Valken 4 herstelt zich net niet

Wedstrijdverslag Valken 4 – Always Forward 4.
Zondag 19-10-2014 was het weer eens zo ver. Na twee weken van volle rust m.u.v. de trainingen mocht het uitgeruste(?) team weer het veld betreden. Het 4e elftal van de boys uit Hoorn was vandaag de opponent. Aan de stand te zien zijn ze niet zo sterk. Na verdere analyse van de punten die zij hebben bleek dat zij na onze wedstrijd de bovenste 4 al hadden gehad en wij dus een pittige tegenstander konden verwachten.

Met 14 spelers in de kleedkamer hadden wij voldoende wisselmogelijkheden. We begonnen als volgt:

Doelman: Edwin
Verdediging: Bas, Bart V, Frank V en Bart B.
Middenveld: Dennis, Koen en Ruud.
Aanval: Frank, Jeroen en Sven.

Wissels: Thijs, Wietse, Tom.
Geblesseerd: Tjeerd en Wessel, beiden wel aanwezig!
Afwezig: Danny.

We begonnen de wedstrijd heel slap, zo slap zelfs dat het binnen 1 minuut al 0-1 zou moeten staan. Gelukkig was de spits van Forward nog koud en miste de bal. Hoe kan zoiets nou gebeuren? Simpel: een balletje terug op Bart V. was eigenlijk iets te hard. Bart gleed ook nog eens uit en de spits was er als de kippen bij. Maar nog 0-0. We merkten dat de slappe warming-up zorgde voor een slechte start. Weinigen in het veld waren scherp. Zo gebeurde het nog regelmatig dat de tegenpartij door ons slappe spel gevaarlijk kon worden. Helaas, als je zo blijft spelen kan je wachten op de tegengoal, die kwam dus ook… We stonden met 0-1 achter met weinig uitzicht op beter spel. Na enkele wisselingen werden we wakker. Het bloed begon door onze aderen te stromen en de vechtlust kwam terug. We wilden er weer voor gaan en dit bleek uit de laatste tien minuten van de eerste helft waarin wij veel op het grondgebied van de Horinezen speelden. Jammer genoeg werd het gat naar de keeper nog niet gevonden en moesten wij de jacht op een doelpunt staken omdat scheidsrechter Corrr afvloot. Rust.

In de rust werd er weer het een en ander gewisseld. Hoe en wat precies weet ik niet, maar wat wil je als er in één wedstrijd echt heel veel gewisseld word.

Dan de tweede helft. We begonnen scherp. Wat opviel was dat Tom heel veel rust op het middenveld creëerde, hoewel hij in de verdediging was gepositioneerd. De druk was enorm hoog van onze kant en het was wachten totdat een van de aanvallers de bal voorin achter de doelman van Forward schoot. Dit gebeurde echter niet. Uiteindelijk was het Bart Vriend die de achterstand omzette in een gelijke stand! Met een prachtig schot passeerde hij de doelman en snel werd de bal op de stip gelegd, op naar de winst! Maar zoals het vaker gebeurd, als een partij veel aanvalt is de kans op een tegengoal ook aanwezig. Uit een corner kon er in de scrimmage ingeschoten worden en liepen wij weer achter de feiten aan.
Na dat wij de draad weer oppakten en de druk nog hoger legde was daar weer Bart Vriend die ons team op weg hielp. Met een prachtige, splijtende pass, dwars door de verdediging heen werd de diep rennende Koen gevonden. Koen stifte de bal over de keeper heen en het stond weer 2-2. De laatste 10 minuten was het alleen maar pompen richting het doel van Forward. Echter zonder uitwerking. Uitslag 2-2, er had meer in gezeten, moeten we met z’n alle maar eens scherp gaan beginnen aan een wedstrijd.

Grappige weetjes:
– Er is deze wedstrijd maar liefst 9 keer gewisseld.
– Jeroen is aanvoerder van de wissellijst. Met 190 minuten schoon aan de haak.
– We hebben in de tweede helft meer dan 80% van de tijd op de helft van Forward gevoetbald.
– Omdat een speler last had van de zeer getailleerde shirts van ons team is er een speciaal ontwerp van een wedstrijdshirt gekomen met het nummer 18. Deze week voor het eerst in gebruik en mocht 90 minuten in het veld meespelen.

Alle leden van Valken 4 bedanken scheidsrechter Corrr en trainer Jack.
Uiteraard ook de supporters die ondanks het weer te kijk waren, wat een toppers niet?!
Aanstaande zondag mogen wij tegen Winkel 3 aantreden. Hiermee bedoel ik niet de 3e Albert Heijn van links of dergelijke, maar de plaatselijke FC uit Winkel. Het wordt een vroegertje mannen, half 9 vertrekken bij de Valken want om 10:00 wordt e aftrap genomen. Geluk bij het ongeluk is de wintertijd! Een uurtje langer rust, of uitgaan.. Ik hoop het eerste!