Valken 4 overklast DESS 2

Verslag Valken 4 – DESS 2,

Zondag 28 september,
Het was weer eens zo ver, Valken 4 mocht de wei in om een balletje te trappen tegen het 2e selectie elftal van DESS uit Benningbroek. De trainer van deze club is een oude bekende van onze eigen Koen Huigen. Koen heeft onder hem gedebuteerd in het 1ste van ASV. Maargoed dat even tussendoor. Vorige week werd er met 5-2 verloren bij VVS. De uitslag is wat geflatteerd maar overigens wel terecht. Omdat ik zo erg baalde van de verloren wedstrijd heb ik uit frustratie geen verslag geschreven, mijn welgemeende excuus voor het eventuele ongemak.

Vooraf hadden we veel moeite met het bij elkaar krijgen van een team. Niels Laan werd als eerste opgetrommeld om mee te spelen en Loek Groot, beter bekend onder de naam Hip-Hop Barney, mocht de hele wedstrijd het doel beschermen tegen de gevaarlijke schoten van DESS. Er waren heel wat afwezigen deze dag. Danny, Tom, Wessel en Wietse konden helaas niet aanwezig zijn. Tjeerd en Thijs waren allebei nog geblesseerd, hoewel? Daarnaast hadden Edwin en Jeroen aangegeven dat zij in de tweede helft gingen omkleden, een wedstrijdje in Heerenveen had er iets mee te maken. De opstelling voor deze prachtige zondag, ja de zon scheen weer eens en ik was weer eens verbrand in mijn gezicht, zag er als volgt uit:

Doel: Loek Groot
Achter: Niels Laan, Frank Vriend, Bart Vriend, Edwin Hoffer.
Midden: Ruud Kok, Koen Huigen, Dennis Vriend.
Voor: Sven Conijn, Jeroen Bruin en Frank Koning.

Wissels waren: Bas Koopman en Bart Braas.

Als aanvoerder werd Bart Vriend ingeschakeld omdat zowel de 1ste als 2e, 3e en 4e aanvoerder niet of gedeeltelijk de wedstrijd zou spelen (respectievelijk: Tjeerd, Tom, Wietse en Edwin).
Nog voordat de wedstrijd begon wilde Dennis ruilen van positie met ondergetekende omdat Dennis liever op links speelt. Dit krijgt later in de wedstrijd nog een grappige wending.
De wedstrijd werd geleidt door arbiter Cor Vriend die wij daarvoor willen bedanken.

We begonnen slordig aan de wedstrijd gespeeld in het C-stadion. Eigenlijk iets waar wij altijd last van hebben. Er was geen rust met de bal aan de voet en de passes waren zacht of scheef. Zo kon het gebeuren dat de DESS’ers er makkelijk uit konden komen en veel druk konden zetten op onze defensie. Wat er dan uiteraard gebeurd is dat er word gescoord. Balverlies op het middenveld en een goede crosspass dwars door de verdediging was voldoende om de spits 1-op-1 te zetten met de invalgoalie. De spits bleef koel en schoof de bal langs Loek: 0-1 achter.
Hierna kwamen wij wat meer in de wedstrijd en lang leek het alsof het 0-1 zou blijven. Jeroen had na 25 minuten genoeg gedaan en wisselde voor niemand minder dan Bart Braas. Voor de opstelling betekende dit dat Bart rechtsachter ging en Edwin doorschoof naar de voorhoede. Dit bleek zo’n beetje de beste oplossing die er is. Met Edwin voorin kwam er meer creativiteit voorin. Hij eiste de bal vaak op en bracht anderen in positie om te scoren. Helaas gebeurde dit nog niet. Het publiek moest nog eventjes wachten. Koen zetten op het middenveld goed druk en veroverde de bal. Hij keek voor het doel en zag Edwin vrij staan op de 5-meter. Een strakke pass en Edwin kon afmaken. Come one! 1-1 en nu door! En dat gebeurde ook. We speelden de bal rond om te zoeken naar het gaatje voorin. Weer werd Edwin gevonden en deze kon de bal wederom op het doel knallen. Echter stond deze keer de keeper in de weg, hij had de bal alleen niet klemvast, competitietopscoorder Frank Koning kon daar gebruik van maken en wist de bal in het doel te schieten. We stonden voor met nog 5 minuten te spelen in het eerste bedrijf. Zo snel kan het dus gaan met voetbal. Het ene moment sta je achter, het andere moment sta je voor. We kregen een vrije trap en onze specialist Bart Vriend mocht aanleggen voor zijn geplaatste schot. Maar deze knaap zag dat Edwin helemaal vrij stond in de 16-meter en plaatste de bal zo op zijn hoofd. Aldaar was het wederom Edwin die de bal met al zijn kopkunsten achter de keeper wist te werken en wij konden rusten met een 3-1 voorsprong! Is er wel eens iemand zo productief geweest in 20 minuten? Zo ja -> Is hij normaal de keeper? Zo ja -> Ohja? Klasse Edwin! Hoewel jij je team na rust het zelf liet uitzoeken heb jij je spreekwoordelijke steentje, in de vorm van een rotsblok, bijgedragen.

