Valken 2 kan mooie reeks geen vervolg geven!!

Vandaag stond er een wedstrijd op het programma tegen een directe degradatieconcurrent, namelijk Vios-W , gelegen in het rustieke plaatsje Warmenhuizen.

Om 9:30 uur vertrokken 14 gretige spelers met als doel de mooie reeks van de laatste weken een goed vervolg te geven!

Uiteraard weet iedereen die mij kent dat ik een grote dierenvriend ben (ik ben gek op Jeen, Mike….), maar er is toch een soort rare vogel/insect waar ik het niet zo mee kan vinden.

Iedereen kent natuurlijk de flierefluiter, buikfluiter en panfluiter, maar wie kent nou niet de echte “thuisfluiter”……………

Deze zijn in te delen in verschillende gradaties……zo heb je de “kan mij het schelen” thuisfluiter, deze laat er geen gras over groeien en geeft zijn voorkeur vanaf minuut één aan de thuisclub.

Zo heb je ook de “laat ik het even aankijken” thuisfluiter, deze geeft de eerste 20 minuten het voordeel steeds aan de andere partij om daarna alles in voordeel van zijn eigen club te beslissen.

Maar wij troffen vandaag het meest gevaarlijke, giftige en linke soort namelijk de “momenten” thuisfluiter.
Deze heeft de opmerkelijke eigenschap om alleen op de cruciale momenten in het voordeel van zijn eigen club te fluiten.
Duidelijke voorbeelden zijn: na de 2-1 achterstand was Valken nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker en dacht de scheids, laat ik na 42 minuten maar fluiten voor de rust.(ik maak zelf altijd gebruik van stopwatch)
Het geven van corners aan Vios, daar waar onze grensrechter duidelijk aangaf de bal achter te zien.
Ook het laatste woord was van de man in het geel want toen wij de 3-2 maakte en snel de bal pakte om in de laatste minuten op jacht te gaan naar de 3-3, floot de beste man voor de zekerheid alvast maar af.

Het is en blijft niet leuk om dit soort clubscheidsrechters tegen te komen, maar voor de wedstrijd viel het mij al op dat hij met de kantinemedewerkers aldaar over het wel en wee sprak op het dorp….

Dit even terzijde……….

Om 11 uur rolde de bal….

Vanwege bepaalde redenen moesten wij op het B veld van Vios en op zich is daar natuurlijk niets mis mee, maar wel toen wij zagen dat dit veld onwijs klein van afmeting was.(hun grens zei ons dat het veld 15 meter korter was dan het A veld)

Inzakken of druk zetten had echt geen zin want iedereen kwam elkaar constant tegen en er ontstond een rommelige rare wedstrijd.
Beide ploegen maakte er een zeer karig potje van en echte kansen werden dan ook niet genoteerd.
toch kwamen wij op een schlemielige 1-0 doordat onze keeper niet geheel oplette en de bal over zich heen gekopt zag worden….1-0.

Een domper omdat we niets minder waren dan Vios en dus moesten we op jacht naar de (verdiende) 1-1.

In de 29e minuut was het dan ook zover en maakte Bart de gelijkmaker 1-1.

Twee minuten daarna was dom balverlies van Opa (mislukte één-twee) directe aanleiding van de 2-1 en waren we weer terug bij af.

Zoals hierboven al beschreven hadden we richting de rust de wedstrijd redelijk in handen en kregen ook kansen toen de “momentenfluiter” er na 42 minuten een eind aan maakte!

In de rust Rick voor Ruk en deed Koos voor de zekerheid zijn “tweede helft” voetbalschoenen aan (???)

Eigenlijk veranderde er niets aan het spelbeeld en bleef het slecht en rommelig wat voor de neutrale toeschouwer niet om aan te zien was.

In de 61e minuut een mooie halve omhaal van Opa, maar werd er door de uitstekende keeper uitgeranseld!

Helaas……de volgende tegentreffer was er weer één om over na te denken want weer was het een fout van onszelf waarvan VIOS maximaal profiteerde 3-1.

Ondanks deze achterstand bleef Valken gewoon voetballen en kreeg in de 90e minuut loon naar werken toen de goed spelende Kees de 3-2 inschoot.
Vanwege blessurebehandelingen en meerdere wissels rekenden we nog op een minuut of vier, maar de “momentenfluiter” dacht er wederom anders over en ging voor de veiligheid dus floot af.

Door dit verlies zijn we nog steeds niet veilig, maar zal dit op 6 april (volgende week vrij) een feit moeten worden tegen het altijd lastige ZAP 3.

Mannen, verliezen hoort erbij, maar altijd wel zuur als het op deze wijze gebeurt en we minstens een punt hadden verdiend!
Maar vergeet niet dat we het gewoon prima doen en we onszelf daarvoor op 6 april moeten belonen!!