Helden herstellen zich na dramatisch begin

Na het onverwachte debacle tegen WBSV (1-2 thuisnederlaag) waar u ook geen verslag van kon lezen was het voor revanche. Tegenstander was Zouaven, waar we thuis met 3-3 gelijk tegen speelden.

Zonder Mark, Marc, Ivo en Erwin R stonden er 15 helden op het winderige E-veld in Grootebroek. Valken start in een 4-4-2 formatie met de wind pal tegen. Een verkeerde keuze zo blijkt al snel. Valken komt totaal niet onder de druk van Zouaven vandaan. De rood/grijze spitsen wisselen continu van plek waardoor onze verdediging niet weet waar ze het zoeken moeten.

Aanvallend zijn we tot halverwege het 1e bedrijf machteloos. Dat we achter komen te staan is dan ook niet vreemd. Na tien minuten corner voor Zouaven. Bij de 2e paal mag de bonkige laatste man volledig vrijstaand inkoppen. Rob is reeds verslagen en Tuur bij de paal kan helaas ook geen redding meer brengen.

Na een kwartier wordt het allemaal nog erger. Goed combinerend vanaf het middenveld, via de rechtsvoor wordt de spits bereikt die simpel binnen kan schieten.

Het roer moet om, zoveel is wel duidelijk. Direct na de 2-0 gaat Valken 4-3-3 spelen en komt Dennis linksvoor te staan. Meteen gaat het een stuk beter. De posities zijn beter bezet en Valken komt zowaar tot aanvallen. Het eerste schot is meteen raak. Martin schiet vanaf 20 meter. Lijkt een simpele prooi voor de invalgoalie van Zouaven maar een polletje zorgt ervoor dat de aansluiting daar is.

Valken dringt aan. 100% kansen via Martin en Dennis maar zijn vinden tot driemaal toe de keeper op hun weg. Daarmee hersteld de doelman zich meer dan uitstekend van zijn eerdere blunder. Opeens plukt ie ballen uit de kruising en is ie alert op doorschietende ballen.

2-1 met rust denk je, na rust wind in de rug om de boel recht te breien. Helaas krijgt Zouaven nog een kadootje. Doelman probeert bij de achterlijn voetballend de bal weg te werken. Rechterspits weet hem echter de bal te ontfutselen en bereikt wederom de spits die opnieuw een intikkertje krijgt.

Na rust gooien de helden alle schroom van zich af en wordt de ene na de andere aanval opgezet.

Enkele speldenprikjes ten spijt wil de goal nog maar niet vallen. O.a. Jeroen, Dennis en Martin zijn niet scherp genoeg of staan – al dan niet – buitenspel.

De goal kan echter simpelweg niet uitblijven. Na een kwartier is de aansluiting weer een feit. Dennis verovert de bal van de rechtsback, haalt de achterlijn en geeft strak voor. Martin staat in de spits simpel de bal op te wachten en hoeft alleen zijn voet er maar tegenaan te zetten. 3-2.

Valken ruikt bloed. Jan-Jaap mag 10 minuten voor tijd de gelijkmaker binnenploffen. De bal wordt op links veroverd. Jeroen wordt ter hoogte van de penaltystip aangespeeld. Hij geeft met zijn rug naar de goal prima af op Jan-Jaap die aan komt stormen. Zijn schuiver in de verre hoek betekend de terechte gelijkmaker.

Zouaven probeert nog een klein slotoffensiefje te ontwikkelen maar dit leidt tot niets. Opnieuw dus een 3-3 tegen de strekers. Na het slechte begin toch een prima resultaat. Even een weekje rust en dan krijgen we bezoek van HSV Sport.