Helden met minimale marge langs verzwakt Always Forward

De strijd om de 4e plaats. Dat was de insteek van het duel gisterochtend op het B-veld tussen beide 2e veteranenteams van Valken en Always Foward.
Vlak voor aanvang, net 11 man. Axel reeds richting Veteranen 1 om hen uit de brand te helpen. Moment van fluiten hebben we 1 wissel: Jaap-Jan. In de tweede helft neemt hij de plaats in van linkshalf Peter.
Afwezig voor dit duel: Doelman, Rens, Dennis Dup., Erwin L., Erwin R., Richard en Jeroen.

De opdracht is simpel: winnen en je staat 4e.
Tegenstander Forward is een geduchte tegenstander. Eerder dit seizoen overklasten we ze in het 1e bedrijf en konden we met 3, 4-0 voor staan. Het bleef bij 1-0 en we kregen in de tweede helft de deksel op de neus. Eindstand 1-1.

Forward leek gisteren totaal niet op het elftal dat ons het zo lastig wist te maken. Klopt ook wel, een aantal nieuwe namen waaronder keeper: de doelman die zich thuis zo onderscheidde stond geblesseerd langs de kant.

Valken domineert. In de eerste helft komt Forward welgeteld tot 1 schot (van 23 meter afstand) op onze goal. Deze kan simpel worden opgepakt door Rob. Valken zet aanval na aanval op maar scoren is vandaag weer eens lastig. Buitenspel, voorzetten niet helemaal op maat, combinaties die stranden zodra het strafschopgebied wordt bereikt…. het lukt twintig minuten lang niet.

Dan een aanval over links, Dennis past op Niels. Deze tikt in 1x door op Martin die op 18 meter schuin voor de goal staat. Hij twijfelt niet, legt aan en met een lage schuiver belandt de bal in de verre hoek. Binnenkant paal, achter de doelman. Daarna nog kansen voor Edwin, Marc en Mark maar de ruststand wordt met deze ene goal bereikt.

Na rust worden de ruimtes voor Valken nog groter. Een windje in de rug en Forward dat meer naar voren wil spelen. Vooral de inbreng van de nummer 11 (links op het middenveld) komt hen ten goede. Echter, de verdediging met Tuur, Ivo, Michel en Dennis staat weer als een huis en Forward komt er niet doorheen.

Aan de andere kant zijn er vele kansen voor o.a. Edwin, Martin, Niels, Mark, Ivo, Michel. Noem maar op. De bal wil er echter niet in, mede door het vaak goed keepende werk van de invalgoalie die bijna alle voorzetten simpel en goed onderschept.

Vijf minuten voor tijd lijkt Martin de wedstrijd op slot te kunnen gooien. In een counter kan ie richting goal. De laatste man haalt hem echter op 20 meter neer. De vrije trap van Dennis levert helaas ook geen goal op.

In de allerlaatse minuut nog een vrije trap voor Forward. Vanaf de middenlijn wordt de bal richting Rob gepompt. Gelukkig is ook hier de heldenverdediging solide en eindigt het duel niet meer dan terecht in 1-0. Driemaal op rij de 0 gehouden en 9 punten. Een mooie serie.
De 4e plaats in ons bezit. Al zal het met duels tegen nummer 2 SEW (2x) en VVS nog lastig genoeg worden om deze te handhaven. Maar met spel zoals gister en vorige week is er wellicht wat mogelijk.