Valken 4 pakt weer 3 volle punten!

Verslag Valken 4 – Flevo 2
Zondag 23 november 2014

Het was zover, we mochten, na een weekje rust, weer de wei in om een wedstrijd te spelen van onze geliefde sport. Eigenlijk zouden we aantreden op het glorieuze B-veld, maar omdat onze collega’s van Valken 3 tegen ASV moest hebben we van veld verwisseld.
We beginnen ook te merken dat de winter eraan komt, vele blessures zorgen ervoor dat we deze zondag Niels ‘Prikkie’ Laan moesten vragen om de tweede helft mee te doen. Want, Danny is al twee weken geveld door ziekte, Thijs en Koen waren beide een weekendje weg (niet met elkaar), Tjeerd en Dennis zijn geblesseerd (Tjeerd zodanig dat hij zijn rentree pas in het nieuwe jaar gaat maken). Daarnaast waren Wessel en Ruud niet zeker van een volledige wedstrijd i.v.m. kleine blessures die wat meer tijd van herstel nodig hebben. Al met al best wel wat niet spelende mensen dus.
Flevo 2 staat met ons op een gedeeld 3e plaats. Maar wij hebben een wedstrijd minder waardoor we op verlies punten boven hen staan. Spannende pot dus!

De opstelling van de eerste helft:
Op doel: Edwin.
Verdediging v.l.n.r.: Bas, Frank V., Bart V. en Bart B.
Middenveld v.l.n.r.: Ruud, Wietse en Sven.
Aanvallers v.l.n.r.: Jeroen, Wessel en Frank K.

Wissel: Niels
Vlagger: Tom

We begonnen de wedstrijd zeer gefocust. We taste de tegenpartij wat af en begonnen ons eigen spel te spelen. Het balletje ging goed rond en we zochten vaak de diepte waar we de snelle spits Wessel hadden staan. Ook Jeroen en Frank K. werden vaak gevonden die zo nu en dan even los kwamen van hun tegenstander en zo een balletje voor konden geven. Maar na zo’n twintig minuten spelen stond het nog steeds 0-0. We moesten iets veranderen en dat lukte! Wessel bleef niet in de punt staan maar ging wat meer op rechts lopen. Waardoor hij naar binnen kon snijden en met zijn glorieuze linkerbeen kon uithalen. Dit deed hij dus ook en plaatste de bal in de linkerbovenhoek. 1-0! Prachtig doelpunt. Niet veel later werd er goed gelopen door de mee op gekomen Frank V. Hij kreeg de bal in de 16 van Flevo en stond 1-op-1 met de keeper. Echter zag Frank V., Frank K. helemaal vrij staan voor leeg doel. Met het teamgevoel voorop speelde Frank naar Frank en laatst genoemde scoorde de 2-0! Die overigens op spectaculaire wijze werd gevierd. Niet veel later stond Jeroen oog in oog met de goalie maar vergat Jeroen om de bal in het doel te schieten. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Flevo nog een enorme kans. Uit een corner werd de bal half geraakt en belande op de paal, waarna Bart V. de bal weg werkte uit het strafschopgebied. We gingen rusten met een 2-0 voorsprong.

In de rust konden Niels en Tom zich rustig warmlopen en werden Wessel en Jeroen naar de kant gehaald. Niels ging in de spits spelen en Tom centraal achterin, waardoor Bart V. een positie door kon schuiven. Wietse ging rechtshalf en Sven werd omgetoverd tot rechtsvoor. Frank K. ging linksvoor spelen.

De tweede helft ging wat slapper, meer balverlies en weinig kansen voorin. Achterin bleven we goed voetballen waardoor de tegenpartij geen kansen kreeg. Met een frisse spits voorin hadden we wel een voordeel. Niels kon vaak goed vrijlopen als Sven of Frank K. de bal aan de zijlijn. Het eerste doelpunt na rust werd mede mogelijk gemaakt door het goede doorjagen van Frank K. Hij ontfutselde de bal van een verdediger en kon zo Niels inpassen. Hij liep richting de keeper en met een uiterste inspanning tikte hij de bal, met buitenkant rechts, tussen de benen van de doelman, 3-0. Na een lange periode waar de bal op en neer ging en het geklaag van Flevo (op elkaar) steeds groter werd kwam er eindelijk weer een kleine opleving in het spel van de Valken. Sven kreeg de bal op rechts diep gespeeld door Niels. Echter wordt Sven onderuit gelopen maar weet de bal nog net de nodige snelheid mee te geven aan Niels. Iedereen dacht dat Niels de bal voor zou geven aan de mee gelopen Frank K. Deed Niels het onverwachte. Hij nam aan met zijn links en legde hem klaar voor zijn rechts. In eens schoot hij de bal achter de duikelende keeper en inglijdende speler. Maar zoals Sven onder een tegenspeler lag, gebeurde dit ook bij Niels. De twee hoofdrolspelers van dit doelpunt waren verborgen onder een tegenstander. Allebei weer een ervaring rijker. Sven iets meer dan Niels ;-).
Frank K. werd nog gewisseld voor Pinch hitter Jeroen, maar er gebeurde niet veel meer. Tom kreeg nog een super grote kans, hij kreeg de bal terug van de tegenpartij en schoot van ongeveer 20 meter helaas over, hoewel niemand tussen hem en het doel stond. We speelde wedstrijd keurig uit en konden met een prettige 4-0 overwinning gaan douchen. En genieten van een verdiende traktatie van de jarige Bas.

Wist u dat:
– Jeroen een helft voetbal heeft volgehouden deze wedstrijd?
– Jaap Huigen te kijk was zonder dat zijn zoon er was?
– Wessel onze topschutter is met 7 doelpunten?
– We dit seizoen nog geen kaart/tijdstraf hebben ontvangen?
– Jeroen bijna 100 wisselminuten voor staat op de nummer 2?
– We volgende week moeten aantreden tegen de ongeslagen nummer 1 DWB?
– Ik de bijnamen beperk in het verslag omdat het anders nog onduidelijker wordt?
– Er in 1 kiwi net zoveel vitamines zitten als in 3 appels?
– Wij nu 7 wedstrijden ongeslagen zijn? Waarvan 6 zonder puntverlies!

Dan willen we scheidsrechter Peter Bakker bedanken voor het leiden van de wedstrijd. Ook Jack Vriend willen wij bedanken voor de training. Daarnaast bedanken we ook de supporters voor het bijwonen van deze wedstrijd, het wordt altijd zeer gewaardeerd. Het wordt komende zondag een spannend duel. Helaas wel in De Weere. Om 10.00 uur vertrekken we bij de Valken.