Valken 4 wint van Winkel 3 in de ochtendgloren.

26-10-2014
Verslag Winkel 3 – Valken 4.

Tjonge, jonge wat was het vroeg. We moesten om half 9 ’s ochtends verzamelen om op tijd te vertrekken richting Winkel, waar het plaatselijke derde team om 10:00 uur haar thuiswedstrijden afwerkt. In de aantocht naar het prachtige complex van de Valken zijn menig leden (en ouders en buren etc.) wakker geworden door een prachtige hit van ‘One Direction’, excuus daarvoor. Ik wilde de spelers wakker maken. Aangekomen bij het verzamelpunt bleek dat we voor het eerst dit seizoen met z’n alle waren! Reden dus om een teamfoto te maken. Hoewel? Er stonden vele heren met een kater op het veld. Het zaterdagavond ritueel was voor sommige teveel geworden..

Dan de wedstrijd. Aangezien iedereen aanwezig was, stond er voor opstellingmaker Tjeerd een grote opdracht om iedereen tevreden te houden en een plekje te geven in de opstelling. Het lukte mede doordat zowel Jeroen als Tjeerd zelf geblesseerd waren, maar wel de discipline hadden om bij de wedstrijd aanwezig te zijn, top heren!

Tjeerd onthulde in de kleedkamer voor de warming-up de opstelling:
Op doel: Edwin
Verdediging: Bas, Bart V, Frank V en Bart B.
Middenveld: Dennis, Wietse en Ruud.
Voorhoede: Thijs, Frank K en Sven.

Wissels: Wessel, Tom en Danny.
Vlagger: Koen

Vorige week speelden we gelijk tegen Always Forward dit kwam merendeels door de slappe warming-up en slap aan de wedstrijd beginnen. Dit wilden we voorkomen en Wietse had de leiding genomen over de opwarming. Een paar keer op en neer en daarna de oefeningen vlot en fel achter elkaar uitvoeren om de spiertjes lekker warm te maken. Het balletje nog wat rond laten gaan in twee rondo’s en de partij kon beginnen.

We begonnen inderdaad feller aan de wedstrijd maar er gebeurde bijna niks. Vanuit de verdediging werd het middenveld gevonden en die gaf de bal weer terug aan de verdediging. De creativiteit ontbrak bij beide partijen. Er waren hier en daar wat kansjes maar echt gevaarlijk werd het niet. Edwin redde ons een paar keer met een goede vangbal. Thijs had iets te veel tijd nodig om met een 1-op-1 situatie te scoren. Een aantal schoten van afstand werden geblokt of simpel gevangen door de keeper. Achterin liep het allemaal goed. De verdediging deed zijn werk goed en kon de bal altijd kwijt aan de meespelende Edwin of aan het middenveld. Echte dreiging kwam er niet. Na een eerste helft waarin er niet geschoord werd floot de leidsman af voor een kop thee. Op weg naar de kleedkamer

In de rust werden de wissels doorgevoerd: Bart B voor Danny, Sven voor Wessel, Bart V voor Tom en Ruud voor Koen.

De opstelling zag er toen als volgt uit:
Verdediging: Bas, Tom, Frank V en Danny.
Middenveld: Dennis, Wietse en Koen.
Voorhoede: Thijs, Wessel en Frank K.

Wissels: Bart V&B en Sven.
Vlagger: Ruud

De tweede helft brak aan en met frisse moed gingen we ertegen aan. Meteen was het de Valken die de bal rond liet gaan en het combinatiespel was goed. Koen stond vaak vrij, Wessel zorgde voor wat meer creativiteit voorin en de rest deed zijn/haar taak in het veld. Net toen onze druk op de tegenpartij iets minder werd was daar Thijs. Hij zag in de verte de keeper te ver uit zijn doel staan en wist met een goed schot van afstand de bal over de keeper in het doel te schieten! De verlossende en verdiende 0-1! Daarna was het eenrichtingsverkeer. Het was de Valken die het spel maakte. Met de voorsprong kon Edwin het niet laten om wat tijd te rekken. Hij kreeg de bal teruggekopt door Frank V en kon de bal rustig aannemen. Terwijl hij daar zo stond met de bal aan de voet bleven alle tegenstanders uit zijn buurt. Langzaam kwam de spits op hem af en Edwin deed alsof hij de bal oppakte. De spits liep alweer weg, om er vervolgens achter te komen dat de bal nog aan de voeten van de keeper lag. Weer er naartoe, weer te vroeg terug lopen en daarna vol door jagen op Edwin. De laatste keer pakte hij wel de bal op. Nadat hij de bal weg getrapt had zei een tegenstander: “Je kan gewoon niet keepen”. Wat best raar is om te zeggen omdat wij de 0 nog hadden, maargoed. Wij gingen verder en drongen de tegenpartij goed terug op de eigen helft. De 0-2 werd wederom gemaakt door Thijs, die goed meeliep en ervoor zorgde dat hij vrij stond om voor een leeg doel in te kunnen schieten. De assist kwam van Wessel die daarvoor samen met Koen de hele verdediging omzeilde. Daarna was het Wessel die de eindstand op het bord zette: 0-3. Met een geplaatst schot in de linkerhoek, voor de keeper rechts, passeerde hij de keeper.
Uiteraard ben ik de vele actie vergeten die tot niks leidde. Maar we waren een stuk scherper in de tweede helft dan in de eerste. Iedereen speelde sterk en het spel was leuk om naar te kijken. Mijn complimenten naar alle spelers.

Daarnaast willen wij nog de scheidsrechter bedanken. Ook trainer Jack mag niet vergeten worden in mijn wekelijkse bedankwoordje. Mannen tot vrijdag. De supporters tot zondag. Thuis moeten wij tegen het 2e van Medemblik. Valken 1 mag het uit opnemen tegen Medemblik 1. Nu nog hopen dat de Valken straks 6 punten rijker is!