Valken 1 verliest minimaal in matig duel van Hauwert

Valken verloor gister van Hauwert in een matig duel. In de eerste fase van de eerste helft had Valken nog een licht overwicht, maar daarna ging de wedstrijd gelijk op. Met deze 3e nederlaag op rij valt Valken verder weg naar beneden en staat de ploeg in het rechter rijtje. En dat is wel weer even geleden. Nog wel ruim boven de degradatiestreep en op een 7e plaats maar het is wennen.

Valken miste een aantal vaste krachten. Rick, die nog steeds een schorsing uitzit stond in burger langs de zijlijn. Maar ook Christiaan en Twan ontbraken. De ene wegens familieperikelen en de ander wist in te springen op de vroegboekkorting naar Spanje en genoot van een weekje zon. Daarom werd er een beroep gedaan op Mark Dop. De geroutineerde balvirtuoos met de puike linker, heeft dan wel wat ingeleverd qua snelheid, maar is nog altijd onberekenbaar en als de naam Dop op het wedstrijdformulier staat dan heb je als verdediger op voorhand al een vervelende middag. Er moest vandaag gewonnen worden en na de donderdagavond training was het vertrouwen groot.

De wedstrijd dan, in de eerste 20 minuten van de wedstrijd was Valken de bovenliggende partij. Er werd druk gezet op de helft van Hauwert, zonder grote kansen overigens. Maar toch was Niels Fine degene die de grootste kans van Valken kreeg in de eerste helft. Dit leverde geen goal op. Niels viel overigens uit met een pijnlijke enkelkwetsuur en moeten we waarschijnlijk een tijdje missen. Hauwert dan, de ploeg kwam iets beter in de wedstrijd en gedurende de eerste helft was de wedstrijd in balans. Echter werd Hauwert eenmaal gevaarlijk van een schot van 16 meter, maar deze bal verdween langs de goal van Paul, totdat ene moment dat Valken weer even niet bij de les was.

Na balverlies op de rechterkant van het veld, schakelde Hauwert snel om in de tegenaanval. De steekpass op de linkerspits was op maat en Rick liet z’n directe tegenstander iets te makkelijk gaan. Vervolgens maakte hij oog in oog met Paul ook geen fout en schoof de bal onder de Valkendoelman door. 0-1. Wederom een achterstand en in de resterende minuten gebeurde er op een vrije trap van Mark, waarbij de Hauwertdoelman nog aardig wat moeite mee had, niets.

De 2e helft moest het recht getrokken worden, Valken kwam ook meer uit haar schulp en voetbalde grotendeels op de helft van de tegenstander, echter grote kansen waren er ook niet. Daar waar de breedte gezocht moest worden, werd de bal geregeld rechtdoor de spreekwoordelijke trechter in gespeeld en waren de ballen veelal voor de Hauwertverdiging. Christian Wognum was nog het dichtste bij een goal, maar zijn schot van afstand teisterde de lat. De vele corners die Valken in de 2e helft kreeg zorgde ook voor weinig gevaar. Nadat Hauwert met 10 pionnen kwam te staan, lagen er nog meer kansen voor Valken, echter nog geen 120 seconden later stond ook Valken met een man minder op het veld. Uit een afgeslagen corner maakte Koos een onnodige domme overtreding op de helft van Hauwert. Dat de scheidsrechter deze overtreding met rood bestrafte was voor hem en voor heel Valken een klap die het niet meer te boven kwam. Zeer sneu voor Koos die altijd vol op in de strijd gaat en de laatste weken zeer goed en degelijk bezig was. En sportiviteit hoog in z’n vaandel heeft staan. Dat hij in het duel z’n tegenstander vervelend raakte was vervelend, maar zonder opzet.

Hauwert kreeg hierna nog een vette mogelijkheid om de score naar 2 te tillen, maar in het 1 tegen 1 duel kwam Paul als winnaar uit de strijd en in de rebound was het Chris die het zijn tegenstander net moeilijk genoeg maakte om de bal naast te schieten. In de resterende minuten was het niet veel meer en verloor Valken wederom met 1 doelpunt verschil. Om gek van te worden. Volgende week even geen competitie dan maar, maar een Thuiswedstrijd voor de districtbeker. Valken zal dan aantreden tegen een opponent uit Amersfoort waar ik de naam helaas even van ben vergeten. Een aantal vaste mensen komen dan weer terug en hopelijk kan Valken dan lekker alle schroom van zich af gooien.