DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Vernieuwde samenstelling van Valken 3 goed uit de startblokken

Een week na de selectie elftallen mocht Valken 3 nu ook zijn seizoen ouverture spelen. Hollandia 4 was op het B-veld de eerste tegenstander.

Net zoals de meeste jaren is ook dit jaar dit elftal aan wat veranderingen onderhevig geweest. Sven Boots, Dennis Hofland, Michael Timmer (tot januari) en Erwin de Jong zijn gestopt en Marcel Ott heeft besloten om zijn talenten bij de rivalen op de Westerbuurt tentoon te spreiden. Hier staan echter ook wat nieuwe krachten tegenover. Ferry Rood heeft de schoenen na 12 (!) jaar weer uit het vet gehaald, Michel Haring voelt zich nog niet veteraan genoeg en Jesper Bot komt vanaf KGB terug naar zijn roots. Daarnaast zijn er ook nog drie spelers uit de selectie gekomen. Nobi Jonker, Niels Kool en Mark Borst doen een stapje terug en zijn voor het derde een welkome toevoeging.

Na in de voorbereiding (beker) twee keer verloren te hebben, mocht het derde nu laten zien dat het klaar was voor de competitie. De spelers zijn inmiddels al een stuk beter op elkaar ingespeeld door deze wedstrijden en de trainingen en dat was gelijk te merken in de beginfase. De Valken spelers wisten elkaar goed te vinden en konden bij balverlies snel de bal weer ontfutselen van de tegenstander. Het is dan ook al snel Roy die kan profiteren van een mooie steekpass van Niels Kool. Binnen drie minuten staat het 1-0. De Valken weet dit goede spel vervolgens door te zetten en na een half uur spelen is er een voorzet vanaf rechts. De keeper laat de bal los en Roy is er als de kippen bij om de bal in het net te frommelen. Protesten van de keeper ten spijt (hij claimt dat hij de bal vast had), het doelpunt telt toch. Hollandia kan er op een paar speldenprikjes na niets tegenoverstellen en met een 2-0 ruststand mag de limonade worden genuttigd.

In de rust hamert coach Erwin Groot er op dat we vooral weer scherp moeten beginnen, maar dit blijkt helaas niet helemaal goed aangekomen te zijn. Een voorzet vanaf recht belandt precies tussen Nobi en Rowan in en de spits die daar wel staat aarzelt geen moment: de bal belandt onder in het dak van het doel voor de 2-1. Valken is wakker en gaat gelijk weer op jacht om de marge weer op 2 te zetten. De kersverse spits Nico krijgt de bal vanuit het middenveld en staat helemaal vrij om de keeper te passeren. 1 minuut na de aansluitingstreffer is het verschil alweer op 2 gezet door zijn koelbloedige afronding.

Het verzet van Hollandia is nu wel gebroken en Niels van het Hoff zet al snel de 4-1 op het bord. Toch weten de Horinezen nog een keer te scoren als Rowan onder een bal doorduikt en de spits vervolgens Jeroen in de lange hoek weet te verschalken. Hollandia kan hier echter totaal geen vervolg op geven en na een goede voorzet van Bas (iets wat hem wel lukte, in tegenstelling tot scoren) wist Jesper ook nog beheerst een goaltje mee te pikken. De afsluiter was voor Roy, die zijn uitstekende wedstrijd mocht bekronen door zijn derde te scoren uit een terecht gegeven penalty.

Conclusie: 6-2 winst en goed spel. Hopelijk kan aan dit goede begin een passend gevolg worden gegeven volgende week in Monnickendam.

Topscorers Valken 3:
Roy Zwagemaker 3
Nick Redeker 1
Niels van t Hoff 1
Jesper Bot 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com