De Valken veteranen 1 moet meerdere erkennen in SEW

Voorafgaand aan de wedstrijd van Valken 1 tegen Kwiek ’78 werd op het B-veld het belangrijke duel tussen De Valken veteranen 1 en SEW gespeeld. Beide ploegen stonden bovenaan in de 1e klasse 35+ met precies evenveel punten en gespeelde wedstrijden. Aangezien het competitieverloop tot dusverre laat zien dat SEW alles wint, zou dit wel eens het beslissende duel om het kampioenschap kunnen zijn.

In het openingsduel had De Valken een mooie 6-4 overwinning in Nibbixwoud geboekt. Vanaf het begin werd duidelijk dat SEW zich niet nog een keer wilde laten verrassen. Het is een sterke ploeg in alle linies en fysiek is het team ook behoorlijk fit (voor veteranenbegrippen). Bij De Valken is gaandeweg het seizoen de fitheid eerder afgenomen dan toegenomen.

SEW was de bovenliggende partij en het spel werd gespeeld op de helft van De Valken. Toch slaagde De Valken er lang in de nul te houden, waardoor de tweede helft voor de wind spelend het duel misschien zou kunnen kantelen. Zover kwam het echter niet. Nadat een doelpunt van SEW wegens buitenspel was afgekeurd en keeper Wilfried Laan nog een katachtige redding verricht had, was het vlak voor rust toch raak voor de blauwe brigade. Een diagonale voorzet bij de tweede paal werd door de grote maar behendige spits knap tot doelpunt gepromoveerd.

Ondanks het veldoverwicht had De Valken ook zelf eerder kunnen scoren, via bijvoorbeeld Joris Groot die de ver uitkomende keeper had omspeeld, maar zijn inzet nog voorlangs zag gaan. Ook na de openingstreffer was er vlak voor rust nog een vrije trap, die echter niets opleverde.

In de tweede helft veranderde er niet veel. De Valken speelde een zwakke partij. Er was geen rust aan de bal, passes werden verkeerd gegeven in soms simpele situaties en het kwam ook niet van goed uitgespeelde kansen. SEW sloeg bovendien nogmaals toe en nam een 2-0 voorsprong, waardoor het wel heel moeilijk zou worden. Joris Groot kon nog een goede aansluitingstreffer maken, maar daarbij zou het blijven.

SEW heeft terecht gewonnen en verwacht mag worden dat het team geen punten meer weggeeft. Toch moet De Valken de rug rechten en de verdere duels omzetten in winst. Het is immers altijd mogelijk dat SEW ook een keer een zeperd heeft en waarom zou dat niet kunnen gebeuren tegen De Valken veteranen 2, dat nog twee keer moet aantreden tegen SEW?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken