Winst Valken 3 op West Frisia overschaduwt door kleptomaan

Voetbal is een spel waarbij sportiviteit en spelplezier voorop moeten staan. Aan deze voorwaarden werden zondag goed voldaan. Er zijn echter ook andere factoren die een wedstrijd de das om kunnen draaien. Bij de wedstrijd van Valken 3 tegen West Frisia 6 was dit een kleptomaan. Een erg treurige zaak en jammer dat dit op het mooie Valkencomplex heeft moeten gebeuren. De spelers van beide teams werden in de rust geattendeerd door spelers van Valken A1 die bestolen waren en zo kwamen drie spelers van West Frisia erachter dat ze ook van hun portemonnee waren bestolen. West Frisia verloor de zin om verder te spelen, mede ook door de stand. Er werd nog geprobeerd door de Valken om er het beste van te maken, maar uiteindelijk werd er besloten dat de 3-1 ruststand ook als eindstand werd genoteerd.

Er volgt dus alleen een kort verslag van de eerste helft.

De wedstrijd tegen West Frisia 6 van dit weekend leek van tevoren een te nemen horde voor de mannen van Valken 3. West Frisia draait een moeizaam seizoen en had nog maar 11 punten verzameld uit de eerst 11 wedstrijden. Hiermee stonden ze op de 12de stek (van de 14). De goede wedstrijd van Valken tegen Spirit van vorige week gaf ook goede hoop dat er op dezelfde voet kon worden doorgegaan. Bij aanvang blijkt West Frisia geen wissel mee genomen te hebben. Ondanks de brede selectie van 19 man konden zij er maar 11 op de been brengen voor de wedstrijd tegen Valken. Bij de Valken zijn er opnieuw wisselspelers in overvloed. Alleen Michel Haring, Jouke en Jesper zijn afwezig, wat inhoudt dat er maar liefst 5 wissels zijn. Dit betekent dus voluit gaan voor de Valken.

De Valken begint erg scherp aan de wedstrijd en zit overal bovenop. De enige manier waarop West Frisia eruit komt is met lange ballen, maar deze worden vervolgens een prooi voor de verdediging van de Valken. De overmacht levert ook meteen goede kansen op voor onder andere Niels Kool, Erwin en Nobi. Uiteindelijk is het Erwin die in de zesde rebound van een belegering van het doel van West Frisia de 1-0 op het bord zet. Erwin schiet 10 minuten later ook vanaf de zestien de 2-0 tegen het net. Hierbij moet worden gezegd dat de invalkeeper er op zijn zachtst gezegd niet heel goed uitzag. Even later is het 3-0 via Bas, na voorbereidend werk van Roy op de rechterkant. Na deze 3-0 verslapt de Valken en vergeet het af en toe mee te lopen met zijn man. Hierdoor komt West Frisia beter in wedstrijd. Uiteindelijk is het een lange bal vanuit achteruit die voor Mark zijn voeten komt. Mark denkt de bal simpel met buitenkant rechts aan te nemen en uit te kunnen verdedigen, maar hij laat bij het weglopen de bal pardoes liggen. De spits is er vervolgens als de kippen bij om de bal beheerst in de lange hoek te schieten. Veel noemenswaardigs gebeurt er verder niet en met deze 3-1 wordt uiteindelijk de ruststand (en zo later blijkt de eindstand) bereikt. Een eervolle vermelding krijgen Robin en Ron, die door het wegvallen van de tweede helft helaas geen spelminuten hebben kunnen maken vandaag.

Al met al een goede eerste 20 minuten van de Valken waarbij snel werd uitgelopen naar 3-0. Jammer dat het niveau vervolgens niet kon worden vastgehouden. Dit is iets om aan te werken. De volgende wedstrijd voor de competitie is pas op 25 januari 2015. Er wordt dan gespeeld in Hoorn tegen Hollandia. Tot die tijd wens ik namens Valken 3 een ieder fijne feestdagen en een gelukkig en voorspoedig 2015.