Terechte overwinning van Valken, Valken een kwartier voor rust prima

Het vervolg van de competitie: een uitwedstrijd op ons eigen complex. De kraker tegen Veteranen 1 stond afgelopen zondag op het programma. Zonder Niels, Marc en Dennis maar met de teruggekeerde blessuregevallen: Jan Jaap, Martin en Corné. Helaas kon Jan Jaap het maar tien minuten volhouden en speelde zijn lies wederom op. Ook coach Erwin waagt zich niet binnen de lijnen. Vandaag kregen we gelukkig hulp van veteraan-in-spé Nico R. Nog een paar jaartjes wachten, en dan mag ie echt meedoen.

Veteranen 1 is al jarenlang één van de kampioenskandidaten. Ook deze competitie draaien ze weer bovenin mee. Een makkelijk combinerend team, de nieuwelingen passen zich daar moeiteloos in aan zo bleek vandaag ook weer.

De helden beginnen ietwat behoudend in een 4-4-2 formatie met Martin en Nico als spitsen en daarachter het verzwaarde middenveld met Rens, Erwin, Ivo en Jan Jaap (al snel vervangen voor Peter). Achterin wordt doelman Dennis gesteund door Richard, Corné, Doelman en Arthur.

De backs van Vet. 1 kunnen continu mee naar voren aangezien ze geen directe tegenstander hebben die het ze lastig maakt. Dat we dan ook achterkomen is niet geheel onlogisch, we hebben simpelweg geen antwoord op het snelle spel van Vet. 1.

Meester Sjaak heeft het vandaag op z’n heupen. Hij bezorgt Arthur een moeilijke ochtend. De 1-0 komt dan ook van zijn voeten na een prima aanval door het midden via de neven Sander en Joris Groot en Sjaak als eindstation.

Na een volgende flitsende aanval is het Joris Groot die zijn 1e van de dag maken en de tussenstand op 2-0 zet. Het lijkt alsof we erbij staan te kijken, zo simpel ziet het er uit.

De 3-0 volgt ook nog, simpel balverlies op het middenveld luidt wederom een snelle counter in. Voorzet van Ron Boon, meester Sjaak kan eenvoudigen zijn tweede maken. Wij schakelen direct over op 4-3-3 als laatste strohalm. Deze omzetting en wellicht het onbedoelde uitschakelen van rechtsvoor Marco Bakker lijken te helpen….

De rust nadert en de helden kruipen iets meer uit de schulp. Enkele speldenprikjes – vrije trappen Doelman en bijna onderschepte terugspeelballen – waarschuwen veteranen 1 dat we het niet zomaar opgeven.

Tien minuten voor rust komen we dan ook terug in de wedstrijd. Een voorzet vanaf rechts wordt door Martin bij de tweede paal in het spel gehouden. Terugleggen op Rens die de bal slechts aangespeeld krijgt. Direct terug op Martin die niet aarzelt en met een mooie curve de bal in de verste kruising schiet.

De helden worden wakker en schakelen nog een tandje bij. Niet veel later een aanval over rechts waarbij Nico de laatste schakel is. Hij snelt voorbij zn tegenstander en geeft laag voor. Daar komt Martin net voorbij z’n directe tegenstander Wilfried Laan en schampt de bal zodat deze in de verre hoek belandt. 3-2 ruststand, er is nog van alles mogelijk.

Helaas, die hoop was van korte duur als Vet. 1 vlak na rust al de 4-2 weet te maken. Joris Groot is het eindstation na een prima counter via links. Niet veel later mag ie ook al de 5-2 maken na een messcherpe aanval via de andere zijde. En daarmee is het duel beslist.
Dennis kan zich nog een keer onderscheiden door een vrije trap van Joris uit de kruising te tikken.

De helden proberen het nog wel maar echte kansen krijgen we niet meer. Helaas zit een derde treffer er niet meer in. Ivo is nog het dichtstbij. Een voorzet van Rens vanaf de achterlijn belandt voorbij de tweede paal. Met een uitsterste inspanning kan Ivo de bal nog richting doel krijgen. Helaas is de paal een letterlijke sta in de weg.

Eindstand 5-2. Een terechte winnaar zo simpel is het. De derde helft wordt echter met ruime cijfers gewonnen. Alleen krijgen we hier geen punten voor. Komende zondag vrij, daarna het slotstuk in de bekercompetitie met een oefenpotje tegen Zouaven.