Veteranen van het tweede helpen tweede veteranen

Na een gedwongen rustperiode van drie weken was daar het vervolg van voor de helden. Om half twaalf begon de uitwedstrijd in Grootebroek tegen De Zouaven. Tegen dit elftal hadden we het vorig jaar flink lastig.

Vandaag misten we nogal wat spelers: Jan Jaap, Marc, Dennis Dup, Corné, Erwin R. en Erwin L. (als coach aanwezig). 9 man waarbij Edwin na zijn blessure het 1 helftje wilde aankijken. Gelukkig voor ons was Valken 2 vrij en konden we gebruik maken van de ervaring van de veteranen van het tweede te weten Opa Jos, Lenniegoal en Jeen. Meer dan de helft van de selectie had de avond ervoor weer eens een feestje, vooral de spits bleek daar niet erg van te zijn hersteld….

Valken start met Jeen linskvoor, Lennard op rechts en Jos mid-mid met naast hem Rens en Peter. Een versterkte aanvalslinie. Na enkele minuten moeten we dan ook al een pingel krijgen als Lennard onderuitgehaald wordt binnen de 16. Maar natuurlijk: dit is een indirecte vrije trap?!

De helden blijven de bovenliggende partij en achterin heeft Niels niet veel te doen. Ivo en Doelman centraal en Dennis en Tuur op de backs staan prima te verdedigen.
De 0-1 is slechts een kwestie van tijd. Het is linksvoor Jeen die het laatste zetje geeft na een mooie aanval door het midden via Jos.

Zouaven is nog niet bij Niels geweest als ze tien minuten voor de rust toch op gelijke hoogte komen. ’t is een lachtertje: Corner voor Zouaven is nog niet eens genomen als de scheidsrechter fluit: Penalty na duwen van Niels tegen spits….

Niet veel daarna krijgt Martin de kans op 1-2. Een prima voorzet van Lennard vanaf rechts. Martin heeft een halve omhaal in gedachten maar laat zijn been staan. Lichaam draait wel, blessure wordt ‘s-avonds goed duidelijk. Had ie maar moeten stoppen zeg je dan, maar dan had ie de 1-2 niet gemaakt ook. Wederom een knappe voorzet van Lennard vanaf de achterlijn. Martin schiet ineens laag in de korte hoek binnen.

Ruststand 1-2.

De marge wordt vlak na rust verdubbeld door de voormalig topschutter van Valken 1. Lennard is in de spits gaan lopen en is hij alert op als de bal tussen verdediging en keeper valt na een pass van Jos. Zijn lob over de keeper is prima: 1-3.
Direct bij zijn debuut bij de helden heeft Lennard zijn goal te pakken.

Niet veel later wederom een knappe aanval met hem en Jos leidt tot een goal van laastgenoemde, op aangeven van Lennard staat ie echter buitenspel.

Kort hierop komt Zouaven na een vrije trap op rechts zowaar terug in de wedstrijd tot 2-3. De trap vanaf een metertje of 20 wordt snoeihard in de verre hoek gescoten.

Lennard verdubbelt zijn productie niet veel later als ie alleen op de keeper af mag gaan na een prima pass van Jeen. Balletje verdwijnt rechts van de keeper in de korte hoek.

Daarna komt Martin weer terug binnen de lijnen en die besluit Zouaven nog even een handje te helpen. Als rechtshalf schuift hij een simpele breedtebal in de voeten van de linksvoor die eenvoudig zijn collega in de spits weet te bereiken. 3-4.

En daar blijft het bij. Nog een schitterende actie van Jos vanaf rechtsvoor, drie man voor bij en 1-op-1 met de keeper. Zijn inzet belandt echter vier meter naast de verkeerde kant van de paal.

Een moeizame overwinning, terecht is ie wel. Volgende week bezoek uit Spanbroek van de oranjehemden van VVS.