In de rust werd er weer rustig op los gewisseld. Edwin ging eruit voor Bas Koopman. Maar Bas is een verdediger. Niels Laan moest er ook uit en voor hem kwam de ‘geblesseerde’ Thijs Vlam. Thijs dus voorin en Bas achterin.

Dan de tweede helft. De tegenpartij stond een beetje vreemd op het veld waardoor wij de eerste twintig minuten enorm moesten zoeken naar onze posities. Wat bleek, hun linkshalf was voor de gelegenheid omgetoverd tot tweede centrale middenvelder. Heb ik dat weer. Sta ik eindelijk eens rechtshalf, moet ik midmid omdat mijn mannetje daar staat. Waarom blijven ze nou nooit eens bij mij. Stink ik zo erg? Maarja, we moesten dan maar met een grote ruimte op rechts spelen. Koen en ondergetekende communiceerden goed zodat de tegenpartij er niet opeens uit kon komen. We kregen veel kansen maar daar bleef het ook bij. Wat gek is, is dat we de ruimte op rechts bijna niet gebruikte. Vele opbouwende ballen gingen over links waardoor het enorm druk werd aan die kant van het veld. DESS kwam er niet meer uit en eigenlijk ook niet meer aan de pas. Steeds stond een verdediger goed in de weg, wat wil je eigenlijk met twee neven als centraal duo? Loek had helemaal niks meer te doen. Thijs speelde sterk voorin en ook Sven en Frank waren zo nu en dan gevaarlijk. Ook kwam er gevaar van achter. Bart V, Koen en Dennis hadden gevaarlijke schoten op doel. Vaak ging de bal naast of over (soms beide), maar zo nu en dan zat er een tegenstander tussen en kregen wij een corner. Zoals altijd neemt Dennis de corners, helaas kwam er geen gevaar uit totdat er weer een bal voor kwam. Door Dennis geschoten vanaf, rechts? Huh?(Ja dit is het grappige, hihi).Dennis was voor een corner naar de andere kant gelopen en kreeg de bal terug. Hij gaf hem voor en Thijs wist de bal achter de keeper te priegelen. De wedstrijd was gespeeld, met een 4-1 voorsprong kon dit niet meer fout gaan. Helemaal toen wederom Dennis met wederom een voorzet van rechts, hem zo plaatste dat Koen zijn eerste competitiedoelpunt kon maken met het hoofd. We hadden meer kunnen scoren door de ruimte op rechts meer te benutten maar dit gebeurde niet. DESS werd nog een paar keer gevaarlijk maar Loek keepte een prima wedstrijd. Na 90 minuten sportief voetbal floot Leidsman Cor af. Na de wedstrijd kregen we de complimenten van de tegenpartij die vond dat wij er erg dicht op zitten en een goede conditie hebben.

Het derde competitieduel werd gewonnen met 5-1 waardoor we nu na drie wedstrijden op de derde plaats staan. Omdat het de derde plaats is na de derde wedstrijd moest er ook een goede derde helft komen, tja het was weer mooi aanzitten met de jongens van het derde elftal van de Valken.

Trainer Jack, bedankt voor de training en tot vrijdag. Ik hoorde dat we weer een loop training hebben! Ik heb er in ieder geval weer veel zin in…..
Alle supporters die langs de kant waren te kijk bedankt!
Invallers Niels Laan en Loek Groot bedankt voor het opvullen van de lege plaatsen in de opstelling. Jacco Laan ook nog bedankt voor het warm houden van de bank om te kunnenin vallen als het nodig mocht zijn.

Volgende week zijn we een weekje vrij. 12 oktober mogen wij weer thuis aantreden tegen Always Forward 4. Dit team heeft van de bovenste twee teams verloren en gelijk gespeeld tegen Flevo. We zijn benieuwd.