Opnieuw 2 punten voor Valken/AT 1 na spannende avondwedstrijd

Op de zaterdagavond met de selectie naar het verre Julianadorp voor een wedstrijd tegen de dames van JHC. De spanning zat er goed in en na een lange warming up mochten we dan eindelijk beginnen!

JHC begon in de aanval en we merkte al snel dat JHC de aanval rustig opbouwde en daardoor relatief lange aanvallen maakte. De hand van de scheids ging dan ook regelmatig omhoog. Door deze lange aanvallen waren de doelkansen beperkt in de eerste helft, wat resulteerde in een kleine uitslag.

In de eerste helft was JHC hun spel gebaseerd op veel pasen met de opbouwers en het midden. De hoeken werden in hun opbouw vrijwel niet aangespeeld. JHC hadden weinig afstandschoten maar probeerde veel druk te zetten en op die manier onze verdediging te passeren. Het spel van Valken was in de eerste helft wat chaotisch en twijfelachtig. JHC speelde in een 3-2-1 verdediging waar de meiden van Valken niet goed mee om konden gaan. Ook had de keeper van JHC een aparte stijl wat zorgde dat een aantal kansen gemist werden door Valken. Ondanks alles eindigde de eerste helft in een stand van 4-6 voor Valken.

Na een oppeppende talk van Jop in de rust pakten de meiden van Valken het de tweede helft goed op. Onze verdediging stond stabieler en maakte het JHC moeilijk. Jammer genoeg ging dit gepaard met een aantal penalty’s, wat JHC toch in staat stelde om een paar punten te scoren. Door veel breaks van de kant van Valken die vrijwel allemaal goed af werden gemaakt, plus een paar mooie passeerbewegingen kwamen we tot een eindstand van 11-14 voor Valken.

Het was een spannende wedstrijd, die toch weer eindigde in 2 punten voor de dames van Valken. Tot nu toe ongeslagen dit seizoen!

Benieuwd hoe dit verder loopt? Kom 30 november kijken naar onze wedstrijd om 12:30 tegen de dames van DSO in de Banne. We zien jullie daar!!