Valken verliest, Woudia zegeviert in Hem en is terecht kampioen.

Ja mensen het was gister de dood of de gladiolen. Valken had namelijk nog een kleine kans op het kampioenschap en Woudia kon gister bij winst, de kampioensschaal al ten hemel reiken. Dat laatste gebeurde ook en hoe, Valken kreeg een flinke oorwassing op eigen veld en een lesje in effectiviteit. Echter is er nog niets verloren voor de Rood-groenhemden. Valken is nog volop in de strijd voor de laatste- en 3e periode.
Alle randzaken waren aanwezig om er een prachtige middag van te maken. Een heerlijk zonnetje, prachtige ambiance en ook het veld lag er prima bij. Deze werd afgelopen week nog door de groundsman gemaaid, geaaid, gesproeid, gerold en het verticuteren was ook gedaan.

Tijdens de bespreking werd duidelijk dat het vandaag moest gebeuren en dat de slag vooral op het middenveld afgespeeld zou worden. Valken had wel een aantal beperkingen vandaag. Mathieu is na het incident van vorige week dusdanig ernstig geblesseerd geraakt, dat het voor hem einde seizoen is. Erg sneu voor de steunpilaar die achterin een prima rol vervulde dit seizoen. Hopelijk verloopt zijn herstel voorspoedig zodat hij volgend seizoen weer kan aansluiten. Rick was ook niet zonder kleerscheuren uit de strijd met Grasshoppers gekomen en hield er een gekneusde rib aan over. Paul was na zijn aanvaring van vorige week, wel fit genoeg. Aan het incident hield hij slechts een gescheurd trommelvlies over.

Effin
Valken dat de laatste weken niet helemaal optima forma presteert moest vandaag uit een ander vaatje gaan tappen, alleen vanaf minuut 1 was duidelijk dat het veelal leeg fust was waar men kracht uit haalde. Het begin was nog aardig, Valken voetbalde mee en Woudia, toch ietwat nerveus en gespannen vond nog niet de rust om tot redelijke aanvallen te komen, echter was dit maar schijn. Het massaal toegestroomde publiek zorgde als doping op de spelers van trainer Wiersma. Binnen het halfuur stond er een 0-3 score op het bord. Valken verspeelde links op het middenveld knullig de bal. De dieptepass op de rechterspits was prima, de bal werd teruggelegd, tot overmaat van ramp gleed Nobi uit en bood de boomlange spits een niet te missen kans. 0-1. Hierna was het bijna weer raak, maar Paul kon onheil op de doellijn nog voorkomen, echter was dit van korte duur, want vlak hierna werd het 0-2. Een zelfde scenario speelde zich af op het middenveld. Bal diep op de rechterspits. Deze lag de bal wederom terug op de inkomende middenvelder en deze schoot van dichtbij raak. Bij de 0-3 zat een luchtje van buitenspel. Nu werd de bal van links naar rechts geopend. Patrick kon niet meer bij de bal komen en de rechtsbuiten knalde de 0-3 tegen de touwen. Vol ongeloof keken de spelers van Valken elkaar aan, maar het stond toch echt 0-3.

Hierna volgde een dubieus moment in de wedstrijd, Valken dat tot dan niet veel klaar speelde, werd een zuivere penalty onthouden. Rick die goed druk zette op de achterste linie van Woudia, veroverde de bal en kon zo op de doelman afkomen. Rick werd door de doelman naar de grond gewerkt en heel Valken wachtte op het fluitsignaal van de Scheidsrechter, deze deed echter niets. Ook enkele Woudia –coryfeeën vonden deze beslissing onbegrijpelijk. ‘’Zuiverder dan dit krijg je ze niet’’. Ook dat nog, als het tegen zit dan zit het ook goed tegen. Tot overmaat van ramp kon Rick hierna niet verder. De val op de ribben deed hem alsnog de das om. Erg sneu. Sam was zijn vervanger.

Hierna floot de leidsman voor de rust.

Na rust, ook weer een opvallend moment. Uit een hoekschop scoorde Valken de 1-3. De leidsman wees naar het midden en Valken kon weer een beetje hopen. Echter werd door de assistent ‘’hands’’ geconstateerd. De arbiter ging alsnog verhaal halen en hervatte de wedstrijd met een achterbal. Voor wat het waard is, maar een beslissing kan nooit herroepen worden, overigens floot de man voor de rest een prima wedstrijd. Maar wederom een tegenslag voor de jongens van trainer Kuiper.

Hierna werd de genadestoot, als die nog niet was uitgedeeld, alsnog een feit. De bal werd wederom vanaf links voorgegeven en vanaf rechts kon de bal ingeschoten worden 0-4. Ook bij de 0-5 was de organisatie weg bij Valken en kon de centrumspits zijn 3e en Woudia’s 5e van de dag maken. De gifbeker moest helemaal leeg, want diezelfde spits kon niet veel later bij de 2e paal de 0-6 tegen de touwen aan koppen. Maar gelukkig werd het mooiste doelpunt van de dag tot het laatst bewaard. De inmiddels ingevallen Kees, zorgde met een geweldige dreun in de kruising voor de eretreffer van Valken, waar het misschien al eerder recht op had. Maar zijn goal is zeker een vermelding waard. Tevens viel Mats ook nog in, dit deed hij overigens alleraardigst.

Toen na 94 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en gingen de handen bij de withemden de lucht in. Na 10 jaar wederom de titel in 4B. Een langdurig applaus was het terechte gevolg. Bloemen, bier en een schitterende schaal was vervolgens het beeld wat zich afspeelde op het veld. Valken droop af en vond zijn Waterloo uitgerekend tegen Woudia. De ploeg die een zestal maanden terug ook voor Valkens laatste nederlaag zorgde. We mogen concluderen dat Woudia terecht kampioen is geworden van de 4e klasse B. Namens de selectie van Valken willen wij de heren uit Westwoud feliciteren met het behalen van deze titel en wensen wij hen succes in de 3e klasse volgend jaar.

Heeft Valken dan niets meer te winnen, jazeker. Het staat nog altijd op een 2e plek. Echter voelt men de hete adem van Grasshoppers in de nek. Wanneer Valken zelf weer eens gaat winnen en Woudia zijn sportieve plicht blijft doen, kan het seizoen alsnog een leuk toetje krijgen. Aanstaand weekend gaan we met z’n allen paaseieren zoeken en is er even geen voetbal, hopelijk vindt Valken haar vorm dan ook weer terug, want 27 april staat er een wedstrijd gepland tegen het makkelijk scorende Strandvogels. Valken wil zich revancheren en zal hoe dan ook goed voor de dag moeten komen.

Ik groet u allen en wens u fijne paasdagen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken