Ve. 2 verliest, SEW zegeviert in Nibbik en wordt waarschijnlijk terecht kampioen.

Gisterochtend vroeg om 10 uur speelden de helden in Nibbik tegen dé kampioenskandidaat in de Veteranenklasse. SEW strijdt samen met Valken Ve. 1 om de titel. Beiden verliezen haast geen punten: SEW slechts 5 verliespunten, Valken Ve. 1 heeft er 6. Aan ons dus om ons eigen 1e veteranenteam te helpen.

In het eerdere thuisduel boden we goed tegenstand en was de kansenverhouding gelijk. Helaas was ons rendement slecht: 1-4 nederlaag. Maar het goede spel van toen en het positieve punt van vorige week moest ons toch wat vetrouwen geven tegen de gemankeerde SEW-formatie. Zij hadden veel te weinig spelers en dus het 2e vet. team verzet om maar tot 11 spelers te komen.

Wij misten er als vanouds ook weer heel wat. Edwin, Niels, Rens, Marc, Mark en Jeroen waren niet. De brede selectie zorgt ervoor dat we toch genoeg wissels hebben. Axel, Richard en Erwin L. starten op de bank.

Valken begint uitermate scherp en goed. Na 5 minuten is de prima kans voor Ivo: Pass vanuit het midden van Martin op de doorgelopen middenvelder. Bal net iets te scherp waardoor de goed uitgelopen doelman Ivo het scoren kan beletten.

Daarna neemt SEW het heft in handen. De goal kan simpelweg niet uitblijven. Een mooie voorzet van de linkshalf belandt bij de spits op het hoofd. Deze boom van een vent knikt makkelijk binnen.

Valken lijkt op gelijke hoogte te komen als Martin vlak daarna de bal met een listige schuiver in de verre hoek tikt. Helaas wordt deze goal afgekeurd wegens buitenspel.

Daarna gaat SEW verder met wat het al deed. Een hele mooie aanval, wederom over links belandt opnieuw bij de spits. Deze heeft andermaal geen moeite om zijn goaltje te maken. 2-0 na twintig minuten spelen.

Na de 2-0 voert Valken een tactische omzetting door: Erwin verlaat de spits en wissels van stek met Jan-Jaap als rechtshalf. Dit heeft – mede door de net opgelopen kuitblessure van de linkshalf – een positief effect op het spel van Valken. Opeens laten we zien dat we mee kunnen voetballen. Opeens worden Michel en Ivo op het middenveld wel bereikt. Opeens komen we in scoringspositie. Halve kansjes, corners, net nog geen goal. Maar die komt toch: Een mooie aanval vanuit het midden, Ivo weet Dennis te bereiken die naar de linksvoor positie is gesprint. Zijn schot is hard en laag in de verre hoek. 2-1, we doen weer helemaal mee.

Maar helaas geven we het dan vlak voor rust toch uit handen. Een afgeslagen voorzet bij de 2e paal lijkt achter de doellijn te belanden. Erwin wil hem echter in het spel houden, om maar geen corner tegen te krijgen. Helaas verliest hij de bal aan de sluwe rechterspits die de spits bereikt, simpele goal en 3-1 als ruststand.

Heftige discussies en onvrede in de rust, het komt ons spel niet echt ten goede in de tweede helft. Na tien minuten, vele aanvallen van SEW al doorstaan volgt de genadeklap. Een vrije trap vanaf een meter of 30, op de as van het veld. Bal gewoon weer richting de bonkige spits. Deze hoeft er niet eens tegen aan te zitten en zomaar valt de bal in het net.

Valken is gebroken en probeert het tegen beter weten in, tegenhouden en houden op een enkele bevlieging. De beste kans is er in het slot nog voor Ivo (e/o Martin). Martin stuurt Ivo richting keeper. Ivo ziet Martin meelopen. Ivo besluit af te geven, maar de bal is te scherp. Het verhaal van deze wedstrijd: ’t zat er gewoon niet in.

We wilden Valken Ve. 1 wel helpen, maar SEW was simpelweg sluwer, scherper en beter.

Topschutters 13/14:
Martin: 15
Dennis de W.: 7
Jeroen: 6
Michel: 5
Jaap-Jan: 3
Doelman: 2
Marc: 2
Erwin: 2
Mark: 2
Nick: 2
Ivo: 1
Edwin: 1
Niels: 1
Dennis D.: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken