DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 1 trekt magere zege over de streep in vruchtbare week.

Goedemiddag mensen. Na het onnodige geflatteerde verlies tegen Forward vorige week, was het gevoel goed bij de mannen van trainer Kuiper. Dat goede gevoel moest zich gedurende week doorzetten naar de zondag, want RKEDO kwam op bezoek naar Hem. Een ploeg die Valken vorig jaar nog op een 1-1 stand hield. Echter gister won Valken magertjes en had daar het nodige kunst en vliegwerk nodig om dat te bewerkstelligen. Niet dat Valken niet goed speelde, maar de 2e helft had RKEDO toch minimaal een goal verdient en misschien nog wel meer. Effin Valken won en staat nu op 6 uit 3.

Een prachtige week was het absoluut, waarom?? Eerst was het Twan die woensdagavond over de groeps-app meldde dat hij trotse oom was geworden van Mats en een horde aan felicitaties die volgden voor hem. Maar dat was nog niet alles. Donderdagavond 18 september 19:04 uur voltrok zich een nieuw wonder in Hoorn. Ondergetekende en zijn vrouw werden voor de eerste keer trotse ouders van zoon Stan. En nu zal ik even een aantal clichés boven water toveren, maar vader worden is een van de mooiste gebeurtenissen die je je maar kunt voorstellen. Het is zeer bijzonder om de geboorte van een kind en vooral dat van je eigen kind, mee te mogen maken. Alle lof overigens naar mijn vrouw, die werkelijk een topprestatie heeft geleverd. En toch wil ik even van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die ons op welke manier dan ook gefeliciteerd heeft. Het is hartverwarmend.

Oké, er werd natuurlijk ook gevoetbald. Zondagmiddag 12:30 uur. Iedereen op één na aanwezig in de bestuurskamer. Wederom ondergetekende. Het werd hem vergeven en als tegenprestatie had Paul voor de banaantjes en de cake met muisjes geregeld. Het tactische plan van trainer kuiper, waarbij hij vorige week na, puzzelen, analyseren, nachten wakker liggen zeer succesvol was. Zou ook vandaag het plan zijn. Een belangrijke rol was daarbij weggelegd voor Rick.

De wedstrijd begon licht in het voordeel van RKEDO en de eerste kans was ook voor de Avenhoorners. Een corner werd gevaarlijk ingekopt en Koos kon de bal na weifelend optreden van Paul uit de goal koppen. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat Koos zijn doelman zou assisteren. Hierna kwam Valken beter in de wedstrijd en kreeg het een aantal kansjes. Vooral werd Valken via de rechterkant van het veld gevaarlijk. Het duurde tot de 25 minuut en het was raak. Het was Christian Wognum die op aangeven van Roan, de bal prachtig diagonaal boven de kansloze doelman schoot. Op dat moment verdiend. Hierna kregen Christiaan S en Erik nog een kansje, echter dat was het wel voor de rust. Ook RKEDO kwam nog 1maal voor het vijandelijke doel van Paul tevoorschijn. Maar een goede uitgespeelde mogelijkheid werd hopeloos over het doel geschoten.

Na rust een ander EDO. Men werd gevaarlijker en de behendige buitenspelers waren af en toe een plaag voor de Valken-backs. Maar Chris en Jelmer stonden prima hun mannetje. Eenmaal was Jelmer gezien en kwam de bal gevaarlijk voor de goal, maar 2 Avenhornse benen konden gelukkig voor Valken het leer niet tegen de touwen krijgen. Voor de rest viel het met de kansen aan EDO kant wel mee. Men was voornamelijk gevaarlijk met vrije trappen en hoge ballen. Die waren echter allen een prooi voor Paul. Maar EDO was de bovenliggende ploeg de 2e helft en Valken kwam er nog maar moeizaam uit. Koos, die al een puike pot speelde, fungeerde als vaatchirurg tussen de linie’s van Valken. Met het nodige hechtdraad probeerde hij daar waarnodig te repareren wat er te repareren viel. Ook was hij betrokken bij de laatste kans van RKEDO. De laatste corner van RKEDO werd bij de 2e paal ingeschoten, Paul was geklopt, maar wederom was het die dekselse Koos die bal van de lijn haalde en Valken voor een gelijkspel behoede en daardoor de volle, maar de niet geheel verdiende winst pakte. Feit was wel dat Valken 3 punten kon bijschrijven op haar resumé.

RKEDO verdiende meer, maar het gaat uiteindelijk om de doelpunten en die vergat de ploeg uit Avenhorn te maken. Volgende week wacht Valken wederom een kandidaat uit Avenhorn. Kwiek is volgende week de opponent. De ploeg van trainer van Geemen kent geen plezierige start. Echter de eerste overwinning voor hen komt ook als maar dichterbij. Hopelijk kan Valken dat nog even uitstellen. Komt dat zien. En tot volgende week.

Ik groet u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com