Valken 3 trekt aan kortste eind in doelpuntrijk duel

Valken 3 beleeft tot nu toe een wisselvallig seizoen. Drie gewonnen en twee verloren wedstrijden staan er op de scorekaart. Met een uur extra slaap achter de rug mocht er nu geprobeerd worden om de drie punten uit De Goorn mee te nemen. RKEDO 3 was namelijk de volgende tegenstander. Dit gebeurde zonder Nobi, Mark, Niels Kool, Nick en Ferry. Mark Zwagemaker was bereid gevonden om zijn schoenen weer eens uit vet te halen en Michel Haring pakte, ondanks zijn blessure die hem weerhield van speeltijd, wel de vlag op. Dat is nog eens teamgeest!

Omdat de laatste weken de eerste minuten aan de zwakke kant waren bij de Valken, werd er op gehamerd om fel en scherp te beginnen. Dit werd goed opgepakt. Tijdens de eerste aanval weet Rowan Bas weg te sturen aan de linkerkant. Die ziet Ron naar binnen sprinten in de lege spitspositie. De bal is op maat, maar Ron krijgt een tik van achteren. En gelijk legt de scheidsrechter de bal op de stip. Erwin is de vaste nemer en ook nu faalt hij niet. Binnen 1 minuut staat de Valken 1-0 voor. In het vervolg blijft de Valken sterker, maar ook RKEDO komt er zo nu en dan uit via een counter. Uit een corner die volgt uit een van deze counters krijgt Erwin heel ongelukkig de bal tegen zijn arm die strak naast zijn lichaam hangt. Het cadeautje wordt vakkundig uitgepakt en zo staat het weer 1-1. Het spel blijft op en neer gaan in de eerste helft en er wordt om en om gescoord: 1-2 door een mooie combinatie tussen Erwin en Bas, waarbij laatstgenoemde netjes afronde. 2-2 door een weergaloos (het moet gezegd worden) doelpunt van de spits van RKEDO die zelfs Zlatan niet zo mooi had kunnen raken. 2-3 door een listig schot met stuit van afstand door Rowan en 3-3 door dezelfde spits die attent reageerde op een bal die voor zijn voeten beland op drie meter van de doellijn.

De tweede helft laat hetzelfde spelbeeld zien. Opnieuw is het de Valken die op voorsprong komt na een goede actie over links met Mark en Bas. Bas bereikt vervolgens Ron, die met een goede passeerbeweging alleen voor de keeper komt en koelbloedig de bal in de hoek schuift. Ondanks een paar grote kansen hierna voor de Valken herhaalt het patroon zich toch weer. Uit een afgeslagen aanval wordt vanaf 20 meter de bal hard in het doel achter Jeroen geschoten. Vervolgens lijkt het duel af te stevenen op een gelijkspel, maar 10 minuten voor tijd weet RKEDO uit een vrije trap voor het eerst op voorsprong te komen. De Valken gaat vervolgens 1-1 achterin spelen om nog wat te proberen te forceren, maar tot hele grote kansen leidt het niet meer. Sterker nog, deze zijn in de counter voor RKEDO. Zij weten ze echter niet om te zetten in een goal en zo eindigt het duel in 5-4 voor de thuisclub.

Al met al een mooi duel voor de neutrale toeschouwer met mooie goals en veel strijdlust. Jammer dat de punten niet mee konden worden genomen naar Venhuizen. Volgende week komt KGB 6 op bezoek op sportcomplex de Valken. Om 13.00 is de aftrap.