DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Valken sluit jaar positief af in winst op Strandvogels

Valken won gister weer eens en dat was al weer even geleden. De in blauw gestoken formatie van trainer Kuiper pakte op basis van de 2e helft verdiend de winst door eindelijk eens in de slotfase het net te vinden en het kwartje eens aan Hemmerzijde goed viel. Belangrijke 3 punten konden bijgeschreven worden en dat voelt goed.

Doordat het 2e vlaggenschip van Valken van een winterstop geniet, kon trainer Kuiper een beroep doen op een paar sterke krachten uit Valken 2. Lennard werd weer eens van stal gehaald en zou later op de dag zeer belangrijk worden. De bank werd verder aangevuld door Christian, Sammy, Loek en Twan. Sam was voor deze wedstrijd geschorst nadat hij vorige week met rood van het veld werd gestuurd na zijn natrap-actie, die overigens niet raak was, maar voor Valken niet minder pijnlijk was.

De opponent dan, Strandvogels uit Onderdijk. De Keuters die in voorgaande seizoenen altijd veel punten vergaarde stonden nu maar op een 9-tal schamele puntjes uit 13 wedstrijden. Het team staat bekend als geoliede doelpuntenmachine, maar wordt ook getekend door een enigszins zwakke achterhoede.
De wedstrijd begon en Valken was even zoekende op het kunstgras van Strandvogels. Strandvogels zocht dan ook veelvuldig de aanval en was ook een aantal keer gevaarlijk over de rechterkant. Tot tweemaal toe werd de rechterspits gevaarlijk, trok de bal voor, maar de inzet op de inlopende spits verdween tot 2 maal toe op de rug van een Valken verdediger. Valken kwam overigens beter in de wedstrijd en combineerde alleraardigst zonder overigens grote kansen, het stokte vooral in de laatste voortzetting. De goal viel na een klein half uur aan andere kant. Een voorzet die door Paul niet goed verwerkt kon worden, belande in de voeten van de rechter spits. Zijn inzet verdween via de rug van Koos tegen de lat en in 2e instantie kon de bal alsnog in het doel gekopt worden. Bij de goal zat een flink luchtje van een overtreding op diezelfde Koos. Hij werd vol in de rug gebeukt alvorens hij de bal weg kon koppen. Het maakte niet uit en de goal werd goed gekeurd.

Valken treurde niet en ging vrolijk verder en kreeg ook een paar grote kansen, waarbij de grootste voor Roan was. Nadat hij zeer sluw naar voren was geslopen kreeg hij een niet te missen kans met het hoofd. De voorzet van Lennard van links werd panklaar op het hoofd van Roan gelegd en van 3 meter van de goal knikte hij net iets te hoog. Jammer. Hierna kreeg Valken nog 2 kansen, waarbij gezegd moet worden, dat de doelman van Strandvogels een hoofdrol vertolkte. Een andere hoofdrol was weggelegd voor de rechterspits van Strandvogels, Sebastiaan Weel. Nadat hij Jelmer op de achterlijn uitkapte, verdraaide de jonge verdediger lelijk zijn knie. De Weeltelg was zo sportief om de bal buiten te trappen en een blessure behandeling voor Jelmer mogelijk te maken. Zeer sportief en klasse van de Onderdijker rechterspits!!!

Rust.

Na de thee een ander spelbeeld. Valken zocht veelvuldig de aanval en dat monde na een kwartier na rust voor de gelijkmaker. Roan die wederom mee naar voren was geslopen, kreeg de bal met het nodige kunst en vliegwerk bij Lennard waarbij hij ook een tegenstander iets onreglementair meenam. Maar ook hier liet de leidsman doorspelen en hierdoor kreeg Lennard een mooie kans, hij dacht niet na en zijn volley verdween diagonaal in de bovenhoek. Dit was het signaal voor Valken om va-banque te spelen. En de ruimtes werden groter voor Valken. Tot 3 maal toe was het Niels F om de score om te buigen, maar 3 keer waren zijn pogingen te slap. Erg jammer, want Niels speelde wederom een puike pot en maakte vele meters. Strandvogels kreeg nog een paar kleine mogelijkheden maar die waren allen een prooi voor Paul of anders was het de defensie die opruimde.

Het venijn zat hem in de staart, met nog een 5 minuten op de klok was het Twan met de lange bal naar voren die per toeval bij Rick belande. Rick zag Lennard frank en vrij voor de goal staan en voorzag zijn zwager van een ragfijne steekbal en wat Lennard daarna deed was prachtig. De keeper die iets teveel voor zijn doellijn stond werd verschalkt door een fenomenale stiftbal van de Valkenspits en zo stond Valken eindelijk weer eens voor en dat vlak voor tijd. In de overige minuten gebeurde er niet veel meer en was de overwinning een feit.

En zo neemt Valken afscheid van het jaar 2014 met een overwinning en das toch wel prettig al ga je de donkere dagen van kerst in. Overigens was er nog een klein afscheid, Paul die de laatste 4 seizoenen acteerde onder de lat bij het Vlaggenschip, doet een stapje terug en vindt het mooi geweest. Een bewuste keuze en eentje die misschien minder verrassend is als de manier waarop hij ooit onder de lat kwam te staan. Gelukkig staat er een super talent klaar die zijn opwachting maakt en waar Valken nog vele jaren van kan genieten en die ik bij deze heel veel succes wil wensen! En als het goed is kunt u hem volgende week bewonderen als de weergoden het toelaten, want dan mag Valken nog eenmaal acteren in eigen Arena voor de Beker. Zo niet dan wil ik eerst mijn teamgenoten bedanken en de fantastische staf, want wat is het een prachtige groep! Ook uw allen bedank ik voor alle commentaren,de positieve en minder positieve sportief gezien, maar ook bij het lezen van de verslagjes. Dit stokje draag ik dan ook graag over aan de gene die zich hier geroepen voor voelt. Mij rest u allen zeer fijne feestdagen toe te wensen en u een fantastisch,spetterend, sportief, maar vooral gezond 2015!

Fijne dagen allemaal!!
Ik groet u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com