Historische tienklapper Valken 1 tegen Medemblik 1

Wrijf uzelf maar niet in de ogen, u leest het goed. Valken won gistermiddag zeer overtuigend van Medemblik. De zwart-witten werden met 10-1 van de mat geveegd en daar waar Valken waarschijnlijk de grootste overwinning uit haar historie haalde, haalde Medemblik in alle waarschijnlijkheid haar grootste nederlaag. Als daar nog bij komt dat de directe concurrenten van Valken ook nog steken hebben laten vallen, dan mag deze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar als een zeer prettige ervaren worden en slinkt het gat met de nr 1 naar 5 punten.

Goed, nieuwe ronde nieuwe kansen, waar willen we nu als Valken heen, wat kunnen we eisen van onszelf, waar willen we eindigen was de vraag van trainer Kuiper in de wedstrijdbespreking. Druk uitoefenen op de tegenstander vanaf minuut 1. Dat kon tegen Andijk opgebracht worden, maar moet nu ook tegen de, op papier mindere goden. En met mindere goden heeft Valken het niet zo erg en Medemblik, dat in de onderste regionen van 4-B opereert, trakteerde Valken vorig seizoen nog op een 1-4 oorwassing. Men was dus gewaarschuwd. Maar de boodschap was duidelijk, druk zetten vanaf het begin.
Roan mocht na maanden blessureleed in de basis beginnen, erg fijn voor hem en Mike mocht op de linksback positie plaatsnemen, daar waar Patrick vanwege verplichtingen iets te laat was en zijn naam uitgegumd zag worden, trainer Kuiper kon niet anders.
Goed de wedstrijd dan, na 3 minuten klonk het eerste trompetgeschal al vanaf het volgepakte sportpark. Erik zette zijn voet na een voorzet van Lennard tegen de bal en kon zijn en Valkens eerste van de dag laten aantekenen. Hierna 2 kleine speldenprikjes van Medemblik, tot 2 maal toe werd met een lange bal de rechterspits gezocht en tot 2 maal toe was het even opletten, maar gevaar leverde dat niet op. Hierna kreeg Valken 4 a 5 opgelegde kansen. Respectievelijk Erik, Lennard en Christiaan, miste hopeloos. Maar dit werd ruimschoots goedgemaakt. Door het vroege storen stond Valken met 4 a 5 passes bij het vijandelijke doel. Christiaan maakte eindelijk de 2-0. Niet veel later was het wederom Erik die op aangeven van Rick de 3-0 liet aantekenen. Nog geen 5 minuten later was het Swiebertje zelf, die een vrije trap prachtig over de muur- en in het doel deponeerde.

Rust.

Doorgaan en blijven voetballen. Die woorden waren niet tegen dovemansoren gezegd. Vlak na rust zorgde Lennard voor de 5-0. Hierna ging het hard en ik kan mij in de scoreverloop vergissen in naam maar vergeef mij daarvoor. Het was letterlijk prijsschieten, zo dacht Nobi er ook over. Een pegel van 20 meter teisterde de onderkant van de lat, Erik gaf het laatste zetje en bracht zijn totaal op 3. Enige smet was een verkeerde uittrap van Paul, in plaats van een bal door de lucht, werd het een bal die hij recht in de voeten van een tegenstander speelde. De afronding was mooi en liet de Valken-doelman kansloos.

Valken herpakte zich en uit een spelhervatting kreeg Erik bij de 2e paal de bal. Wat volgde was een streep in de rechterwinkelhaak. 7-1. Medemblik was allang verslagen en sommige verlangde al naar de warme douche, maar de veldheren van trainer Breg, moesten de gifbeker helemaal leeg drinken. De ingevallen Kor maakte op aangeven van Christiaan de 8-1. Langzaam kwam het besef dat de dubbele cijfers inderdaad gehaald konden worden. De 9-1 werd door Christiaan afgerond en Vlak voor tijd was het Lennard die wegdraaide van zijn directe tegenstander en de bal prachtig strak en hard in de bovenhoek zag verdwijnen. 10-1!! On-ge-loof-lijk. Niet veel later vloot de scheidsrechter af en kwam er aan de lijdensweg van Medemblik een einde.
Dit waren cijfers die nog nooit eerder waren vertoond, een prestatie waar men dan ook trots op mag zijn. De volgende wedstrijd is uit en tegen Oosthuizen. Daar moet Valken haar revanche halen, na de eerder verloren wedstrijd in begin september van het vorig jaar. De Witte Kraaien stolen toen de punten uit Hem, maar dat maakt niet uit. Wederom opereert Valken volgende week weer op volle oorlogssterkte, wij hopen u dan ook volgende week wederom te zien langs het veld.

Ik groet U,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken