DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

B1 boekt krappe, maar knappe overwinning op Spirit B1

Van de B-junioren verschijnen helaas nooit verslagen op de website. Het zou mooi zijn als uit de B1 en B2, al dan niet bij toerbeurt, de spelers een bericht over hun wedstrijden op de veelbekeken Valken-site zouden plaatsen. Als toeschouwer bij de wedstrijd van B1 zondagochtend in de kou op het kunstgrasveld bij Spirit ’30 werd duidelijk dat de B-junioren 1 op de goede weg zijn en het is leuk om daarover iets te vermelden op de website.

Deze groep tieners maakt een wisselvallige B-junioren-tijd door. Vorig seizoen werd gestart in een klasse die te hoog gegrepen bleek en daarna volgde een kampioenschap na de winterstop op een lager niveau. Voetballend werd echter niet duidelijk waar de B-junioren stonden. Tegen mindere tegenstanders werd dit immers niet getest en konden ze naar hartelust aanvallen.

Dit seizoen was het omgekeerd. Aanvankelijk speelde B1 in de derde klasse, maar al snel werd duidelijk dat de junioren hier niet thuis hoorden. De uitslagen vielen extreem hoog uit, al zat er ook nog een merkwaardige zeperd tussen tegen Always Forward B4. Gelukkig kon het bestuur voor elkaar krijgen dat de B1 naar de tweede klasse verhuisde. Na 7 duels is duidelijk dat de B1 in deze hogere klasse prima op zijn plaats is.

Eerst moesten ze aantreden tegen de koplopers VVW B1 en Medemblik B1. Het spel werd al beter, maar deze wedstrijden gingen nog verloren. Daarna kreeg de B1 de smaak te pakken tegen Woudia en DWB met ruime overwinningen en vervolgens een gelijkspel tegen Hollandia T B1 in Tuitjenhorn. De daaropvolgende thuiswedstrijd tegen Always Forward B2 werd weer gewonnen, met 5-1.

Gisteren dus tegen Spirit B1, een derby, en daarmee ook een prestigeduel. Vooral in de eerste helft speelde de B1 uitstekend en had De Valken een veldoverwicht en enkele goede kansen. In de tweede helft zakte het niveau wel wat terug, maar De Valken dwong toch een doelpunt af. Na goed breedleggen van Nick Vriend, kon Alain de Leth in twee instanties de goede keeper van Spirit passeren. De 0-1 werd daarna met man en macht verdedigd en dat lukte. Zo behaalde de B1 een aansprekende overwinning op de hoger aangeslagen dorpsgenoten, die zichtbaar baalden van het verlies. Op de winst van De Valken viel echter niet af te dingen.

Wie zijn de B1-spelers van dit moment? Op doel staat Thijn Kuitert en in de defensie zijn Jurrian Fijen, Joris Molenaar, Daan Bakker en Rick Vroling betrouwbare sluitposten. Het middenveld wordt gevormd door Alain de Leth, Huub van den Akker, Wouter Laan en Ronald Laan. Tim Stammes wordt zowel defensief als op het middenveld ingezet. Als aanvallend ingestelde spelers staan Nick Vriend, Nick Duppen en Milko Laan paraat. Het elftal wordt begeleid door betrokken coach Rien Möhle, die de jongens doordeweeks ook training geeft.

De kracht van het elftal ligt vooral in het goed spelen in balbezit. Er is dan prima en zuiver uitgevoerd combinatievoetbal te zien. In de omschakeling en in de duels kan het hier en daar echt nog beter, waarbij vooral Joris Molenaar, Daan Bakker en Rick Vroling laten zien hoe je een duel moet aangaan en gaan voorop in de strijd. Met de juiste inzet en scherpte kan het elftal dan wedstrijden meer naar zijn hand zetten. Er wordt gespeeld vanuit een wat defensief georiënteerd 4-4-2-systeem, maar dat lijkt na de leerzame verliesduels tegen VVW en Medemblik vooralsnog wel een verstandige keuze om de tekortkomingen van het elftal bij omschakeling goed op te vangen en tegelijkertijd het reagerende aanvalspel goed tot zijn recht te laten komen.

Hoewel de B1 later is ingestroomd in de tweede klasse, staat het elftal al keurig op de vijfde plaats. Mochten ze de succesvolle reeks voortzetten, zit er nog wel een hogere klassering in. Bovenal is het al prachtig voor De Valken dat de B1 zich staande houdt in deze klasse, tussen de B1-teams van Spirit ‘30, VVW, Medemblik en VVS ’46.

Succes verder jongens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com