Valken 4 wint spannend duel van Medemblik 2

Beste supporters/belangstellenden hier volgt een kort verslag over de wedstrijd van afgelopen zondag tegen het tweede team van Medemblik.
Aan het begin van het seizoen schrokken wij best dat we zagen dat dit team bij ons in de competitie was geplaatst. Vorig jaar werden zij in dezelfde klasse op zeer gemakkelijke wijze kampioen (ongeslagen en een enorm doelsaldo voor). Maar zoals we zelf weten bij de Valken kan het tweede team soms op een zijspoor raken door te weinig selectieleden. Medemblik staat tweede in de competitie achter DWB 2. Met een doelsaldo van 34 voor en 17 tegen in 6 wedstrijden wisten wij dat hun aanval sterk zou zijn en de defensie wat te wensen overliet.
Dan de wedstrijd. Thijs was helaas afwezig en Tjeerd, Jeroen en Wessel zaten geblesseerd aan de kant. Dat betekend 13 spelers. Die als volgt aan het duel om de tweede plaats (qua puntverlies).
Zoals gebruikelijk stond onze Edwin op doel.
Achterin stond v.l.n.r.: Danny, Tom, Frank V en Bart B.
Het middenveld v.l.n.r.: Dennis, Koen en Ruud.
De aanvallers waren v.l.n.r.: Frank K., Bart V. en Sven.

De aftrap werd genomen op het C-veld en de wedstrijd was begonnen onder leiding van Kryn de Groot. Wij hadden het geluk dat er een dubbele boeking was met de scheidsrechters waardoor Cor Vriend zich vrijwillig aanmeldde om de vlag op te pakken, bedankt daarvoor!

We begonnen beter dan normaal. Het balletje ging bij balbezit goed rond en bij balverlies was iedereen alert en werd het spel zo klein mogelijk gehouden. Maar toch liepen wij weer tegen de, bijna standaard, 0-1 achterstand aan. Vanuit een vrije trap werd via een Valkenspeler de bal achter Edwin getikt. Gelukkig kunnen wij goed omgaan met zo’n achterstand en wisten wij de tegenpartij onder druk te zetten. Hier en daar kwamen de gaten in de defensie van Medemblik. Toch was er geen vlekkeloze aanval nodig om tot scoren te komen. Vanuit het middenveld werd er een bal net te diep gespeeld voor Bart V. (die in de spits mocht beginnen). De oplettende doelman van Medemblik reageerde snel en trapte de bal weg. Nouja, weg, niet helemaal. De bal lande op het hoofd van Bart V. die Sven vrij zag staan en de bal doorkopte bij Sven in de voeten. Sven zag dat de keeper te ver van zijn doel stond en schoot van pakweg een meter of 20 in het doel. Precies over het hoofd van de laatste man die op de doellijn stond. Perfect geschoten Sven! De stand was weer recht getrokken, 1-1. Nog geen 5 minuten later stonden we voor, deze keer door prima combinatiespel op het middenveld en voorin. Door het ruimte maken van Frank K. kwam Bart V. oog in oog met de keeper. De bal werd precies op het juiste moment gespeeld door Koen. Bart bleef koelbloedig en maakte beheerst de 2-1! Wots! Vlak daarna werd er door arbiter de Groot gefloten voor rust.

In de kleedkamer werden de wissels doorgevoerd. Bas ging erin voor Bart B. En Wietse werd gewisseld voor Frank V. Hier en daar werd er wat gewisseld in de opstelling. Daarom nogmaals hieronder weergegeven.

Op doel: Edwin
Achterin v.l.n.r.: Bas, Tom, Wietse en Danny.
Het middenveld v.l.n.r.: Ruud, Bart V. en Koen.
Voorin v.l.n.r.: Frank K., Dennis en Sven.

We begonnen sterk in aan de tweede helft. We hadden veel balbezit maar echte kansen werden niet gecreëerd. Medemblik begon wat meer in de wedstrijd te komen en net toen het leek dat zij de overhand weer kregen was Dennis alert op een slechte terugspeelbal van de laatste man, nadat een dieptepass in de voeten van de verdediger werd gespeeld. Wederom stond onze spits, deze keer Dennis, één op één. Hij bleef koelbloedig en zette ons op een 3-1 voorsprong! Dit zorgde voor wat meer rust in het spel. Iets teveel rust. We moesten meer verdedigen en een paar keer was er onnodig balverlies. Koen werd tussendoor gewisseld voor Frank V. Medemblik kreeg langzamerhand meer kansen en vele corners. Vanuit een aanval kwam de bal in de 16. Met een scrimmage in de 5-meter werd Edwin nogmaals gepasseerd en stond het 3-2. Daarna zijn we met zijn alle als een collectief geheel gaan verdedigen. Medemblik kwam er niet meer door. Iedereen droeg zijn steentje bij. De voorhoede zakte heel goed in. Enkele uitbraken van onze kant konden helaas niet worden verzilverd. Sven had vaak alle ruimte aan de rechterkant en daar werd ook regelmatig goed gebruik van gemaakt. Helaas kon Sven geen spits bereiken. Aan de andere kant lag het middenveld open. Een moegestreden Ruud kon het niet allemaal meer belopen en vond de verdedigende taken belangrijker dan de aanvallende. Met vragende ogen werd er naar scheidsrechter de Groot gekeken. Op zijn beurt keek hij naar zijn horloge en floot af. Winst! Met verlies punten staan we nu 2e! Alleen de ongeslagen, zonder punt verlies, DWB staat nog boven ons. Het was een sportieve en spannende pot voetbal.

Al het publiek langs de lijn, bedankt voor jullie support! Scheidsrechter Kryn en grensrechter Cor bedankt! Jack bedankt voor het coachen en de training. Komend weekend wordt er gespeeld tegen Westfriezen 5. Helaas ben ik er niet bij, dus ik hoop dat iemand anders het stokje van mij, voor een wedstrijd, overneemt.