Helden eenvoudig langs veteranen van West Frisia

Na een winterloze winterstop van anderhalve maand werden gisteren de kicksen weer aangetrokken voor een ouderwets potje ballen. De helden mochten in Enkhuizen aantreden tegen de Westfrisia-veteranen. Het B-veld was het strijdtoneel: een lekker zonnetje en beschutting door de dijk: Wat wil je nog meer. Enig nadeel was het vettige veld waardoor menig speler veelvuldig uitgleed. Maar goed, hier hebben alle spelers mee te maken: geen excuses vooraf. Valken miste vandaag uiteraard weer een aantal spelers: Rob, Axel, Richard, Marc, Mark en Doelman waren er niet. Erwin L. fungeerde als coach zodat Peter en Jeroen als wissel begonnen. Zij werden gedurende het duel afgelost door Edwin, Martin en Jaap-Jan.

Voor het eerst dit seizoen een leidsman die de nieuwe KNVB-regels hanteert: pasjes erbij, allemaal op de middencirkel en de controle. 22 gele vlaggen: starten maar.

Valken is verreweg de betere ploeg. De gemiddelde leeftijd zal zo’n 10 jaar jonger zijn, en dat blijkt ook in het spelbeeld. 2 uitzonderingen aan West-Frisia kant: De snelle spits en de mid-mid (Jacco Rijkhoff). Vooral laatstgenoemde is een plaag: balvast, altijd aanspelbaar en gezegend met een prima trap. Het gevaarlijkste wapenfeit komt dan ook van zijn voeten in het 1e bedrijf. Afstandsschot belandt op de dwarsligger.

Maar als gezegd, het is Valken wat de klok slaat. Sleutel van het succes is de ondersteuning die Michel op het middenveld krijgt van Ivo. West Frisia loopt continue achter de feiten en Valken laat de bal rustig door de ploeg gaan. Na enkele waarschuwingen van Valken-kant: schoten van Rens, Edwin, Erwin en Martin is het na een minuut of 20 toch raak. Een aanval over rechts, 4-tegen-2 en pas via de rebound (schot Rens wordt door de keeper nog gepareerd) kan Erwin zijn 1e goal van het seizoen maken.

Een paar minuten later wordt het allemaal nog florisanter. Martin wordt in de spits aangespeeld met z’n rug naar de goal. Draaien en schieten. Een Gaus-guffie, maar bij de 2e paal staat Erwin klaar om de bal in het dak van de goal te hengsten.

Ruststand 0-2, dat zit wel snor zou je denken.

West Frisia begint vol goede moed en lijkt met een cadeautje van invalkeep Niels de aansluitende treffer te maken. De scheidsrechter wijst al naar de middenstip, maar zonder protest en een ‘gewoon’ verder spelende Niels is dit dus echt geen goal. Daarna weer Valken: een mooi schot van Peter dat ternauwernood door de keeper kan worden gekeerd. Niet veel later nog een inzet van Edwin als het uiteindelijk Michel is die de genadeklap uitdeelt. En hoe! Een afstandsschot van 25 meter belandt met een mooie krul in de verre kruising.

West Frisia gaat nu frank en vrij voetballen met minimaal vier man voorin. De ruimtes die ze weggeven achterin zijn nog groter, Valken profiteert er alleen niet van.
West Frisia zelf kan nog de eretreffer maken. Een mooie individuele actie van de rechtsvoor die als een ware Alberto Tomba door de verdediging slalomt.

In de slotminuten nog kansen voor Ivo, Martin, Erwin en Jeroen. De laatste pass wordt echter ├│f niet gegeven, of is niet zuiver genoeg. Zo blijft het 1-3 maar zijn de punten binnen.

Volgende week het vervolg met een – zowaar – late (12:30!) thuiswedstrijd. WBSV komt op bezoek. Uit werd het 1-1: een kans voor WBSV, dertig voor Valken.

Martin: 10
Dennis de W.: 6
Jeroen: 5
Michel: 4
Doelman: 2
Erwin: 2
Nick: 2
Jaap-Jan: 1
Edwin: 1
Mark: 1
Niels: 1
Marc: 1
Dennis D.: 1
Richard: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken