Op zoek naar de puntjes… in Zwaagdijk misschien?

Zonder Dennis Dup (hoopt in ’t nieuwe jaar weer aan te sluiten) en Erwin L. stonden er 14 helden klaar om het in Zwaagdijk-Oost op te nemen tegen de plaatselijke RKVV Veteranen 1. Ja, ze hebben hier ook een 2e veteranen team, wij mochten tegen de sterkste formatie (?).

Op zoek naar de puntjes, want de laatste overwinning is alweer even terug.

Na rust, net als vorige week een compleet ander Valken. Zwaagdijk wordt aan alle kanten overlopen. Aan de rechterkant volgt de ene vloeiende combinatie na de andere. Vooral Jaap onderscheidt zich met inzet, afjagen en goede voorzetten.

Valken speelt weer eens een dramatische eerste helft. Ja, we krijgen wel wat kansjes: Ivo met schoten van afstand, Dennis die alleen voor de keeper te vroeg schiet, maar verdedigend (en dat doe je met z’n 11en) schort er nogal wat aan. De 1-0 na een minuut of 15 is een voorbeeld: Balverlies op links, Zwaagdijk er snel uit en de boomlange linkerspits is alert om bij de tweede paal de goal binnen te koppen.

De 2-0 die niet veel later volgt is nog dramatischer. Binnen no-time zijn de gastheren van hun eigen cornervlag bij onze goal en kan er simpel van een afstandje binnengeschoten worden. Dat ze de bal wel heel simpel veroveren na een ingooi voor ons maakt het allemaal niet fraaier.

Voor rust komt zowaar nog de aansluitingstreffer. Dennis ziet zijn inzet door de keeper nog gepareerd, de bal rolt door de bagger richting Martin die weer eens vogelvrij staat. Hij hoeft alleen zijn linkerbeen tegen het leer aan te zetten. Rust met een 1-2 achterstand.

Na rust komt Erwin voor Edwin en Richard voor Tuur. Aanpassingen aan de rechterzijde dus, afgesproken wordt om de mouwen nog maar weer eens op te stropen. En opeens loopt het. Achterin staat het als een huis, er wordt bijna niets meer weggegeven.

Aanval na aanval wordt gecreƫerd en de gelijkmaker is slechts een kwestie van tijd. Erwin, Ivo, Dennis en Martin krijgen kansen, het duurt nog even.

Maar na een kwartier dan toch verdient de 2-2. Een voorzet vanaf rechts wordt door de keeper en verdediging van Zwaagdijk niet juist beoordeeld. Dennis springt er opeens tussen en met z’n buik loopt hij de gelijkmaker binnen.

Vele corners, aanvallen volgen en niet veel later komen we ook nog op voorsprong. Zwaagdijk weet niet meer waar ze het zoeken moeten. De voorzet is vanaf rechts van Dennis die daar nog stond na een corner. Bij de tweede paal staat er opnieuw een held helemaal vrij. De buitenspel werkt in dit soort situaties niet goed bij de gastheren.
Opnieuw is het Martin die simpel scoort. Met zijn scheenbeen verlengt hij de voorzet en de bal belandt in de kruising, buiten bereik van de keeper. 2-3, alles komt goed!

Rens kan de genadeklap uitdelen als ie bij de tweede paal vogeltje vrij alleen voor de keeper staat. De voorzet van Jaap wordt door iedereen gemist en dus is dit Rens’ ultieme mogelijkheid. Z’n hele seizoen kan ie met dit schot tot geslaagd kronen. Maar helaas. Zijn inzet belandt voorbij de verre hoek.

Nog een enkele buitenspelsituatie, hier en daar weer wat frustatie maar het einde nadert.

En dan de extra, extra, extra tijd. Het mag weer niet lukken. Helaas valt de 3-3 nog die nooit had hoeven vallen. Tja, het zij zo. Een foutenfestival en een fikse duw in de rug bij Doelman maar de goal telt. Eindstand een teleurstellende 3-3.

We gaan de winterstop in en zien u in ’t nieuwe jaar weer langs de lijn. De helden wensen u prettige dagen en een sportief begin van ’t nieuwe jaar.