DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

SEW simpelweg te sterk voor de helden

Na een gedwongen rustpauze van bijna een maand werd er afgelopen zondag weer eens gevoetbald door de Helden. Door personele problemen moest er door coach Erwin flink gepuzzeld worden. Hijzelf, Edwin, Rens, Dennis D., Ivo, Richard en Dennis de W. waren er niet bij op het veld. Hou je er 9 over. Gelukkig voor ons waren de talenten van 2 weer bereid om bij te springen. Met Jeen, Jos en debutant Tjade konden we alsnog beschikken over 1 wissel.

SEW op bezoek, vorig seizoen nog de kampioen. Thuis maakten we ze het lastig, uit hadden we niets in te brengen. Nu met onze vernieuwde formatie is het altijd maar afwachten. Jos centraal op het middenveld, Tjade naast Doelman centraal achterin en Jeen linksvoor.

De eerste helft spelen we niet de sterren van de hemel, er wordt wel fel verdedigd door o.a. Corné, Tjade en Tuur die telkens fel op de huid van de tegenstander zitten. Hierdoor lijdt SEW veel balverlies en kan Valken – veelal via Jos – de aanval opzoeken. Jeen wordt een aantal malen diep gestuurd, de voorzetten komen helaas net niet aan.

Aan de andere kant is ook SEW zo nu en dan gevaarlijk als ze eens niet buitenspel staan. Gelukkig is Niels wederom prima aan het keepen waardoor we de 0 houden.

Vijf minuten voor rust is er de mogelijkheid voor Martin om de score te openen. Een prima steekbal van Jos door het hart van de verdediging en Martin kan alleen op de keeper af. Op het moment van schieten blijft zijn schoenzool echter op het veld hangen. Een onvervalst Gausguffie is het resultaat. Martin kan direct naar de kant en op zoek naar een nieuwe schoen.

Vlak hierna omzeilt SEW de buitenspel 1 keer goed. Direct zijn ze met 4 man richting Niels. Rechtsvoor bereikt de spits, die kan simpel binnen tikken. Ruststand 0-1.

Na rust een ander spelbeeld: SEW bepaalt, wij lopen er achteraan. Al snel valt de 0-2 als de rechtshalf naar binnentrekt en vanaf 20 meter snoeihard uithaalt. Niels is verrast door het dwarrelschot en kan er niet bij.

We proberen het wel, maar het lukt niet meer. De 0-3 valt ook als SEW vanaf de eigen keeper via zes, zeven schijven de bal bij de linkerspits weet te bereiken. Vogelvrij kan hij intikken.

SEW laat de teugels nu wat vieren, Valken probeert het met de moed der wanhoop. Het is Jos die met een mooie individuele actie toch de spanning in het duel terugbrengt. Hij stoomt zelf via het middenveld op en schiet vanaf randje 16 de bal in de kruising.

Hierna kan het nog beter worden als Tjade de bal ter hoogte van de middenlijn onderschept. Alleen op de keeper af maar hij schrikt blijkbaar van de levensgrote kans.

De aansluitingstreffer valt niet, SEW scoort nog wel een 4e goal, de beslissing. Dat Martin, op aangeven van Jos, nog met een mooie boogbal over de keeper de 2-4 maakt is alleen voor de statistieken.

Helaas, er ging te veel mis. 3 keer de bal naar elkaar toespelen was te veel gevraagd, zeker in de tweede helft. Maar SEW is ook simpelweg één van de betere teams in de competitie. Om dan met 2-4 te verliezen is niet echt een schande.

Volgende week spelen we opnieuw thuis, dan krijgen we bezoek van Always Forward 2, aanvang 10:30.

Topschutters 14/15:
Martin: 12
Dennis de W.: 6
Jaap-Jan: 2
Lennard: 2
Doelman: 1
Ivo: 1
Richard: 1
Jos: 1
Jeen: 1
e.d. tegenstander: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tjeerd Zuurbier, 13-04 (32 jaar)
Myrthe Hand, 14-04 (21 jaar)
Sammy Koster, 14-04 (25 jaar)
Joey Groot, 16-04 (18 jaar)
Merijn Pronk, 16-04 (22 jaar)
Fenna Smit, 16-04 (55 jaar)
Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com