Valken positief na geflatteerde nederlaag.

Goedemorgen mensen, misschien een wat vreemde koptekst, maar het is toch echt zo. Valken verloor gister haar 1e wedstrijd van het seizoen, maar de tactiek die vooraf werd besproken en werd toegepast kwam uit. Valken kan ook als een collectief blok fungeren en dat zal de kracht van dit team moeten worden. Het verloor weliswaar, maar van Always Forward, kun en mag je verliezen. Hoewel de titelkandidaat van 4B op elke positie, een meer dan prima pion heeft staan, vertoond dit team als collectief nog wel enige haarscheurtjes. Een taak waar trainer Dick de Boer nog een flinke kluif aan zal hebben. Want Valken had vooral voor rust de ploeg uit Hoorn flink pijn kunnen doen en dan voelt u hem al aankomen, als als als als. Maar zo blijft het. Tel daarbij de nodige persoonlijke fouten bij op en je speelt een verloren wedstrijd. En zo geschiede.

Prachtig nazomer weer op het sportpark en iedereen keurig op tijd in de bestuurskamer. Na het doordeweekse bekeravontuur op donderdagavond waar Valken een aardige wedstrijd speelde tegen het kleine gezellige GSV uit Grootschermer en waar het 0-4 won, kreeg het vandaag te maken met hele andere koek. Koek uit Hoorn en die is over het algemeen moeilijk te breken. Er kwam een nieuwe trainer, eentje uit Volendam en die nam vervolgens een heel palingnet vol met nieuwe talenten mee naar Hoorn. Het strijdplan van Valken was duidelijk. Ruimtes klein houden en vanuit de omschakeling gevaarlijk worden. Met dit eenmalige strijdplan kon iedereen zich vinden. Sterker nog als dit goed wordt uitgevoerd, kan er nog wel een stuntje inzitten.

Op 1 wijziging na, speelde Valken met dezelfde 11 spelers die vorige week A.L.C. pootje lichte. Op tijd aangekomen op het sportpark van Forward om nog even naar jong Valken te kijken. De ploeg van trainer Peter Haars zegevierde met 1-2 en kon zo de eerste 3 punten op haar conto bijschrijven. Met die gedachte moest Valken de wedstrijd in gaan. De wedstrijd begon en na een paar minuten Forwardse druk, was het Valken dat de klok sloeg. Duels werden gewonnen en brutaal werden de openingen gevonden en konden Sam en Christiaan in werking gesteld worden. Vooral eerstgenoemde (Kemmep Pietje) leverde een aantal prima voorzetten af vanaf de rechterkant, echter stonden de spitsen niet altijd scherp voor de goal en dat was jammer, want hier lagen zeker mogelijkheden voor Valken. Ook corners waren gevaarlijk, Chris was eenmaal dichtbij om de bal tegen de touwen te koppen, alleen stond hier ook weer een verdediger tussen om de bal weg te koppen.

Forward daarin tegen kon weinig potten breken, dit was de verdienste van de verdediging en het middenveld die prima en zeer gedisciplineer opereerde. En vooral het centrale duo, dat in het begin van de voorbereiding nog een lelijk eendje was, langzaam de contouren van een zwaan lijkt te krijgen. 1 maal werd Forward gevaarlijk, maar kon de Valkendoelman de bal laag uit de rechter hoek wegtikken. Na een minuut of 25 werd de kwetsbaarheid bij Forward achterin afgestraft. Erik, die na een lange bal van Rick op Christiaan, door een listige kopbal van laatstgenoemde werd vrijgespeeld, kon de bal in de rechterhoek langs de kansloze doelman schieten. 0-1. En tot dan toe meer dan verdiend.

Het liep crescendo bij Valken en er leek geen vuiltje aan de lucht. Sterker nog, Erik en vooral 1 maal Christiaan, hadden de mogelijkheid om de score uit te bouwen en Forward al voor rust te fileren en de vis op het droge te halen. Dit gebeurde niet helaas. Een paar minuten voor rust opende Forward op rechts en de rappe buitenspeler klopte Chris op snelheid en schoot de bal onberispelijk met enig geluk binnenkant paal in de goal. 1-1. Toch een klein tikkie, maar er is nog 45 minuten te spelen. Rust

In de rust werd afgesproken zo door te gaan en dat bij een gelijke stand, Forward zou gaan forceren en er ruimtes weggegeven zouden worden. Na 1 minuut na rust kon het gehele strijdplan alweer in de ijskast worden gezet. De bal kwam van rechts en er werd matig uitverdedigd. Een 2e mogelijkheid werd gelijk verzilverd, nu kwam de bal van links en de spits zag zijn matige inzet een maximaal rendement bereiken en verdween de bal via de onderkant van de lat in de goal. 1-2. Nog geen 5 minuten later werd het lot over Valken helemaal beslecht. Wederom kwam de bal van rechts en Rens die de bal eenvoudig dat weg te werken, raakte de bal helemaal niet en zo belande de bal wederom bij de spits die van dichtbij onberispelijk hard de bal boven Paul schoot. Sneu voor Rens maar niet minder pijnlijk. Hierna speelde Forward een gewonnen wedstrijd en werd Valken stuk gespeeld. Valken kreeg nog wel enkele mogelijkheden, alleen Erik (schot) en Sam(kopbal) konden helaas ook het net niet vinden. Hierna werd er aan Forward kant nog een keer gescoord. De spits kwam als winnaar uit de strijd in een rechtstreeks sprintduel met Roan. 1 op 1 met Paul maakte de goaltjesdief ook geen fout en werd het ook nog 4-1.

Een pijnlijke, geflatteerde, maar vooral een onnodige nederlaag. Natuurlijk, Forward heeft een prima ploeg, maar kreeg enigszins de overwinning in de schoot geworpen door persoonlijke blunders aan valkenzijde. Maar we zullen ze niet te kort doen. Een kampioenskandidaat en op iedere positie een prima individu. Alleen ben ik zeer benieuwd hoe de mentale weerbaarheid is van de ploeg van de Boer als het grotere tegenslagen te verwerken krijgt. Tegen speldenprikken uit Hem zijn ze in iedergeval opgewassen.

Volgende week speelt Valken weer een thuiswedstrijd tegen RKEDO uit Avenhorn. De ploeg heeft net als Valken 1 duel gewonnen en verloren. Hopelijk houdt Valken het positieve gevoel vol en kan er volgende week weer gelachen worden.

Ik groet u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken