Valken na rust eenvoudig langs Apollo.

Valken won gistermiddag redelijk eenvoudig van Apollo. Daar waar Valken in de uitwedstrijd nog met een minimaal verschil van de Hensbroekers wist te winnen, was het verschil gister duidelijk te zien. Misschien doet de score iets anders vermoeden, maar dat kwam vooral omdat Valken vele kansen om zeep hielp. Gelukkig waren de 3 punten wel een feit en Valken steeg zowaar een plekje op de ranglijst.

De Olympische winterspelen is een inspiratiebron voor een ieder, zo moesten ook de rood-groenhemden een aantal vaste klanten missen door wintersportperikelen. Cor en Mathieu waren afwezig. Zo opereerden Patrick en Nobi in het hart van de verdediging en was er een plekje op de bank voor Wietse, Mike en (Opa) Jos. Zijn collega’s van het 2e wenste hem met een ludieke actie veel succes in het vlaggenschip toe.

Het begin was rommelig en Apollo leek hier iets beter mee om te gaan. Echter was het binnen 3 minuten tot 2 keer toe bijna raak voor Valken. Christiaan miste oog in oog met de doelman en Lennard kopte op aangeven van Rick enkele centimeters naast. Gelukkig kreeg Valken na een tiental minuten de wedstrijd onder controle. Apollo kon geen vuist maken en Valken kreeg een aantal beste kansen. Lennard, Christiaan en Erik kregen alle drie de mogelijkheid om de score te openen. Valken kwam echter na een half uur alsnog op voorsprong. Lennard werd door 2 tegenstanders gevloerd in de 16 en de penalty was het terechte gevolg. 5 minuten ervoor werd hij al binnen de 16 aan zijn schouder getrokken, alleen gaf de leidsman hier geen gehoor aan. Maar nu wel. De Penalty werd fantastisch, strak en zuiver door Rick ingeschoten. De bal deed er minimaal 21 seconden over om 11 meters af te leggen naar de goal was een feit. 1-0.

Valken ging hierna door met kansen creëren. Alleen faalde Valken daarin. Ook lag de jonge doelman zo nu en dan in de weg. Na rust moest er toch secuurder met de kansen om gegaan worden. Na rust voegde Valken de daad bij het woord. 5 minuten na rust kreeg Christiaan 2 grote mogelijkheden om de score te verdubbelen, echter faalde hij hierin hopeloos. Maar 10 minuten later had diezelfde Christiaan gehoor gegeven aan de gebeden van alles en iedereen. Op aangeven van Rick maakte hij knap de 2-0. En de 3-0 kon hij volledig op z’n eigen conto bijschrijven. Door het naïeve uitverdedigen van de Apollo-verdediger en het vroege storen van de jonge spits bezorgde hem balbezit. Ook nu maakte hij geen fout.

Apollo die tot dan toe geen knappe mogelijkheid had gecreëerd, werd door concentratieverlies van Valken in het zadel geholpen. Een tekorte terugspeelbal van Rick bracht Patrick in de problemen. Daar waar de verdediger de bal dacht te hebben, was dit niet het geval. De Apollo-aanvaller bedacht zich geen moment en schoot vanaf rand 16 uit de draai schitterend raak. Een zondagsschot, maar wel een die hij in geen 100 jaar meer maakt. Buiten het bereik van Paul en via de binnenkant van de paal verdween de bal uiteindelijk in het doel. Het was ook een lesje effectiviteit in afronding aan de kant van Apollo, van geen kans, een kans maken en die vervolgens tot doelpunt prolongeren, is een vermelding waard.

Echter was Valken hierna gewoon weer de bovenliggende ploeg. En creëerde het kans op kans. De mooiste was misschien nog wel voor Roan. Na een prachtig opgezette een-twee met Christiaan, stond hij oog in oog met de doelman. Hij wachtte enkel te lang met zijn inzet en de doelman kon pareren. Valken kreeg hierna nog een laatste kans. Een prachtige crossbal van Patrick op Lennard leverde ook geen goal op. De volley van onze spits verdween voorlangs.

Hierna vond de uitstekend leidende scheidsrechter het welletjes en floot de wedstrijd af. Valken kon wederom 3 punten bijschrijven en zag dat het wederom een plekje steeg. Het enige smetje is dat de score niet hoger uitgevallen is, want als iedere kans in de 2e helft een goal zou opleveren, dan had de score veel hoger kunnen uitvallen. 3-1 lijkt misschien weinig, maar Valken won meer dan terecht van de Hensbroekers.

Volgende week wederom een vrij weekend. Daarna kan Valken zich opmaken voor een absolute topper. Dan speelt het in en tegen Hauwert. De blauwhemden wonnen na een keurige reeks de 2e periodetitel. Het liep wel tegen een oorwassing bij RKEDO op. Men zal tot op het bot gemotiveerd zijn om Valken een loer te draaien. Valken is voor niemand bang, daarin tegen wil het graag doordenderen op de manier hoe het nu bezig is. In de wandelgangen wordt al gesproken over een trainingskamp die zich volgende week zal voltrekken. Daar kan Valken zich in alle rust voorbereiden op de clash met onze sportieve vrienden uit Hauwert. Zet in de agenda dikgedrukt, zondag 9 maart.