Valken 2 wederom onderuit

Vandaag stond de wedstrijd tegen Blokkers 2 op het programma. Deze ploeg is vorig seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse KNVB en is vast van plan de weg omhoog weer te betreden.

Op dit moment staan zij op een gedeelde tweede plek in de poule en dus wisten we dat we aan de bak moesten!

Maar zoals altijd eerst samen een ontbijtje om 10 uur welke was geregeld door Rick Besseling.
Tjade vond het allemaal een beetje flauw en besloot de zoutbus leeg te gooien op zijn broodje/tafel.

Ook iets terugkerends is het minimale aantal spelers want voor vandaag hadden we Mark Borst geritseld voor de eerste helft en “good old” Ivo Kuiper voor de tweede helft. Gelukkig was ook Tim Groot weer in het land en dus weer van de partij.

Om 11:30 uur de aftrap met op de bank alleen Jeen Kersten (heeft eigen stoeltje) en Chris langs het veld met de vlag in zijn hand.

Al snel was duidelijk dat Blokkers de voetballende ploeg was en Valken de werkende ploeg……….Blokkers liet de bal sneller rond gaan en vond elkaar wat makkelijker waardoor Blokkers de bovenliggende partij was en ook de eerste kansen kregen.

Gelukkig was Mike uitgeslapen en attent genoeg om deze kansen te pareren, maar na 15 minuten was het dan toch raak en stond de (verdiende) 0-1 op het bord. Vanaf dat moment kreeg Blokkers enkele goede kansen en kon het niet uitblijven………..0-2 in de 21e minuut.

Bij deze stand is het vaak alles of niets want met een 0-3 of met een 1-2 stand de rust ingaan is nogal een groot verschil. Gelukkig zat het mee en in de 35e minuut “kregen” we dan de zuurverdiende penalty mee en werd ingeschoten door Tim 1-2.

De rust werd met deze stand gehaald en waren we er allemaal van overtuigd dat er met goed verdedigen en met wat geluk misschien wel wat te halen zou zijn!

De tweede helft een geconcentreerd Valken en 20 minuten lang zag het er ook naar uit dat we de 2-2 zouden gaan maken, maar het lukte niet en dan in de 67e minuut toch de deksel op je neus krijgen is natuurlijk een beste domper.

Valken wilde nog wel, maar ook de pijpjes gingen leeg en na de 1-4 van De Blokkers was het helemaal klaar en gingen de punten richting Blokker………

Mannen, volgende week in en tegen Andijk 2 en gezien de stand zijn daar zeker mogelijkheden!