DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken wint keurig in Avenhorn met 0-3

Gister werd Kwiek 78 keurig over de knie gelegd met 0-3. De wedstrijd was niet altijd hoogstaand, maar Valken zegevierde wel in Avenhorn en boekte daarmee alweer haar 3e overwinning uit 4 wedstrijden en belangrijker nog, wederom werd de ‘’0’’ gehouden. De tactiek die Trainer Kuiper hanteerde kwam wederom uit en Valken kan zo met een goed gevoel richting volgende week gaan.

Maar er gebeurde nog iets vreselijks afgelopen week. Op het trainingsveld van Victoria O uit Opdam, overleed op de dinsdagavondtraining een 29 jarige voetballer aan de gevolgen van een hartstilstand. Iets wat je als club en als teamgenoot, vriend, familie, maar vooral ouder nooit hoopt mee te maken. Vreselijk als dat lot je treft. Want datzelfde lot trof Valken ook een 13 jaar geleden en dat gaat je zeker niet in de koude kleren zitten. Het is verschrikkelijk. Namens de gehele Valkenselectie wil ik dan ook mijn steun betuigen aan de naaste familie, vrienden, voetbalmaatjes en iedereen die deze jonge knul lief had. Veel sterkte toegewenst.

Valken moest nog wel even het klusje klaren in Avenhorn. Met de kermis nog rauw in de benen, begon Kwiek, die nog geen enkel punt genoot, aan de wedstrijd. En al gauw viel op dat de ploeg geen schim was van vorig jaar. Vele jongens gestopt, blessures etc etc. Maar daar had Valken lak aan. Kwiek liet zich inzakken en Valken sloop langzaam maar zeker naar voren en liet het balletje vrolijk gaan. Christiaan kreeg op aangeven van Chris W de eerste mogelijkheid, maar zoals vaker dit seizoen is de jonge getergde welp ongelukkig in zijn afronding. Ook deze keer schoot hij hopeloos over. Na een kwartier een diepe bal van Kwiek en door een onoplettendheid in de Valkendefensie moest Paul met gevaar voor eigen leven de bal weg peren en kwam hij vervelend in botsing met de Kwiekaanvaller. In eerste instantie leek het ook mee te vallen, maar door de nare val hield hij een pijnlijke rugkwetsuur over moest hij zich toch na 20 minuten laten vervangen door Mike.

Dit was ook gelijk het sein voor Valken om even uit een ander vaatje te tappen. Het tempo ging ietwat omhoog en de combinaties op het middenveld begonnen te lopen. 10 minuten voor rust was het Sam die op een loepzuivere steekpass van Christian Wognum de bal langs de keeper schoot. 0-1. Goed voor het zelfvertrouwen van de kleine rappe middenvelder, want het was alweer even geleden.

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel. Valken mocht voetballen en kwiek kwam heel af en toe uit haar schulp, maar de Valkendefensie stond als een huis. Wederom Chris W en Jelmer speelde een puike pot. Erik maakte uit vermeend buitenspel de 0-2, maar dit twijfelgevalletje was nog in het voordeel van Kwiek. Niet veel later een overtreding op Christiaan op de 16 meter. Ook hier twijfelde de leidsman, maar hij lag de bal buiten de 16 meter. Voor Rick maakte dit niets uit, hij krulde de bal sierlijk over de muur en langs de kansloze keeper. 0-2. Wedstrijd gespeeld. Niet veel later maakte Christiaan S, dan eindelijk zijn verdiende goal. Ook hij voetbalde een prima pot. En zag gelukkig zijn goede optreden beloond worden met een goal. De inmiddels ingevallen Twan zag zijn goede actie niet beloond worden. De Kwiek doelman pareerde deze inzet wel. Deed Kwiek dan niets? Ja wel, het probeerde nobel een opening te vinden, maar veelal belande de ballen buiten het veld. 1 maal moest Mike wel handelend optreden, toen de defensie even weg was. Maar 1 op 1 met de spits en ietwat gehinderd door Roan, was de inzet van de spits te magertjes om Mike te doen verschalken.

Hierna kreeg Kwiek nog een kansje, maar Mike plakte de bal letterlijk tegen de paal aan en ook hier trof Kwiek niet het net. 0-3 uitslag is een keurige, maar de met alle respect, op papier zware potten, moeten nog komen. Volgende week mag Valken in eigen arena aantreden tegen Berkhout. Een ploeg die Valken vorig jaar bijna pootje lichte. Komt allen naar ons prachtige sportpark.

Tot ziens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com