Helaas nederlaag voor Valken/AT 1 in eerste duel van 2015

Hoogkarspel, 04-01-2015

Vandaag stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Wij moesten tegen de nummer 3 (DTS) in de Sluis.

Na alle feestdagen ging iedereen een beetje tam de wedstrijd in. In de kleedkamer werd nog gezegd dat we ons goed moesten focussen op de wedstrijd. Na het beginsignaal stond het lange tijd 0-0.

Na een aantal mooie doelpunten van de opbouwers en 2 penalty’s stonden we al snel voor met 1-4. Maar DTS kwam ook terug . Uiteindelijk stond het scorebord met de rust op 9-9.

In de rust moest Jop ons weer flink kwaad maken. In de verdediging waren we niet sterk genoeg en in de aanval moesten we veel meer snelheid maken. Dit hebben we in ons oren geknoopt en binnen één minuut stonden we weer met 9-11 voor. Lange tijd stonden we voor, maar we maakten het aan het einde van de wedstrijd nog erg spannend.

DTS kreeg veel penalty’s waardoor we weer gelijk stonden. De scheidsrechter gaf ons een aantal tijdstraffen die erg in ons nadeel werkten. Er kwamen teveel gaten in de verdediging waardoor DTS makkelijk kon afmaken.

Gelukkig maakten we aan onze kant ook weer doelpunten zodat we iedere keer gelijk kwamen te staan. De laatste 5 minuten waren erg spannend. Het spel werd chaotisch en zelf de coach van de tegenpartij kreeg een gele kaart. In de laatste minuut kwam DTS toch met 1 doelpunt voor en konden we de achterstand helaas niet meer inhalen.

We hebben gevochten tot de laatste minuut, maar het was niet voldoende.

Helaas na 14 wedstrijden toch een keer verloren. Gelukkig staan we nog bovenaan, samen met Tornado.

De 2e helft van het binnen seizoen begint volgende
week. We zullen er alles aan doen om de eerste plek vast te houden.

We willen alle supporters van vandaag weer bedanken en hopen dat we de komende wedstrijden ook weer veel publiek hebben.