Helden halen uit tegen laaggeklasseerde tegenstander uit Blokker

Na weer een korte rustperiode vervolgen we de competitie met een thuisduel tegen het laaggeklasseerde Blokkers 2. Voor de veteranen een mooie gelegenheid om na twee nederlagen op rij weer eens punten te pakken. Dat moet dan gebeuren zonder het viertal Doelman, Dennis Dup, Erwin L. en Erwin R. Hierdoor slechts 1 wissel.

We beginnen voortvarend aan het duel. De eerste de beste aanval is raak. Bal van achteruit wordt links op Richard gespeeld. Richard stuurt Dennis linksvoor diep. Dennis haalt de achterlijn, geeft scherp voor en Martin staat bij de tweede paal vogelvrij om zijn eerste van de middag binnen te tikken. Een ouderwetse AT3-aanval.

De supporters maken zich op voor een doelpuntrijke middag, maar binnen de kortste keren valt de bal in de verkeerde goal, achter Niels dus. Balverlies op het middenveld, snelle counter en door het midden wordt de spits bereikt.

Valken laat zich echter verder niet van de wijs brengen en zet aanval na aanval op. Na een kwartier staat de verdiende voorsprong alweer op het scorebord. Martin wordt in de spits aangespeeld en kan passen op Dennis. Die bedenkt zich geen moment en jaagt de bal met buitenkant voet in de linkerkruising. Schitterende goal!

Twintig minuten spel, het volgende doelpunt is een feit. De eer gaat ditmaal uit naar Ivo. Het gehele duel blijkt al dat wanneer er even drukt gezet wordt, de Blokkeniers het lastig krijgen. Ivo zet druk op de mid-mid die de bal prompt aan hem verspeeld. Ivo wil door richting linksvoor positie maar daar staat Dennis reeds die de bal van hem afsnoept. De voorzet is nog zuiverder dan bij de eerste goal en het is wederom Martin die de bal achter de kansloze keeper schiet.

Een klein half uur gespeeld en de voorsprong wordt uitgebreid naar drie treffers. Opnieuw komt de bal vanaf links. Ditmaal is het Richard die schiet. De bal wordt door iedereen gemist en belandt in de verre hoek, binnenkant paal binnen. Protesten tegen hinderlijk buitenspel worden door de scheidsrechter weggewoven. Richard’s seizoen is geslaagd: hij scoort er 1 per seizoen.

Vlak voor rust nog zo’n wereldgoal. Volop aanvallers nadat Valken een corner heeft gekregen. De bal belandt na de corner weer terug aan de linkerzijkant waar Richard een voorzet op maat kan geven op Martin, die opnieuw vogelvrij staat ter hoogte van de penaltystip. Zijn kopbal is snoeihard, netjes naar de grond gekopt en belandt door de benen van de grabbelende keeper in de goal. Deze lezing klopt op de snelheid na helemaal. Het is niet snoeihard maar tergend langzaam. De Blokker-doelman gaat hier flink de mist in. Ruststand is een comfortabele 5-1.

Na rust fris en fruitig op jacht naar meer treffers. Arthur blijft koel en rustig, misschien worden we daardoor allemaal wat in slaap gesust. De scherpte is namelijk een stukje minder waardoor het aantal goals in het tweede bedrijf op twee vingers te tellen is.
De zoveelste corner – ditmaal getrapt door Edwin – is halverwege de tweede helft raak. Martin staat ter hoogte van de penaltystip en kan vogelvrij binnenschieten. Jan-Jaap wordt hierbij vlak voor de doellijn met een panna gepasseerd.

Het slotakkoord is voor de vierde maal vandaag de succesvolle combinatie. Martin krijgt vanuit het middenveld de bal in de spits aangespeeld. Met achter zich nog dertig meter richting doel ziet hij Dennis aanzetten. De pass is op maat en Dennis verschalkt de keeper ditmaal met een lage schuiver in de korte hoek.

Valken laat de teugels vieren en geeft Blokkers nog wat ruimte om tot aanvallen te komen. De beste kansen laten ze echter onbenut en ook met hoge corners weten ze Niels niet te verrassen. Aan de andere kant is de puf er uit: Dennis haalt de achterlijn niet meer dus de voorzetten blijven uit. Eindstand 7-1.

Geen monsterscore na de hoge ruststand dus, maar toch een mooie overwinning wat de held moed moet geven voor aankomende zondag als we in Hoorn-Noord op bezoek gaan bij HSV Sport.