Valken 3 genadeloos weggecounterd door Forward 5

Het nog ongeslagen Valken 3 mocht vandaag proberen om de koppositie te behouden. De uitdager was Alwayd Forward 5. De Horinezen hadden één duel gewonnen en één duel verloren en hebben Axel Meissen in de gelederen. Deze moest vandaag echter verstek laten gaan. Degene die er aan Valken kant niet bij waren, waren Nobi, Bas, Ferry en Robin.

Net als vorige week ziet de wedstrijd er vanaf de zijlijn eentonig uit. Valken in de aanval en de tegenstander in de verdrukking. Na enkele (grote) kansen voor o.a. Rowan en Roy komt na ongeveer 30 min spelen uit een vrije trap van Michel Hoffer de verdiende 1-0. Vanaf links snijdt hij de vrije trap scherp aan en de bal kan net niet worden binnengekopt door Mark. Achter hem staat Niels Kool wel op de goede plek en die hoeft alleen zijn rechterbeen er maar tegenaan te zetten. Het enige wat Forward tegen het goede veldspel kan zetten zijn een paar counters. Deze worden over het algemeen vrij gemakkelijk onschadelijk gemaakt. Toch weet de spits er een keer door te komen en meteen is hij gevaarlijk. Rowan besluit dat een tackle (op de bal) nodig is en neemt risico door de spits randje 16 te stuiten. Scheids beslist ietswat discutabel dat de spits onreglementair in de 16 werd gestopt: penalty. De spits schiet deze bal in, al zat Jeroen er nog wel goed bij.

In de rust wordt net als vorige week de conclusie getrokken dat als er op dezelfde voet wordt doorgegaan de kansen vanzelf worden benut. 5 minuten na het startsignaal van de 2de helft staat Valken 3 echter zomaar 3-1 achter! Een opbouw vanuit het middenveld (hands van de spits?!) waarbij dezelfde spits de mid-mid wegstuurt die vervolgens koeltjes afrond en een soloactie van dezelfde spits zorgen voor deze tussenstand. Het veel betere Valken gaat op zoek naar de aansluitingstreffer en vindt deze na een wonderschone aanval via Niels vhHoff, Roy en uiteindelijk Ron. Toch is het even later weer een counter die Forward een marge van 2 geeft. En weer is het de spits, de beste man aan Forward kant, die uiterst beheerst de bal langs Jeroen schuift. Opnieuw moet Valken aan de bak. Met veel passie en strijdkracht weten zij weer op gelijke hoogte te komen met Forward. Eerst is het Roy die met een rollertje de falende keeper verschalkt en vervolgens kan Wilco vanaf 1 meter de derde uitgespeelde aanval vanaf 1 meter inschieten. Er op en erover klinkt het vanaf alle kanten en Valken loopt zo recht in het mes van Forward. 5 minuten later is de laatste counter van de middag en deze wordt opnieuw door de spits benut. Het fluitsignaal voor de aftrap na deze goal is tegelijkertijd het eindsignaal. Dit maakt dit verlies extra zuur.

Volgende week mogen we om 10.00 op het veld verschijnen in Zwaag. Als er op dezelfde manier wordt gespeeld als vandaag zal Westfriezen het lastig krijgen om uit dit duel punten over te houden. Toch zal de Valken bewuster de counters van de tegenstander eruit moeten zien te halen om niet hetzelfde scenario als vandaag te krijgen.