tegen voetbalde (zie foto)

Ook de van een blessure terugkerende Jelle de Groot nam geen risico op het kunstgras en bleef aan de kant.

Om 11:45 uur kon de bal rollen en een prima spelend Valken nam het heft in handen.
We lieten Always niet in hun spel komen en zo gebeurde het dat zij meer balbezit hadden, maar dat de mooiste kansjes voor ons waren.
In de 17e minuut een prima aanval over rechts waarbij vanaf de achterlijn de bal werd teruggetrokken en via via de bal bij Niels Fine terechtkwam en (waarschijnlijk in buitenspelpositie) raak schoot 0-1.
Vanaf dat moment was het Always dat domineerde en op jacht ging naar de gelijkmaker, maar met goed positioneel staan van de laatste linie en prachtige reddingen van Loek had Always het erg moeilijk.
Toch werd het in de 26e minuut terecht 1-1 en was Always helemaal los.
Er werden meerdere kansen gecreëerd en één daarvan werd ook afgemaakt en was de stand 2-1 in het voordeel van Always!

Iedereen dacht de rust in te gaan met deze stand, maar met een echte ASV’55 aanval (lange bal verlengen en hopen dat hij goed valt, volgens Rick.R) werd de bal verlengt tot aan Niels Fine die beheerst afmaakte en ervoor zorgde dat we met een keurige 2-2 gingen rusten.

In de rust puntjes op de spreekwoordelijke I gezet om vervolgens een mooie tweede helft neer te zetten.
En dat werd het ook!!

Daar waar de spelers van Always elkaar prima vonden, maar wel op hun eigen helft, was het Valken die gevaar brachten bij elke aanval richting hun doel.
Met een opvallend goed spelende Kees en Roan op het middenveld gingen de mannen van Always steeds meer mopperen en lieten steekjes vallen.
Daar waren we tot op heden in de competitie moeite mee hadden ging vandaag zeer goed en dat is scoren want de 3-2 van Kees was er één om in te lijsten!
Een door Kees zelf opgezette aanval door het centrum kwam door inspelen, kaats en afmaken tot stand en dat vanaf 25 metertjes!!
Met nog 20 minuten op de klok gaf Always vol gas om de 3-3 op het scorebord te krijgen, maar werden helemaal gek van onze keeper Loek want wat hij vandaag liet zien hadden we nog niet eerder gezien.
Hij dook, vloog, kantelde, rolde alle kanten op en ranselde alles uit zijn doel!

Tot groot verdriet van hun trainer en blijdschap van ondergetekende werd in de 85e minuut ook nog eens een defensief foutje van hun kant keihard afgestraft door Niels Fine en tilde de stand naar 2-4.

Mannen, een hele mooie prestatie en neem dit mee de competitie in zou ik zeggen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken