Valken 2 naar derde winst dit seizoen!!

26 oktober 2014………nog steeds is het weer van dien aard dat je eerder aan september denkt dan aan eind oktober, maar om te voetballen natuurlijk een fantastisch weertje!!

Nadat we vorige week verplicht een rustdag moesten uitzitten (KNVB) en de week daarvoor een geweldige partij op de mat hadden gelegd tegen SEW, maar verloren, was het vandaag aan ons om te bewijzen dat we dit jaar niet bij de onderste 3 a 4 ploegen behoren!

Onze tegenstander kwam uit Warmenhuizen en luisterde naar de naam Vios-W……….
Net als vorig seizoen beweegt deze ploeg zich ook nu weer tussen de plaatsen 6 t/m 9 en dat is nu precies wat wij graag willen!! (ipv plaats 10 t/m 12)
De stand gaf aan dat zij één plaats boven ons stonden met 1 punt meer dus aan ons om dit om te draaien!

Maar natuurlijk eerst een ontbijtje welke geregeld was door Monique Dalmulder en gebracht werd door de bij haar inwonende Jos Dalmulder…….

Vervolgens kwam Sammy om 10:03 uur aanzetten en verspeelde daarmee zijn basisplaats aan Rick Besseling……….het verweer van Sammy was dat zijn brommer niet harder kon…………(nieuwe spelers, nieuwe excuses, maar totaal ongevoelig voor haha)

Het getal (spelers) waar we het deze week moesten doen was 14…….een ongekende luxe!
Dit kwam mede door het aanschuiven van Tjade Doodeman die na een langdurige blessure vandaag weer hoopte op wat speelminuten.

Na het ontbijt, omkleden en warming up, begon de wedstrijd om 11:30 uur onder leiding van de ietwat warrige heer Bakker.

Net als bijna elke week was Valken de bovenliggende partij, maar omdat de tegenstander 4-4-2 speelde, hadden we in de omschakeling bij balverlies de nodige moeite om organisatorisch goed te staan wat resulteerde in vlijmscherpe counters van Vios-W.
Gelukkig zitten we bij De Valken dit seizoen goed in de keepers en vandaag was het de beurt aan HipHop Loek Groot om ons doel te bewaken en deed dit prima door ons bij de counters te vrijwaren van tegendoelpunten!

In de 25e minuut een vervelende botsing tussen Rens en een tegenstander waarbij Rens het veld moest verlaten en werd vervangen door de al genoemde Tjade.

De wedstrijd golfde op en neer, maar de meeste en mooiste kansen waren voor ons met in de hoofdrol Mark Dop……….die één 100% en twee 80% kansen verprutste zoals hij zelf in de rust aangaf.
Tel daarbij nog enkele kansen op van andere voorhoedespelers en je vraagt jezelf af of dit wel goed gaat komen.
Gelukkig kreeg Tim in de 42e minuut een bevlieging en een prima aanval afrondde en de dik verdiende 1-0 op het scorebord zette!

Flinke discussie in de rust omtrent het niet goed omgaan met de counters van Vios-W, maar een nieuw plan werd gelanceerd en vol goede moed werd de tweede heft gestart met één wissel, Sammy voor Rick.

Ik liep nog richting dug-out toen de bal er al in lag voor Vios-W en we weer opnieuw konden beginnen……1-1.
Heel lang kon Vios niet genieten van hun voorsprong want in de 52e minuut was het Lennard die de 2-1 op het bord zette!

De aanvallen volgde elkaar en aan beide kanten rap op en in de 56e minuut was het alweer raak en kreeg Vios een terechte penalty en was de stand weer gelijk 2-2.

Met nog 30 minuten te gaan was het tijd om ons geheime wapen te brengen: Jeen Kersten!!
Onder toeziend oog van zijn vader en zijn zus steeg hij tot grote hoogte…………
Koud 3 minuten in het veld kreeg hij de bal op links aangespeeld en daar waar iedereen een voorzet verwachtte, kapte hij de bal terug om vervolgens de bal afgemeten op het hoofd van Lennard te deponeren en die kon deze kans niet meer missen…..3-2.

Intussen deed HipHop wat hij moest doen en hield Vios met mooie reddingen van scoren af zodat de 3-2 mooi overeind bleef……………….tot de 64e minuut………….
Een vrije trap en buiten het strafschopgebied van Vios waarbij Mark al snel plaats nam achter de bal, maar ook Jos en Lennard namen plaats…..
Na het fluitsignaal rende Jos naar de bal en stapte eroverheen wat vervolgens ook Lennard deed en als laatste was het Mark die de bal perfect over de muur plaatste en via de onderkant van de lat de 4-2 op het scorebord zette!
Wat een weelde voor ons, maar Vios liet zich niet onbetuigd en zocht vol de aanval op en toen de linkerspits aangespeeld werd en HipHop zijn doel uitkwam hield iedereen zijn adem in…..maar Hiphop was in vorm en keerde met zijn lichaam de bal en ook deze aanval werd weer onschadelijk gemaakt.

In de 86e minuut gebeurd dan toch waar men zo bang voor was……….hun spits krijgt de bal en ramde zich een weg door drie verdedigers en maakte de aansluitingstreffer voor Vios 4-3.

Daarna was het billen knijpen en omdat de scheids nog de zomertijd in zijn hoofd had, ging hij rustig door tot hij uiteindelijk in de 102e minuut affloot en de winst een feit was!

Mannen, een mooie overwinning en behaald als een team!

Man of the match: HipHop!!