DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken 1 remiseert tegen Andijk

Valken pakte gister weer eens punten, het was één schamele, maar toch. Qua verhouding misschien terecht, maar Valken had met enig geluk de winst alsnog naar zich toe kunnen trekken. Er werd Valken namelijk nog een zuivere pingel ontnomen. Maar de handsbal werd weggewuifd door de leidsman in het zwart. En na 4 nederlagen op rij, pakte Valken gister weer eens een punt en dat is goed voor het optimisme.

Andijk was de opponent. De Andijkers werden vorig jaar nog op een nederlaag getrakteerd en met 3-0 huiswaarts gestuurd. Dat zette vervolgens de negatieve spiraal inwerking voor de Andijkers vorig jaar. Dit jaar was het begin ook niet best van de ploeg van trainer Bommels. Slechts 9 punten wist Andijk te vergaren in de eerste 9 wedstrijden. Affijn.

De wedstrijd dan, Koos was geschorst en ook Rick moet nog 1 wedstrijd aan de kant toezien hoe zijn ploeggenoten de arena betraden. Valken speelde met de borst vooruit en er werd fel gestreden. Valken was ook de bovenliggende partij en Andijk loerde op dat ene countertje. Overigens waren grote kansen schaars. Enkel Niels Fine kreeg een grote mogelijkheid van dichtbij maar faalde in de afronding. Nogmaals, Andijk werd enkel gevaarlijk in de omschakeling. De doorgestoken ballen vanuit het middenveld waren echter vaak een prooi voor de Valkenverdediging en anders was het Paul die oplette en de bal weer naar voren schoot. 1 maal was het wel degelijk gevaarlijk en bij die actie blesseerde Chris zich. De bal werd weer tussen de verdediging van Valken gestoken en de rechterspits kon oog in oog met Paul niet het gewenste resultaat behalen. Zijn stift ging over de Valkendoelman en over het Valkendoel. Na een halfuur was het vanuit het niets raak voor Valken. Na een prachtige aanval over rechts, waarbij Niels werd bediend door Christian, gaf eerstgenoemde een prima voorzet op de 2e paal, Erik liep frank en vrij en nam de bal vanuit de lucht op zijn pantoffel en de bal verdween hard tegen de touwen. 1-0. Op dat moment verdiend, want Valken had de zaakjes prima op orde. Enige gevaarlijke moment voor Valken kwam nog uit een vrije trap voor Andijk.

Op randje 16 werd de bal op doel geschoten terwijl Paul nog bezig was zijn muur op te stellen. De bal werd listig genomen, maar gelukkig kon Paul redding brengen om de inzet voor de doellijn te stoppen. Arjan Boon kon in 2e instantie de bal buiten trappen en het gevaar was geweken. Hierna werd Andijk nog 1 keer dreigend met een hard schot vanuit de 2e lijn, maar ook dit was een prooi voor Paul.

Rust
Na rust een ander spelbeeld, Valken liep te vaak achteruit en dat gaf Andijk de gelegenheid om makkelijk de vrije man te vinden. Men werd ook wel wat gevaarlijker, maar tot grote kansen leidde dit niet. De Valkendefensie stond nog prima zijn mannetje. Valken kwam nog maar sporadisch voor de goal van Andijk en de linies werden te groot. Het duurde dan nog wel tot zo’n 70 minuten voordat de gelijkmaker viel. Vanuit het middenveld werd de aanval gezocht bij Andijk, de steekbal op de buitenspeler was prima op maat, hij omspeelde Paul vrij eenvoudig en wist alsnog vanuit een moeilijke hoek de gelijkmaker binnen te schieten. Arjan die op zijn laatste benen liep kon ook het onheil niet meer voorkomen, jammer.

De wedstrijd liep naar het einde, maar Valken had zomaar nog de winst kunnen pakken als de leidsman iets dichter op de situatie stond. De inmiddels ingevallen Twan passeerde zijn tegenstander op randje 16. De bal kwam op de hand van de Andijkverdediger en de gehele Valkenaanhang schreeuwde moord en brand. De scheidsrechter wilde van niets weten en liet de situatie voor wat het was. Toch een kleine inschattingsfout, want als de leidsman op 10 meter had gestaan had hij de situatie een heel andere draai kunnen geven i.p.v. op 25 meter te staan. Maar er was nog een situatie waarbij hij anders had moeten oordelen. Paul moest het veld verlaten omdat hij vlak voor tijd in de ribben geraakt door de invaller die met gestrekt been op hem in kwam. De Valkendoelman was eerder bij de bal, de invaller had zijn been nog kunnen intrekken, maar deed dit niet. Een bewuste actie, die slechts met geel werd bestraft. De scheidsrechter noemde het nog ’ onkunde ‘van de persoon in kwestie. Laten we het daar maar bij houden.
Mike verving Paul en de wedstrijd ging verder. Ook Andijk had de winst nog zomaar kunnen pakken. Een uitgespeelde mogelijkheid over de rechterkant van het veld werd hopeloos naast en over geschoten door de linker aanvaller. Het was de laatste mogelijkheid en de stand bleef ongewijzigd.

Volgende week treft Valken HSV-Sport. De ploeg speelt aardig mee om de bovenste plekken en is gebrand om eindelijk weer eens van Valken te winnen. Valken hoopt op haar beurt dat de stijgende lijn weer ingezet kan worden

Tot volgende week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com