Valken 3 oppermachtig in ochtendgloren van Westwoud

Voor de achtste wedstrijd van het seizoen stond er een vroeg aanvangsttijdstip vermeld in het programmaoverzicht. Om 10.00 zou er worden afgetrapt op het tweede veld van Woudia tegen hun derde elftal. Waar vooraf door het vroege tijdstip werd gevreesd voor een lage opkomst, bleek echter niets minder waar. De gehele selectie minus Jeroen maar plus reservekeeper Loek was afgereisd naar Westwoud. Omdat Michel Hoffer en Robin lichte pijntjes hadden, besloten zij om de gehele wedstrijd aan de kant te blijven, waardoor er vier wissels over bleven. Jeroen (verslapen) kwam later toch nog en zo kon hij zijn vlagbeurt afstrepen.

Dan de wedstrijd. Met dus vier wissels op de bank weet de Valken dat ze voluit kunnen spelen en dat is ook goed terug te zien in het veld. Voorin wordt vroeg druk gezet en Woudia heeft het op deze manier lastig om echte aanvallen op te zetten. Aan balbezit is Valken meermaals dreigend en na 10 minuten weet Erwin met een hard laag schot uit de draai de keeper in de korte hoek te verrassen. 1-0. In de 35ste minuut krijgt Rowan de bal op links en hij geeft een steekpass op Ron. Deze komt 1 op 1 met de keeper maar lijkt de bal te ver voor zich uit te spelen. De meegelopen Roy ziet dit als zijn kans om de bal af te ronden, maar Ron heeft hem niet gezien. Het gevolg is dat ze elkaar in de weg lopen en Woudia goed weg komt. 5 minuten later is het echter wel voor de 2de keer raak. Roy is na een combinatie door het midden op links belandt en hij besluit de bal voor te geven. De bal belandt bij de kopsterke Nick en deze weet de bal mooi te verlengen naar de verre hoek met een subtiele knik. Er wordt gerust met een 2-0 voorsprong.

Na de rust gaat de Valken door met waar het daarvoor ook al bezig was, namelijk goed voetballen. 10 minuten na rust is het uiteindelijk een lange bal van achteruit naar Niels van t Hoff de diepte in. Hij lijkt de strijd te verliezen van de keeper die eerder is, maar deze weet de bal niet vast te krijgen en Niels krijgt de bal voor het doel. 20 centimeter voor de doellijn geeft Ron het beslissende tikje. Woudia gelooft het nu wel en de Valken krijgt vele mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Uiteindelijk worden er nog drie gemaakt. Een loepzuiver doelpunt van Niels Kool wordt nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar een eigen doelpunt van de opnieuw blunderende keeper (waarbij Roy wel heel lastig was), een intikker van Nick nadat Niels van t Hoff de keeper zomaar in de voeten krijgt gespeeld van de keeper en een fantastische aanval afgerond door rechtsback Wilco in de verre hoek zetten de eindstand voor vandaag op 6-0. Wilco had zelfs nog een tweede kunnen maken, maar 1 op 1 na een mooie steekbal van Rowan weet hij alleen nog maar een rollertje te produceren.

Conclusie: met een mooie opkomst in de vroege uren zijn de punten dik verdiend voor de Valken. 15 punten uit 8 wedstrijden betekent dat dat er nu al 3 meer zijn dan het vorige gehele seizoen en daarmee staan we op de vierde plaats. Volgende week een oefenwedstrijd voor de beker om 13.00 thuis, tegen Woudia 4 dat een niveau lager acteert dan het derde. De week erna de kraker tegen ASV 2, dat nog niet heeft verloren in deze competitie.