Valken 2 boekt prachtige overwinning!!

Je hebt wel eens van die zondagen dat je je bed uit stapt en denkt “wat zou het toch mooi zijn als we vandaag……….”

En zo’n zondag werd het…………….

Vandaag onze tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma en wel tegen de kersverse promovendus Always Forward 2. (ongeslagen kampioen geworden afgelopen seizoen!)

Deze club draait niet om hun plannen heen en komt er gewoon vooruit dat men graag het eerste en tweede elftal een klasse hoger wil zien acteren!
Na een gesprek met hun trainer (Bert Spaan) voorafgaande aan de wedstrijd gaf ook hij aan dat zijn selectie absoluut voor het kampioenschap moet gaan, maar dat er minstens een periodetitel gehaald moet worden!

Met 15 namen op het wedstrijdformulier een ongekende weelde gezien het aantal waarmee we het seizoen zijn ingegaan!

Om 11:30 uur rolde de bal en ontspon er een leuke strijd waarin beide partijen op zoek waren naar de juiste organisatie op het veld….
Valken stond snel en goed in positie en Always wist zich geen raad met de ruimte en de tijd om het spel te maken.
We lieten ze komen tot aan de middenlijn waardoor er een klein speelveld ontstond en Always de openingen niet kon vinden en zelfs foutjes maakte.
Deze foutjes zorgde ervoor dat wij in de omschakeling meerdere malen (licht) gevaarlijk werden, maar nog zonder resultaat.

Met Arjan Boon en Edwin Visser als centraal duo achterin, liep Always zich aardig stuk en met een omgeschoolde Rick Raven op rechtsback en Wietse op linksback stond het als een huis!!
Op het middenveld waren Jeen (controlerend), Opa en Niels.F in prima vorm en het verbindingsmateriaal tussen achterste en voorste linie!
Voorin waren Bart, Lennard en Mark.D prima aanspeelbaar en zorgde voor het gevaar bij het doel van Always!

Van een kampioensploeg was geen sprake, maar misschien kwam dat ook wel door ons……?

In de 20 minuut kreeg Valken een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel en natuurlijk hebben we daar een aantal spelers voor die dat kunnen en een aantal spelers die denken dat ze het kunnen…
Mark Dop liet zich de kaas niet van het brood pakken en had de bal al in zijn bezit om dit klusje te klaren.
Hoe mooi de bal verdween in het doel is in een verslag niet uit te drukken, maar als u de vrije trap van afgelopen weekend heeft gezien van Joost Broerse (Zwolle) dan heeft u er een beeld bij……….prachtig! 0-1.

Ik bleef me verbazen over de uitstraling/houding van Always welke was te bestempelen als “het komt wel goed”, maar hun trainer dacht daar zeker anders over en probeerde met flinke krachttermen zijn ploeg weer aan de praat te krijgen.
Helaas voor hem lukte dat niet en oogde het allemaal wat rommelig aan hun zijde waarvan Valken prima profiteerde en richting de rust nog enkele kleine kansjes creëerde, maar zonder resultaat.
Laten we vooral niet vergeten te noemen dat Always wel zeker een paar goede kansen kreeg, maar deze ook keurig om zeep hielp zodat we met een mooie 0-1 gingen rusten.

In de rust één wissel……..Tim voor Jeen.

Daar waar we een stormloop verwachtte van de thuisploeg bleef het wederom rustig en was hetzelfde spelbeeld het resultaat.

In de 64e minuut werd Lennard door het centrum, op ongeveer 20 meter, ingespeeld, maar met zijn rug naar het doel.
Dat was geen belemmering voor Lennard en draaide om zijn as en schoot de bal op het doel………..de bal kon niet mooier en verdween over de kleine, ietwat blunderende, keeper van Always. 0-2.

Wat een weelde om bij Always met 0-2 voor te staan, maar je weet ook dat ze in staat zijn om een wedstrijd om te gooien dus was concentratie en focus van groot belang met nog een kleine 30 minuten op de klok!

In de 70e minuut kwam Rick Besseling in het veld voor de moe gestreden Bart Boon en binnen een minuut knalde hij bijna raak met een heerlijke streep!

In de 75e minuut een niet te missen kans voor Always, maar men had niet gerekend op de uitschuifschoen van Arjan en ook deze bal ging er niet in.
In de 84e minuut één van de vele corners (Always was aardig aan het drukken) die elke keer snoeihard, maar zonder gevolgen in het vijfmetergebied werden geschoten. Tot aan dit moment want nu was er geen houden aan en viel de bal voor de voeten van een Always speler en knalde de bal achter HipHop….1-2.

Iedereen (behalve Jeen) hield zijn adem in en bereidde zich voor op een Always die vol op jacht zou gaan op de 2-2, maar geloof het of niet, het gebeurde gewoon niet……….waren ze moe of zo?

De minuten werden eigenlijk simpel uitgespeeld en was de prachtige 1-2 overwinning een feit!!

Uiteraard moeten we, ondanks de prima seizoenstart, met beide benen op de grond blijven staan, maar het is wel ontzettend fijn!

Een echte teamprestatie, maar toch ben ik tot een “man of the match” gekomen en deze eer gaat naar Edwin Visser!
Onze kersverse aanvoerder ging voorop in de strijd, was ontzettend alert, schakelde 90 minuten lang één van hun gevaarlijkste spelers uit (Barry Entius) en was in de communicatie positief en opbouwend!

Volgende week thuis tegen Hugo Boys!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken