Valken 3 pakt verdiende volle buit in slotfase tegen koploper

Na twee gewonnen wedstrijden gevolgd door twee verloren wedstrijden mocht Valken 3 nu gaan proberen om het tij te keren in de competitie. Vandaag met een grote selectie. Michel Haring (geblesseerd) en Nick (verse maar vermoeide papa) waren toeschouwer en Ferry was op vakantie. Hiernaast was de grote afwezige Dirk Vriend. Samen met Ad Zwagemaker is hij ‘seizoenskaarthouder’ van de wedstrijden van Valken 3.

De tegenstander, De Blokkers 6, was niet de minste. Na 4 duels hadden zij al 10 punten verzameld en daarmee mochten zij zich koploper noemen. Om deze koploper te bestrijden had coach Erwin Groot wat verrassingen uit zijn hoge hoed getoverd. De rappe Jesper mocht zijn favoriete positie linksvoor gaan bekleden. Daar hij de laatste weken steevast linksachter werd geposteerd, moest daar nu iemand anders opdraven. Rowan mocht deze positie nu invullen. Door de vele wissels en het goede wisselbeleid van bovengenoemde coach (iedereen zo veel mogelijk laten spelen), volgden hier nog vele varianten op.

In het begin van de wedstrijd is de Blokkers de bovenliggende partij. Door vroeg druk zetten heeft de Valken moeite om van eigen helft af te komen. Na ongeveer 10 minuten spelen weet de rechtsvoor via de kluts de bal in bezit te krijgen en gaat hij langs de achterlijn op Jeroen af. Jeroen verkleint zijn hoek goed, maar via de paal en Jeroens hak belandt de bal achter de lijn in het doel. Na deze tegengoal komt de Valken beter in de wedstrijd en weten ze steeds beter onder de druk uit te voetballen. Het eerste gevaar van de Valken kant komt van Niels vhHoff. De keeper weet hier echter nog net zijn hand tegen aan te krijgen. De dominantie van de Valken frustreert de Blokkers. Een van de spelers botviert dit op Roy, nadat deze hem heeft gepasseerd. Van achter haalt de verdediger volop uit. Geel en tien minuten tijdstraf is wat volgt. In deze 10 minuten weet de Valken de vrije man steeds goed te vinden. Uiteindelijk weet Roy, die geen directe tegenstander meer heeft, op rechts door te komen en hij heeft een goede voorzet voor Bas in petto. Bas ziet de bal op zijn kruin afkomen en aarzelt niet. Hij weet de bal van ongeveer 15 meter in het verre kruis te deponeren. Tot hele grote kansen komt het vervolgens niet meer en er wordt gerust met een 1-1 tussenstand.

Na rust komt de Blokkers niet meer aan voetballen toe. De Valken zit overal bovenop en de spaarzame aanvallen die de Blokkers weet te produceren worden vakkundig geneutraliseerd door de uitstekende verdediging. Uit het overwicht weet de Valken echter niet heel veel te produceren. Het blijft lang bij een paar schoten van afstand en een paar eindpases die net niet goed geonoeg zijn. Toch weet de Valken de verdiende winnende te maken. 5 minuten voor tijd eindigt een bal vanaf de zijkant voor Roy zijn voeten. Beheerst weet hij dit buitenkansje in de hoek te verzilveren. In de resterende minuten probeert de Blokkers het nog wel, maar voor gevaarlijke situaties kunnen ze niet meer zorgen.

Conclusie: een verdiende overwinning na een uitstekende teaminspanning. Volgende week is RKEDO 3 uit de Goorn de volgende tegenstander. 11.30 gaat de bal hier voor het eerst rollen.