Rotary-bijeenkomst over Bali-reis bij De Valken

Vanwege de samenwerking tussen De Valken, de KNVB en Rotaryclub Enkhuizen bij de onlangs gehouden reis naar Bali van de A-junioren, werd de wekelijkse bijeenkomst van de Rotaryclub voor een keer gehouden in het nieuwe Valken-clubgebouw.

Bijna 40 leden van de Rotaryclub Enkhuizen, onder wie de Valken-bestuursleden Guus Bosch en Ron Laan, waren op de speciale presentatie-bijeenkomst over de indrukwekkende Bali-reis van de A-junioren afgekomen. Het gezelschap werd gecompleteerd door Bas Mantel, Dirk Koen, Rick Vriend en Jacco Laan, die Bali ook persoonlijk meemaakten.

Eerst werd volgens goed gebruik door de gasten de buffetmaaltijd genuttigd, uiteraard Indonesisch eten in stijl van de Bali-reis. Er werd overigens tijdens het eten een speciale borrel (de bekende “Valken-wijn” uiteraard) geschonken aan iedereen door Rotary-lid Adrie Laan uit Bovenkarspel, die als Venhuizer Valken-voorstopper van zo’n 40 jaar geleden deze avond bij zijn oude club zeer bijzonder vond.

Vervolgens was er een kort huishoudelijk programma, maar het grootste deel van de avond was er aandacht voor de reis naar Bali.

Zowel de voorbereiding, de reis zelf als de impact op de goede doelen die ermee waren verbonden kwamen aan bod. Er was een schitterende foto-serie te zien, met alle hoogtepunten van de reis. Dat waren niet alleen voetbalwedstrijden, maar bijvoorbeeld ook een bezoek aan de gevangenis op Bali waar zelfs ter dood veroordeelden gehuisvest waren. Dit was onvergetelijk.

De A-junioren en hun begeleiders hebben vele facetten van het eiland mogen ontdekken en zijn ook betrokken bij de goede doelen die de KNVB en de Rotaryclub nastreven, te weten de aanleg van een voetbalveld ter plaatse door de KNVB en de oprichting van een school voor Balinese kinderen onder het motto “Window to the World” waar Rotaryclub Enkhuizen al enkele jaren de voortrekker van is. Mede dankzij het A-junioren-project (totale opbrengst EUR 18.000) kan deze school worden gebouwd. Hulde daarvoor.

De boeiende presentatie werd gehouden door de enthousiaste vertellers Guus Bosch, Rob Beemster en Dirk Koen. Rotarian Rob Beemster heeft in de afgelopen jaren een speciale band met Bali ontwikkeld en op zijn initiatief is de unieke Bali-reis van de A-junioren terug te voeren. Ook hij kijkt heel goed terug op de samenwerking met SV De Valken en de KNVB.

Iedereen heeft genoten van de speciale avond en De Valken heeft met dit initiatief in het nieuwe gebouw een sterke indruk op de betrokkenen achtergelaten. Rotarylid John Bakker heeft enkele foto’s gemaakt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken