Valken 2 verliest vervelend duel tegen nummer laatst!!

Hoe dramatisch kan een zondag verlopen……………

De afwezigen van deze week:

Jeen (weekend weg), Wietse (zaalvoetbalverplichtingen Nederlands elftal), Rick.R (mee met 1e elftal), Edwin (mee met 1e elftal), Arjan (mee met 1e elftal), Rens (geblesseerd), Sammy (weekend weg), Mark.D (geblesseerd).
Dit zijn 8 afwezigen………

Gelukkig konden we spelers “lenen” van de A junioren en gingen Kenny, Jeroen, Frits, Jaap en Pascal met ons mee. Ook good old Wilfried Laan werd nog zijn bed uitgehaald om aan te sluiten zodat we toch nog op het geweldige aantal van 13 spelers kwamen.

Geluk bij een ongeluk was dat de tegenstander op de laatste plaats stond in de poule en wij één plaats daarboven (nummer 12 tegen de nummer 11).

Toen we aankwamen zag het kunstgrasveld er mooi uit, maar bleek erg hard en grof te zijn met een te grote demping zodat de bal totaal niet meer stuiterde…………….

Onder leiding van de heer Koekoek (met alle respect voor de beste man, maar is totaal niet meer geschikt om op dit niveau te fluiten!) rolde de bal om 11 uur over de mat.
Het spelbeeld was voor Andijk geheel nieuw want waar zij elke week verliezen met grote cijfers waren zijn nu gelijkwaardig en ontstond er een rommelige maar spannende wedstrijd.

Dat de heer Koekoek niet meer in staat is om alles op de voet te volgen werd al snel duidelijk op het moment dat Tjade een lichte overtreding beging, maar eenmaal op de grond hard werd nagetrapt door de (vervelende) linksbuiten.

Het was duidelijk wennen voor de A junioren die in hun eigen elftal wel eens even een mannetje willen en kunnen passeren, maar daar vandaag geen tijd voor kregen en dus was balverlies het resultaat. Maakt niet uit want voor deze jongens is het gewoon fouten durven maken en er van leren!
In de 16e minuut kwam Andijk op een 1-0 voorsprong door slordig uitverdedigen, maar nog geen 3 minuten later was het Lennard die de stand gelijk trok.

Even later viel Wilfried uit met een beginnende spierscheuring……….

Het zwak en niet fluiten van de heer Koekoek resulteerde in een sein voor Andijk om de beuk er wat harder in te gooien (gefloten werd er immers niet!) en ging er over en weer behoorlijk verbaal geweld over het veld.
Andijk rook voor het eerst dit seizoen aan een goed resultaat dus haalde extra energie uit hun lijf en dit kreeg ook gevolg want in de 30e minuut maakte Andijk de 2-1.

Ook nu was het Lennard die de stand wederom gelijk trok door uit een onmogelijke hoek hard raak te schieten 2-2.
Met nog 2 minuten naar de rust ging Lennard wederom richting keeper, maar helaas schoot hij nu hard in het zijnet. In de daaropvolgende aanval van Andijk staan we links achterin te slapen en moesten we genoegen nemen met een 3-2 ruststand.

De tweede helft was nog slechter en niet om aan te zien met nog meer ongeregeldheden waarbij er constant twee a drie spelers van Andijk verbaal hun gram willen halen.
Ook ondergetekende liet zich hierdoor uit de tent lokken en komt mijn Amsterdamse achtergrond naar boven……….het was ook vreselijk provocerend wat deze spelers deden, maar natuurlijk geen excuus voor een trainer/coach. (bij deze excuus)

Met nog 5 minuten op de klok loopt het helemaal uit de hand wanneer er na een overtreding tussen Rick.B en een mafketel van Andijk een verbale ruzie ontstond waarbij de speler van Andijk constant het “K” woord gebruikte.
Dat dit gevoelig ligt bij Rick mag duidelijk zijn en was een bijna vechtpartij het gevolg.

Ik was er al helemaal klaar mee, maar liep gefrustreerd toch nog even naar de dug out van Andijk om te zeggen dat verliezen geen probleem is, maar dat het taalgebruik van enkele (nogmaals, het betrof enkele spelers want de meeste waren gewoon netjes en sportief) spelers alle normen en waarden voorbij gingen en dat ze klaar waren voor een heropvoeding!!
Toen ik terugliep naar mijn dug out hoorde ik hun trainer nog zeggen “jongens denk om jullie taalgebruik he!”

Dan snap je er helemaal niets van en plaats je het resultaat boven normen en waarden……wanneer één van mijn spelers dit zouden roepen haal ik hem er meteen vanaf en spelen we desnoods met 10 man verder!
Maar geloof me, never zal een speler bij De Valken dit of ander kwetsend taalgebruik ventileren!!

Rick was, geheel begrijpelijk, intussen emotioneel richting kleedkamer gegaan (vrijwillig dus geen rode kaart of zo!) en speelden we de laatste minuten met 10 man uit.
Dat men bij Andijk koste wat het moest kosten de winst binnen wilde halen was ook duidelijk bij hun grensrechter die de vlag bijna constant omhoog hield bij enig gevaar van De Valken.

U begrijpt dat dit een zeer vervelende zondag was………………

Neemt niet weg dat wij vandaag in deze samenstelling niet bij machte waren om te winnen van Andijk en dat zij terecht de drie punten op het complex hielden.

Nogmaals dank ik de A junioren die bereid waren om ons te helpen!

Hopen op betere tijden is mijn gedachte op dit moment……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken