Valken 3 pakt drie punten tegen KGB 6

Op de warmste 2 november ooit mochten de jongens van Valken 3 heerlijk in de wei dartelen tegen de het 6de team van de Bovenkarspelse buren. Vandaag 2 afwezigen in de personen van Ron en Jouke. Michel Haring deed voor het eerst weer een helft mee na een blessure. De buren uit KGB draaien, in tegenstelling tot vorig jaar, nog niet zo’n goed seizoen. Slechts drie punten hebben zij uit hun eerste zes wedstrijden weten te bemachtigen. Toch werd er gewaarschuwd voor onderschatting, want er was bekend wat voor team vorig jaar bijna de titel pakte.

Vlak voor de wedstrijd mocht het elftal eerst nog even op de foto. Jesper had voor een ieder die nog geen karakteristiek oranje trainingspak had er één geregeld. Deze foto zal later te bewonderen zijn.

Het begin van de wedstrijd toont twee teams die beide willen voetballen. De aanvallen gaan over en weer, maar veel kansen worden er niet gecreëerd. Uiteindelijk is het KGB die als eerst gevaarlijk wordt. Op rechts komt de rechterspits door en deze heeft een scherpe voorzet in petto. Bij de tweede paal staat de spits die vrij kan binnenkoppen. Na deze goal komt het initiatief meer en meer bij de Valken. Rowan komt op een gegeven moment vrij op de rechterkant en hij heeft een goede voorzet in huis die precies op het hoofd van Niels Kool valt. Deze knikt vanaf 13 meter de bal achter de doelman. 5 minuten later is er de voorsprong voor de Valken. Mark kaatst spits Nick in. In plaats van een aanname weet hij met een subtiele voetbeweging Michel Hoffer diep te sturen. Deze kan alleen op het doel af. Door het aanbieden van Rowan en Nick moet de doelman kiezen. Hierdoor kan Michel beheerst afronden in de verre hoek. KGB heeft vervolgens het beste van het spel, maar tot doelpunten leidt dit niet voor rust.

Na rust houdt KGB het initiatief en de Valken komt dan ook een paar keer goed weg bij gevaarlijke corners van hun kant, met onder andere een bal op de paal. Zelf zet de Valken daar een paar gevaarlijke uitbraken tegenover, maar tot echte kansen leidt dit niet. Na 25 minuten weet KGB dan toch te scoren. Uit een vrije trap wordt de lange rechts-mid bereikt die goed inknikt met het hoofd. Gelukkig kan de Valken hier snel wat tegenover zetten. Een aanval van hen lijkt in de kluts te smoren op de 16 als de bal ineens voor de voeten van Niels Kool belandt. Deze aarzelt niet en krult de bal zomaar prachtig in de rechterbovenhoek. KGB lijkt nu gebroken en tot echte kansen komen ze niet meer. De Valken weet er zelfs nog een bij te maken. Niels Kool probeert een vrije trap ineens te nemen vanaf een meter of 25. De bal is niet goed genoeg om de keeper ineens te verschalken, maar met de rare stuit heeft deze keeper erg veel moeite. Wilco is er vervolgens als de kippen bij en met zijn hele hebben en houden krijgt hij zijn hoofd tegen de bal. Een doelpunt en een zere kaak, van de vuist van de keeper die net te laat was, is het gevolg.

Al met al een knappe 4-2 overwinning op een sterke tegenstander. Volgende week wordt er vroeg afgetrapt voor de Valken 3. Om 10.00 begint namelijk de wedstrijd tegen Woudia 3. Hopelijk is iedereen fit in deze vroege uurtjes.