Valken 1 blameert en krijgt deksel op de neus

Nadat het herexamen 2 weken geleden tegen Grasshoppers nu wel met een voldoende werd afgerond. Moest Valken vorige week in de slotfase haar meerdere erkennen in KGB. Gister liep Valken voor de 3e keer averij op, nadat het wederom in de slotseconden van de wedstrijd tegen Medemblik, stom en onnodig tegen een nederlaag opliep. Grasshoppers, KGB en nu dus Medemblik wisten Valken alle 3 in de slotfase een loer te draaien. En daar waar eerst aan een incidentele misstap werd gedacht. Moet Valken er nu toch echt voor waken dat deze ‘Onvolwassenheden’ niet als een entiteit de ploeg van trainer Kuiper blijft achtervolgen en zal het spook toch echt moeten worden uitgedreven volgende week tegen Hauwert. Teveel jongens haalde gister hun niveau gewoon niet. Jammer.

Medemblik heeft een verjongingskuur ondergaan. Daar waar de afgelopen jaren nog werd gekozen voor routine en ervaring, heeft de ploeg nu een talentvol geheel met een aantal sierlijke voetballers in huis. Niet voor niets dat de ploeg in de top 3 staat. Valken begon zeer aardig aan de wedstrijd en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Medemblik. Medemblik werd enkel een aantal keer dreigend uit counters, echter veel gevaar leverde dit niet op. Valken daarin tegen kreeg een aantal beste mogelijkheden. Niels F, scoorde na een 20 minuten op aangeven van Christian, echter deed hij dit uit buitenspel en ging het feestje voor Valken niet door. Valken kreeg nog een aantal kansen. Chris die een wederom een beste wedstrijd speelde zag zijn inzet op de lat belanden en ook Erik kreeg een beste kans, maar hij had teveel tijd nodig en verprutste daarmee ook deze mogelijkheid. Christian zag zijn mooie inzet van afstand ook nog eens sierlijk gered worden door de doelman van Medemblik. De goal hing in de lucht voor Valken, maar viel uiteindelijk na een klein halfuur aan de andere kant.

Een vrijetrap van Medemblik kon nog onschadelijk gemaakt worden door Paul, maar in de 27 minuut was daar toch de goal uit een effectieve counter van Medemblik. Voorin werd balverlies geleden en er werd vanuit de laatste linie direct de opening gezocht. Na een prima dieptepass van achteruit, mocht de kleine middenvelder de bal aannemen tussen 2 Valkenverdedigers in. Redelijk ongehinderd en zeer bekwaam ronde hij af. 1-0. Gelukkig voor Valken stond het na 33 minuten alweer gelijk. Niels F kreeg een vervroegd Sinterklaaspresentje voorgeschoteld van de Medemblikdoelman, die de bal simpel en onbedoeld de bal in de voeten van de Valkenspits speelde. Niels dacht niet na en schoof zeer zuiver de 1-1 binnen. Deze blunder maakte de Medemblik doelman ruimschoots goed door de rest van de wedstrijd een sta-in-de-weg te zijn voor de Valken voorhoede. Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Maar Valken gaf hier geen gehoor aan. Voor rust werd de score naar een 3-1 voorsprong getild door de gastheren. Eerst mocht de middenvelder ongehinderd de bal oppikken vanaf de middenlijn en vrij simpel doorlopen naar de goal van Paul waar hij eenvoudig afrondde en niet veel later liet Niels F zeer makkelijk het kaas van z’n brood eten op het middenveld. Zijn fellere tegenstander probeerde het vervolgens van een meter of 30. En zag zijn strakke drop-kick via de vingertoppen van de Valkendoelman en de binnenkant paal in het doel verdwijnen. En zo stond het 3-1 en was Valken het spoor even bijster. In de rust werd de afweging gemaakt, of tegenhouden en de schade beperkt houden, of door te gaan om druk te blijven zetten en zien waar het schip strand.

Na de rust speelde zich vervolgens een scenario af waar niemand rekening mee had gehouden. Medemblik kreeg vrij snel na elkaar een rode kaart, waarbij Roan en Koos het slachtoffer waren van de charges van de Medemblikkers. Valken had hierna nog een dikke 35 minuten de tijd om de schade recht te zetten. Het werd een spervuur op het doel van Medemblik. Het duurde nog zeker een kwartier voor tijd voordat Valken de aansluitingstreffer maakte. Een corner van Erik vond het voorhoofd van Chris en knikte de bal hard tegen de touwen. 7 minuten later was het vervolgens weer raak en had Valken het punt op zak waar het in de eerste helft nog ver van verwijderd was. Het was nu Sam die het hoofd van Christian Wognum vond en wederom uit een corner succesvol was.

Nog een dikke 10 minuten op de klok en Valken had alle troeven in handen. Maar daar waar geconsolideerd moest worden, ging Valken ietwat overmoedig opzoek naar de winnende treffer. Maar het was wederom een hoofd of een been op de doellijn die een Hemmergoal in de weg stond. En anders was het wel die dekselse Medemblikkerdoelman die Valken een aantal keer van het scoren afhield. En toen sloeg het noodlot toe. Voorin werd de bal knullig verspeeld en op de laatste kracht werd de bal naar voren gepeerd door de Medemblikverdediging. De middenvelder waarbij de verzuring van het gelaat was af te lezen, mocht de bal van de zijkant oppikken en wederom werd er zeer naïef ingegrepen door een aantal Valkenheren. Hij kwam tot de achterlijn en produceerde met z’n laatste kracht een voorzet, die kwam er ook en vervolgens trok Roan aan de noodrem en maakte een domme overtreding van achter op de inlopende spits. Penalty in de 94e minuut. Paul kon zijn povere vertoning van de dag enigszins nog kleur geven door de penalty te stoppen. Echter was hij kansloos op de inzet en stond het 4-3.
Zelfs hierna kreeg Valken nog de gelegenheid om de schade recht te zetten, want er werden nog eens 5 minuten bijgetrokken door de scheidsrechter. Twan en Lennard konden als invallers het tij ook niet meer keren. En zo verloor Valken zeer dom, onnodig en jammerlijk van Medemblik. De kansen lagen en waren er zeker, echter gaat het nog altijd om de knikkers. Is er dan nog iets positiefs om af te sluiten? Ja. Wederom het grote Valkenpubliek, de vaste supportersschare van de Hemmers waren weer massaal aanwezig. Ook zij krijgen een dikke voldoende voor de steun die het Valken, niet alleen gister, maar week in week uit geeft. De beloning voor hen moet dan ook niet te lang meer op zich laten wachten. Aanstaande zondag dan maar, als Valken thuis in eigen arena aantreedt tegen het wisselvallende Hauwert. Wederom een mooie testcase voor Valken, waarbij de laatste jaren de ontmoetingen met de plaatselijk SC in positief resultaat werden omgezet. En tevens een 3e helft die altijd garant staat voor onderbroekenlol.

Tot volgende week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken