Uitstekende as van Hauwert legt Helden over de knie

Voor de opening van de competitie reisde Valken Ve. 2 af richting het pitoreske Hauwert om het aldaar op te nemen tegen de plaatselijke veteranen. Zonder Jan Jaap, Edwin, Marc, Dennis Dup en Corné hadden we tien man (Erwin bleef langs de kant). Gelukkig kwam Ve. 1 niet in actie dus waren Ron en Karim bereid om ons te helpen, waarvoor dank! Dennis begon in de wissel. De coach is dit seizoen uiterst kritisch. Dennis schoot in de warming-up 1 bal hoog en ver weg richting de achterliggende weilanden. En dan sta je wissel….

Hauwert staat vlak voor 11en met 8 man, waarvan twee heren de pensioengerechtigde leeftijd al lang hebben gepasseerd. Even na elven toch 11 man waaronder een invaldoelman van het tweede elftal.

Voor rust een eenzijdig beeld: Niels heeft welgeteld 1 bal moeten vangen. Een hoge voorzet van ver, dit was de aanvalsdrift van Hauwert. De keren dat ze richting onze goal proberen te gaan zijn onze verdedigers heel scherp en onderscheppen ze veelal de bal. Zo nu en dan een noodzakelijke overtreding, want voetballen kan die spits wel.

Valken stelt er ook niet heel veel tegenover, ondanks het vele balbezit De voorzetten vanaf de zijkant van Ron zijn meestal een prooi voor de scherpe doelman, de schoten van afstand missen snelheid of precisie en de beste kans voor Karim is uiteindelijk vanuit buitenspelpositie.

De rust in met de brilstand. Nog steeds het idee hebbende dat dit duel wel gewonnen gaat worden. Na de thee komt Dennis het veld in voor Peter. Rens zakt een linie, Dennis staat nu linksvoor.

De helden hebben weer veel balbezit. Maar daar waar we vorige week tot de ene na de andere kans kwamen lukt dat vandaag niet. Veel afzwaaiers en ook veel slordige passes. Ballen over vier meter komen niet aan, dit tot frustratie van velen.

Het is dan ook Hauwert dat op een 1-0 voorsprong komt. Na een van de spaarzame aanvallen (de eerste in het tweede bedrijf denk ik zelfs) van de thuisploeg belandt de afvallende bal bij de mid-mid. Deze haalt verwoestend uit en laat Niels kansloos.

Lang kunnen de blauwhemden niet genieten van hun voorsprong. Het is Ivo die op het middenveld de bal verovert en sluw doorspeelt op Dennis. Die haalt de achterlijn en geeft strak voor richting tweede paal. De voorstopper is alerter dan Martin maar schiet wel keurig in eigen doel. 1-1.

Schepje er boven op en d’r op en d’r over. Maar daar wordt onbewust een stokje voor gestoken. Voorzet vanaf rechts, Karim heeft z’n armen strak langs het lijf, de scheidsrechter besluit toch tot een pingel. Deze wordt onberispelijk ingeschoten.

Valken geeft niet op en Erwin komt tot tweemaal toe in aanvaring met de doelman. Eerst na een knappe voorzet vanaf rechts van Ron. Erwin komt net voor de keeper die er gekneusde ribben voor over heeft om de bal (en Erwin) toch tegen te houden. Daarna kan Erwin richting goal na een steekbal vanuit het midden. Keeper komt z’n goal uit en torpedeert Erwin met wel een heel hoog gestrekt been. De scheidsrechter ziet hier geen strafschop in.

Vlak voor tijd kan Martin samen met Dennis en Erwin nog de aansluiting maken. Martin besluit zelf te schieten – doelman ligt al op de grond. De bal verdwijnt echter hoog over. Dit tot frustratie van Dennis.

Valken probeert het nog met de moed der wanhoop. Ook Doelman meldt zich voorin. Zijn vrije trap gaat een metertje over. Helaas is de ruimte achterin groot…. Op het middenveld wordt de bal verloren. Snel naar voren gespeeld en met z’n tweeën tegen 1 is het simpel uitspelen. Niels is dan ook kansloos als de snelle spitsen zijn kant op komen. Eindstand 3-1.

Helaas, het is niet anders. Hauwert speelde het gewoon goed uit. Met de balvaardige spits, de twee goede middenvelders en solide verdediging – met als uitblinker de invaldoelman! – benutten ze hun sterke posities in het veld optimaal.

Volgende week krijgen we bezoek van buur WSW. Het moet dan allemaal een stuk scherper willen we aanspraak kunnen maken op de winst.

Topschutters 14/15:
Martin: 1
Jaap-Jan: 1
Doelman: 1
Dennis de W.: 1
e.d. tegenstander: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken