Valken 3 laat twee punten liggen in Onderdijk

Na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen ASV stond er vandaag de wedstrijd tegen Strandvogels op het programma. Zij wachten na 9 wedstrijden nog altijd op hun eerste punt. Met 16 spelers, alleen Michael en Ron waren afwezig, moest Valken 3 hier winnen om mee te blijven doen om de titel.

Bij aankomst wacht voor Valken het nieuws dat er vandaag niet op het kunstgrasveld gevoetbald hoeft te worden. Voor veel spelers een welkome mededeling, ook als dit betekent dat er in plaats hiervan op het zware B-veld wordt gespeeld.

In de eerste helft domineert de Valken de wedstrijd. Als er zou zijn gemeten, zou het percentage balbezit waarschijnlijk boven de 70% voor de Valken zijn gekomen. De kleine kansjes die er ontstaan worden echter niet benut en er wordt af en toe slordig met het balbezit omgegaan. Aan de andere kant is het veelal de lange bal die wordt gehanteerd om de snelle spitsen van Strandvogels te bereiken. Ook in de omschakeling zijn ze er af en toe snel uit. Uit een van deze omschakelingen komt uiteindelijk de eerste goal voor Strandvogels. Na knullig balverlies op het middenveld is het de rechterspits die op Jeroen afkomt. Hij weet niet af te ronden, maar de afgeslagen bal is voor de linkerspits, die de bal wel in het lege doel krijgt. Gelukkig kan Strandvogels niet lang van de voorsprong genieten. Uit de eerstvolgende aanval wordt er een vrije trap op randje zestien van Strandvogels verdiend. Mark stapt achter de bal en weet deze hard tegen de lat te schieten. Bas is vervolgens het meest attent van iedereen en weet de afgeslagen bal achter de keeper te schieten. In het vervolg zijn er kansen over en weer, maar wordt er tot de rust niet meer gescoord. Vooral de Valken mist de scherpte en mag blij zijn dat het met 1-1 de rust haalt.

Na de rust wordt er scherper begonnen door de Valken. Al na een paar minuten is er de eerste voorsprong van de wedstrijd van hun kant. Nobi stuurt een lange bal van achteruit op het hoofd van Nick. Deze legt de bal panklaar voor Roy, die de hoek voor het uitkiezen heeft en netjes afrond. Nu is het echter Strandvogels die snel reageert. Een paar minuten na deze goal krijgen zij een paar corners op rij. Allen draaien gevaarlijk in en bij de derde is het raak. Jeroen twijfelt even en via de rug van Jouke belandt de bal in het doel. De Valken gaat nu naarstig op zoek naar een treffer, maar blijft te onzorgvuldig. Strandvogels blijft gevaarkijk met de uitbraken. Een kwartier voor tijd komt de rechterspits door na opnieuw balverlies op het middenveld. De rechterspits komt 2 op 1 met Jeroen en besluit af te spelen op zijn medespeler. Rowan zit hier tussen, maar krijgt de bal jammer genoeg op zijn dij waardoor de bal over de doellijn dreigt te gaan. Met een laatste poging probeert hij de bal weg te werken, maar verder dan een schot in het dak van het doel komt hij niet. Opnieuw een voorsprong voor een van de twee teams en opnieuw kan deze er nog geen vijf minuten van genieten. Het is namelijk Niels Kool die vanuit het middenveld Erwin wegstuurt op de rechterkant. Deze weet Roy te bereiken die goed voor zijn man komt en de bal in de korte kruising werkt. In het restant gaat de Valken naarstig op zoek naar het winnende treffer, maar deze blijft uit.

Al met al een verdiende uitslag. In balbezit zal er zorgvuldiger moeten worden gespeeld wil de Valken mee blijven doen in de top. Volgende week zal er worden ontdekt of er geleerd is van deze wedstrijd. Om 13.00 wordt er afgetrapt tegen Spirit 5.