Valken 2 heeft aan 30 minuten goed voetbal niet genoeg!!

Eindelijk het veld weer in na onze (verplichte) vrije zondag van vorige week.
En nog wel tegen de nummer één van onze poule SEW 2.

De thuiswedstrijd tegen hen, in het begin van de competitie, was onze eerste driepunter en wonnen toen afgetekend met 4-1, maar de wereld ziet er na een paar maanden heel anders uit.

SEW heeft deze maanden een prima prestatie neergezet en konden vandaag zelfs de tweede periode winnen bij winst op ons.

Wat is er leuker om een gepland feestje te bederven……!!!

Dit moest dan wel gebeuren zonder Opa (Jos) die in de nadagen van zijn (imposante) carrière werd opgeroepen om aan te sluiten bij het vlaggenschip en daar ook een zeer verdienstelijke acht minuten heeft gevoetbald.

Zoals veelal het geval is is er altijd iets aan de hand bij SEW ………dit keer was onze toegewezen kleedkamer vol en hebben we gewoon maar een andere lege genomen.
Vervolgens is een warming up amper mogelijk omdat er gewoon gespeeld werd op het A veld en zij geen trainingsveld hebben rond het A veld.

Maar goed, onder leiding van de welbekende Cor Doodeman mochten we om
11:30 uur de bal laten rollen………

Wat velen niet verwachtte was een spelbeeld wat volledig in het voordeel van Valken was en de eerste kansen zich al snel voordeden!

Prima veldspel van De Valken en SEW wist niet waar ze het zoeken moesten……

Tot ieders ergernis waren wij weer in staat om de meest mooie kansen om zeep te helpen en SEW daardoor in de wedstrijd te helpen.

Toch was het in de 20e minuut raak.
Een aanval over rechts waarbij Rukkie een voorzet afleverde waar Nielsje Fine wel raad mee wist en onberispelijk de 0-1 maakte!

Het spelbeeld bleef hetzelfde en kansen genoeg om SEW op de knieën te dwingen, maar helaas……………

De laatste 10 minuten voor de rust zag je SEW langzaam de wedstrijd overnemen en ook zij hielpen twee levensgrote kansen om zeep zodat de ruststand toch een mooie 0-1 was.

In de rust Mike (aansluiten bij eerste) en Jeen eruit (had al geel gekregen vanwege een lichte overtreding) voor Bart (terug van zijn Thaise avontuur) en Rick.B.

Direct vanaf de aftrap een fel SEW en binnen 2 minuten was de stand al gelijk getrokken.
Een wereld van verschil met de eerste helft en we er ook eigenlijk niet meer aan te pas kwamen.

Deze verrassende wending komt dan tot stand vanwege de wisseling die je moet doorvoeren omdat Mike verdween, maar ook zeker de opvallende fitheid waarmee SEW de volle negentig minuten afmaakte!!

En dat maakt het natuurlijk een stuk minder leuk voor een trainer die ziet dat de nummer één van de ranglijst voetballend niets beter is, maar de wedstrijd binnen sleept op basis van fitheid/conditie!!

Mannen, jullie hebben absoluut geknokt voor wat jullie waard waren, maar nogmaals geef ik mee dat wanneer je ook maar enigszins kan, je gewoon twee keer per week komt trainen.

Volgende week vrij en de week daarop (9 maart) thuis tegen Hugo Boys en die punten moeten in onze tas terechtkomen!!