Behoorlijke baggerwedstrijd toch goed voor 2 punten

Zondag 26 oktober was het dan zo ver. Onze eerste wedstrijd van het binnen seizoen! Ondanks de heerlijke sfeer in de kleedkamer was de spanning voelbaar..

De eerste helft van het buitenseizoen hebben we fantastisch afgesloten met een eerste plek, waardoor je dan natuurlijk hoopt dat het binnenseizoen net zo lekker gaat. Daarbij hebben we binnen zw…are tegenstanders wat de spanning nog extra groot maakt. De eerste wedstrijd een goede pot neerzetten zou een heerlijke boost kunnen zijn voor de rest van het seizoen.
Na het omkleden kwamen Jop en Hetty met de zondagse peptalk en werd de strategie van de wedstrijd besproken. Kernpunt: snel omschakelen.
De mini van de week Riva Laan maakte een prachtig doelpunt en werd hierna gewisseld voor Britta.

Op dat moment in de basis: Charmaine linkerhoek, Nienke linkeropbouw, Corina midden, Britta rechteropbouw, Marijke rechterhoek en Josien cirkel. Een krachtige basis die Tonegido even zou laten zien hoe je moet handballen!

We begonnen sterk. In de eerste minuut gelijk een mooie actie van Nienke die helaas niet in een doelpunt resulteerde. Wat aanvallen over en weer waarna Valken een penalty kreeg, die helaas werd gemist door Marijke. Niets aan te doen. Ondertussen worden alle kansen gemist door Tonegido. Na een mooie aanval van Valken waarin veel druk wordt gezet van alle spelers, wordt Charmaine vrijgespeeld en scoort! Prachtig in de kruising! Stand: 1-0 voor Valken.

Verdedigend ging het tot nog toe goed en leed Tonegido veel balverlies doordat ballen, die bedoelt waren voor de cirkel, onderschept werden door Valken en haast elke keer leidde tot een snelle break. Wel had Valken wat moeite met het ‘’snel’’ in combinatie met het ‘’netjes’’ spelen waardoor er veel aanvallen werden verspeeld door balverlies. De breaks verliepen haastig, maar resulteerde toch in een paar mooie doelpunten: een break met Josefien, Anne en Linda waarbij de laatste deze fantastisch afmaakt en een andere break waar Marijke en Josefien elkaar vrijspeelde waardoor Marijke alle ruimte had om de bal grandioos in het doel te schieten.

Jammer genoeg werden er ook veel kansen gemist vanuit de kant van Valken. Corina miste een aantal kansen, waaruit ook weer bleek dat de keeper enorm sterk was met haar benen. Conclusie: omschakelen en midden/hoog gooien in plaats van laag.
Nog een mooi afstandschot en een penalty van Anne en dan komen we aan bij de rust met een mooie stand van 7-3 voor Valken.

Jop gaf in de rust aan dat we gehaast speelde en daardoor onnodig balverlies leden. Wat we mee moesten nemen in de tweede helft: snel omschakelen maar wel gefocust overgooien en wanneer er geen kans is voor een break; rust pakken en een basis neerzetten voor een nieuwe aanval.

In de tweede helft maakte Josien al snel een prachtige break die zij afmaakte met een mooie goal hoog in de linkerhoek. Hierna gingen de aanvallen over en weer en werden veel kansen geblokt. Tonegido liet zien dat ze meer konden dan wat ze in de eerste helft lieten zien en schakelde sneller om wat resulteerde in minder breaks van onze kant. Daarnaast maakte Tonegido in de tweede helft uitstekend gebruik van inlopende en bewegende hoeken en de cirkel.
10 minuten na de rust krijgt Nienke een 2 minutenstraf (kan gebeuren). Het wordt vijf tegen zes spelen, waar Tonegido gebruik van maakt. Ondertussen een keeper wissel: Carola verlaat het veld na een goede wedstrijd te hebben gespeeld en wordt vervangen door Eva. De stand op dit moment: 8-6 voor Valken.

Na de 2 minuten straf, wordt er door Valken 2 keer het systeem over-6 gespeeld wat resulteert in twee mooie goals door Anne en Britta. Verder nog een goal van Josefien vanuit de rechteropbouw door een pase van Corina en een goal van Charmaine vanuit de hoek.
De laatste minuut was er één vol spanning met een stand van 12-11. Gelukkig speelde Valken dit netjes uit en eindigde de wedstrijd met een overwinning voor onze thuisploeg!

Ook al verliep de wedstrijd geheel niet soepel (oftewel was het een behoorlijke bagger wedstrijd) kunnen we trots zijn op de 2 behaalde punten. Na een lange review talk van Jop hebben we toch wel kunnen concluderen dat we nog hard moeten werken om op een mooie plek te kunnen eindigen in het binnenseizoen. Maar met de competenties die we hebben en de inzet, moet dit zeker wel lukken! We gaan er in ieder geval hard voor werken!!

Voor alle toeschouwers: Bedankt dat jullie er waren! 9 november spelen wij weer thuis in de Banne om 13:00 tegen Quick 1. Hopelijk zien we jullie dan weer!!